Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   hoe eten wij onze mosselen het liefst? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=104506)

Mitgard 16 april 2008 20:00

hoe eten wij onze mosselen het liefst?
 
ook een leuke vraag hé.
eten we mosselen met mes en vork? met lepel en vork? met vork alleen?
en wat eten we erbij?

ik heb ze persoonlijk graag zeeuws, maar welke andere manieren zijn er om ze klaar te maken? ik heb daar nog weinig ervaring mee.
willen jullie je ervaringen delen?

breng hulde aan de zwarte schatten uit de woeste noordzee!

PollyCorrect 16 april 2008 20:10

Mosselen eet je met schelpjes.
Niks geen bestek.
In zo'n pannetje, amper gekookt.

Of anders: zoals bij Chez Léon, in lookboter. Yummmmmmm.

Adrian 16 april 2008 20:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3366275)
ik heb ze persoonlijk graag zeeuws

Goed kans dat die "Zeeuwse" mossel niet eens van daar komt!

Een mossel eet je niet met mes en vork, maar je gebruikt een lege schelp om de mossel uit zijn schelp te halen.
Bij voorkeur met frietjes mmmmm.

Zwartengeel 16 april 2008 20:29

Mosselen? Rauw en proper gewassen. En liefst niet te harig. :twisted:

Mitgard 16 april 2008 20:33

mooi mooi, er komt wat binnen.

oppassen met slechte mosselen hé, want daar kunt ge serieus ziek van zijn.

daarom eerst es ruiken, en zeker niet laten bederven.

L. J. Brutus 16 april 2008 20:58

Beik, mosselen. Nooit gemogen.

Geeft mij maar een goed niereke, maar er zijn nog maar bitter weinig beenhouwers die er hebben, laat staan goede.

Nynorsk 16 april 2008 21:04

allergisch :-(

Dronkoers 16 april 2008 21:07

Karakollen! :cheer:

Mitgard 16 april 2008 21:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Nynorsk (Bericht 3366402)
allergisch :-(

:hug:

Nynorsk 16 april 2008 21:13

dank je :-)

ik overleef het wel, ik vond het toch maar vieze beesten.

daiwa 16 april 2008 22:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3366341)
mooi mooi, er komt wat binnen.

oppassen met slechte mosselen hé, want daar kunt ge serieus ziek van zijn.


Mossel per mossel controleren.
Als je er een tegen komt die open staat er met een mes zachtjes tussen gaan en als de mossel nog leeft zal ze zich sluiten,zo niet moet je ze weg gooien.

Savatage 17 april 2008 00:14

Gekookt met veel ajuin en 2 versnipperde paprika's en daarboven zout en pilli en pilli. Dat gecombineerd met frieten en daarbij een fles (Australische) witte wijn. Subliem.

Paracelsus 17 april 2008 01:13

Ik heb ze liefst niet te harig. Geschoren hoeft niet per sé maar wel netjes kortgeknipt. ;-)

Paracelsus 17 april 2008 01:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Zwartengeel (Bericht 3366330)
Mosselen? Rauw en proper gewassen. En liefst niet te harig. :twisted:

shit, jij was eerder :-D;-)

Paracelsus 17 april 2008 01:39

Ik koop af en toe eens zo' n potje mosselen op azijn. 't Is natuurlijk niet hetzelfde maar dat smaakt best goed bij de boterhammen.

Mitgard 17 april 2008 17:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Paracelsus (Bericht 3366709)
Ik koop af en toe eens zo' n potje mosselen op azijn. 't Is natuurlijk niet hetzelfde maar dat smaakt best goed bij de boterhammen.

oh dat is... nou ja.. dat is toch wel triestig voor die mosseltjes zo op azijn...
die verdienen toch beter.


ik vind dat ze mooi bleek, zacht en vlezig moeten zijn.
en dan gewoon rechtstreeks uit de schelp.
dat is het hele mosselen eten.

Mitgard 17 april 2008 17:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Savatage (Bericht 3366689)
Gekookt met veel ajuin en 2 versnipperde paprika's en daarboven zout en pilli en pilli. Dat gecombineerd met frieten en daarbij een fles (Australische) witte wijn. Subliem.

wow.
een échte tip.

bedankt!

Hertog van Gelre 17 april 2008 17:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3366275)
ook een leuke vraag hé.
eten we mosselen met mes en vork? met lepel en vork? met vork alleen?
en wat eten we erbij?

ik heb ze persoonlijk graag zeeuws, maar welke andere manieren zijn er om ze klaar te maken? ik heb daar nog weinig ervaring mee.
willen jullie je ervaringen delen?

breng hulde aan de zwarte schatten uit de woeste noordzee!

- naturel;
- gekookt met mosselkruiden;
- gekookt in witte wijn;
- gekookt in bier;
- gebakken met uitjes en knoflook;
- in de oven;
- gepaneerd en gefrituurd;

Alle Zeeuwse mosselen zijn lekker.

Ze hebben overigens hun eigen ingebouwde 'Keuringsdienst van Waren''. Na het wassen moeten ze allemaal dicht zijn en gooi je de geopende weg. Na het koken moeten ze (eigenlijk) allemaal open zijn. Degenen die dicht zijn goed controleren en als je het niet vertrouwt: wegkieperen.

BigF 17 april 2008 18:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door daiwa (Bericht 3366630)
Mossel per mossel controleren.
Als je er een tegen komt die open staat er met een mes zachtjes tussen gaan en als de mossel nog leeft zal ze zich sluiten,zo niet moet je ze weg gooien.

Vroeg opstaan als je 's avonds mosselen wil eten dus...

BigF 17 april 2008 18:14

Overigens; klein pakje soepgroenten, 2 of meer tenen look, peper/zout, flesje droge witte wijn, flesje room, njamnajm...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:11.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be