![]() |
Wat en hoeveel drinkt de Belg?
De Belg dronk in 2001 gemiddeld zo'n 135 liter koffie, 127,1 liter water, 112,3 liter frisdrank, 97,1 liter bier, 61,3 liter melk, 30,6 liter vruchtensap en groentesap, 21,5 liter wijn, 11,2 liter thee, 3,4 liter sterkedrank en 2,9 liter chocolademelk.
In vergelijking met het voorgaande jaar is de consumptie van water, koffie, thee, wijn en vruchtensap toegenomen en die van bier, frisdrank, melk en chocolademelk afgenomen. De doorsnee Belg sloeg in 2001 zowat 771 koppen koffie, 553 glazen water, 488 glazen of blikjes frisdrank, 360 glazen bier, 165 glazen wijn, 133 glazen fruitsap, 85 glaasjes sterkedrank, 53 koppen thee en 14 koppen chocolademelk achterover. Op langere termijn is vooral het verbruik van vruchtensap sterk gestegen; er is sprake van een verdriedubbeling (plus 206 procent) op tien jaar tijd. Ook chocolademelk (stijging van meer dan 40 procent), water (plus 33,2 procent), frisdrank (plus 26,5 procent) en wijn (plus 16,8 procent) wordt in grotere hoeveelheden gedronken dan tien jaar geleden. De consumptie van bier daalde met ongeveer een vijfde. Ook thee (min 13,8 procent) en koffie (min 9,7 procent) kennen een terugval. Dat blijkt uit cijfers die het Nationaal Instituut voor de Statistiek verzameld heeft. bron: NIS http://www.statbel.fgov.be/press/fl044_nl.asp Uit goede bron vernemen we dat ook het gebruik van cannabis weer in de lift zit. Gemiddeld blowen de Belgen 5 jointjes per dag. ![]() Op de foto: Guido Tastenhoye voor hij tot het VB toetrad. |
Citaat:
:lol: :lol: :lol: |
Citaat:
|
Citaat:
![]() Op de foto: FDW in het programma Buitenhof van de VPRO september 2000, net toen hij zijn chocolademoeske binnenhapte ;) |
Citaat:
|
Citaat:
Geef toe, een vermindering van 20% bierconsumptie op nauwelijks tien jaar tijd, hier klopt iets niet. Je kan kan die vermindering ook niet op het account van onze Marokkaanse of Turkse medeburgers schuiven, want ik stel ook vast dat het gebruik van thee (toch de standaarddrank -muntthee- van moslims die van hun religie geen alcool mogen consumeren) de laatste tien jaar is gedaald met 13,8%. ![]() Mint tea is considered the national drink of Morocco, although tea was introduced there only as recently as the 1850's, brought from the Far East by British merchants. Fresh mint and sugar are always added, and the tea is served in small glasses. Ingredients: 2 cups loosely packed fresh mint leaves plus mint sprigs for garnish 1/3 cup sugar 2 tablespoons gunpowder green tea (available at specialty tea shope) 6 cups boiling water In a teapot, combine mint leaves, sugar, and tea and add boiling water. Let tea steep 5 to 10 minutes. Strain tea through a fine sieve into teacups and garnish with mint springs. Makes about 6 cups. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Toch wel straf. Misschien zit het Vlaams Blok wel achter het mislukken van het Europese Mars-avontuur..... 8O :roll: |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
![]() ![]() ![]() |
Citaat:
Toch iets bruin dat ze binnenkrijgen! :wink: |
Trouwens een prachtige foto, het laat nog meer eens het onverdraagzame en verzuurde karakter van de linkse rakker zien.
Socialistische democratie op zen best, spijtig dat Fortuyn het met de dood heeft moeten bekopen. |
Ik hoor bij degenen die verantwoordelijk zijn voor die forse stijging van chocolade dranken. Chocolade is trouwens de enige drug die ik gebruik.
Nu ga ik zeker weer de bruine hoek in? :lol: |
Citaat:
Ik ben namelijk OOK een chocoladefreak, geen drankjes maar alles wat van chocolade is gemaakt: repen, pralines, hoe meer hoe liever. En het liefst met hete gitzwarte koffie en een glaasje cognac erbij ;) Je merkt het Knuppel, we hebben meer gemeen dan je denkt :) |
Citaat:
Toch maar liever de bruine hoek dan, want ik hou noch van koffie noch van cognac. Allebei een beetje té bruin voor mij. Eigenlijk zelfs zwart. :P |
chocolade de perfecte drug: de cafeïne erin zorgt dat je wakker blijft en meer kan eten, werkt ook verslavend;
het natuurlijke antidepressivum erin houd je op en top uit de put en werkt daardoor ook verslavend. en dan is het nog een afrodisacium ook! prachtig. net nog een chocomel binnen. ========> :scramble: |
In cacao zit zelfs een bestanddeel dat de spierzenuwen goed doet.
Néééééén, niet DIE spierzenuw :!: :lol: Wel voor de spierzenuwen die beschadigd geraakten na jarenlange, onbehandelde hernia's. :wink: |
De EU legt 'compliance tools' op waaraan koffieboeren onder slecht werkende overheden maar moeilijk kunnen voldoen en dus zijn de koffieboeren uit Ethiopië, Peru, ... en de Europese koffiedrinkers droog in de kakker genomen. 'Gelukkig' zouden het vooral de prijzen van de goedkopere koffies zijn die gaan stijgen. Volgens Goukens op Doorbraak.
Ik las onlangs nog wel een artikel waaruit bleek dat de klimaatverandering de koffieteelt op veel plaatsen geen deugd doet. Straks iedereen terug aan de cichorei. Het zal wel een en-en-verhaal zijn waarbij 'linkse' journalisten de veranderende regelgeving waaraan boeren uit sommige landen niet kunnen voldoen verzwijgen en 'rechtse' journalisten de klimaatverandering negeren. Beiden zijn het over één iets wel eens: koffie zal duurder worden. |
Citaat:
Ik mis de categorie die vermeldt hoeveel kratten Cara-pils de belg verzet per week. |
De laatste whisky die ik gedronken heb, was twee keer zo oud als deze draad :lol:
|
1 Bijlage(n)
Citaat:
Laatst was er een kenner in huis. Toen ik hem vroeg of hij eentje wou was zijn antwoord dat die enkel goed was om coctailsaus mee te maken. 52 jaar oude whisky. Bijlage 119906 |
Citaat:
DISCLAIMER: Is van horen zeggen, hè. Ik heb met die tijdspanne nooit ervaring gehad. :-P |
Citaat:
|
Die was origineel goed om cocktail saus van te maken, nu ook niet meer.
Misschien dat je er River cola mee kan aanlengen. Wiskey verouderd slecht in een geopende fles, oxidatie van de smaak-componenten enzo. In een ongeopende fles is dat van minder belang, maar dan verandert er eigenlijk niks meer aan. |
Citaat:
|
Citaat:
Na 2 of 3 maanden is die meestal leeg :-) |
Citaat:
|
Iemand proefondervindelijke ervaring?
Sinds ongeveer 1 jaar in mijn wijnkelder* hier.
Een (1) fles Promontory 2016 uit Napa Valley. Naar 't schijnt zeer high-end uit California en (zo las ik) zeer lang houdbaar. New world wine is doorgaans een gat in mijn cultuur. Mijn ietsje betere kennis beperkt zich tot Bourgogne in 't algemeen en ook sommige climats uit de Bordeaux streek, plus enkele Italiaanse variëteiten. Zo, bewaartips iemand? Of gewoon nu drinken met enkele vrienden-liefhebbers van een (hopelijk) goede wijn? ![]() *wijnkelder: :oops: wijnkast in een extra woon/slaapkamer. |
Citaat:
|
Te weinig
|
Citaat:
Ik heb wel ooit van een wijnboer gehoord, dat zijn moezel Qualiteitswijn van in de jaren 70 na meer dan 20 jaar bewaren door klanten nog die richtige saueren bleek te hebben zoals hij dat plachte te noemen. Nu bij hem lagen die oude 20 + jaar wel in een goeie kelder. En dat waren druiven van een heel oude wijngaard, die volledig met de hand geoogst en behandeld was op de artisanale methode. Als ze druiven afrijden met zo een mechanisch oogstmachine, durft er wel al eens een vogelnest etc, mee het machine in vliegen. Pas op we hebben het dan over een fleske dat 10 euro koste op het domein he. Ik had dan al korting , t seizoen was al door en dat was wat hij nog had. Wel goeie poeier moet ik zeggen. Idem met de huisgemaakte bio cider van een boerke in Normandie, gewoon den hof opgereden, een paar kartons meegepakt van daar geen geld betaald, en dat is dus den boogaard van die mens die ge ruikt als ge zo een fles open trekt. |
Kweetet, 't was een cadeautje van mijn madam voor een uitzonderlijk evenement van ons tweetjes.
Ons klimaat hier is klote om wijn te bewaren zonder heel dure installaties. Een wijnfrigo is ok maar ietwat belachelijk voor mijn 3 en ½ flessen voorraad. Realistische tips blijven echter welkom want ik wil mijn specialleke t.z.t. met vrouw en wijnvrienden samen zo optimaal mogelijk degusteren. Bedankt om eventuele extra kennis van dit specifiek Californisch wijngoed te delen. :thumbsup: |
Citaat:
Wachten tot ongeveer 2030 vertelde een maat mij hier. En koud stockeren ondertussen. Desnoods in een handdoek in het lage deel van de frigo? |
Citaat:
echt ouw gezeik? |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:21. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be