![]() |
hoe eten wij onze mosselen het liefst?
ook een leuke vraag hé.
eten we mosselen met mes en vork? met lepel en vork? met vork alleen? en wat eten we erbij? ik heb ze persoonlijk graag zeeuws, maar welke andere manieren zijn er om ze klaar te maken? ik heb daar nog weinig ervaring mee. willen jullie je ervaringen delen? breng hulde aan de zwarte schatten uit de woeste noordzee! |
Mosselen eet je met schelpjes.
Niks geen bestek. In zo'n pannetje, amper gekookt. Of anders: zoals bij Chez Léon, in lookboter. Yummmmmmm. |
Citaat:
Een mossel eet je niet met mes en vork, maar je gebruikt een lege schelp om de mossel uit zijn schelp te halen. Bij voorkeur met frietjes mmmmm. |
Mosselen? Rauw en proper gewassen. En liefst niet te harig. :twisted:
|
mooi mooi, er komt wat binnen.
oppassen met slechte mosselen hé, want daar kunt ge serieus ziek van zijn. daarom eerst es ruiken, en zeker niet laten bederven. |
Beik, mosselen. Nooit gemogen.
Geeft mij maar een goed niereke, maar er zijn nog maar bitter weinig beenhouwers die er hebben, laat staan goede. |
allergisch :-(
|
Karakollen! :cheer:
|
Citaat:
|
dank je :-)
ik overleef het wel, ik vond het toch maar vieze beesten. |
Citaat:
Mossel per mossel controleren. Als je er een tegen komt die open staat er met een mes zachtjes tussen gaan en als de mossel nog leeft zal ze zich sluiten,zo niet moet je ze weg gooien. |
Gekookt met veel ajuin en 2 versnipperde paprika's en daarboven zout en pilli en pilli. Dat gecombineerd met frieten en daarbij een fles (Australische) witte wijn. Subliem.
|
Ik heb ze liefst niet te harig. Geschoren hoeft niet per sé maar wel netjes kortgeknipt. ;-)
|
Citaat:
|
Ik koop af en toe eens zo' n potje mosselen op azijn. 't Is natuurlijk niet hetzelfde maar dat smaakt best goed bij de boterhammen.
|
Citaat:
die verdienen toch beter. ik vind dat ze mooi bleek, zacht en vlezig moeten zijn. en dan gewoon rechtstreeks uit de schelp. dat is het hele mosselen eten. |
Citaat:
een échte tip. bedankt! |
Citaat:
- gekookt met mosselkruiden; - gekookt in witte wijn; - gekookt in bier; - gebakken met uitjes en knoflook; - in de oven; - gepaneerd en gefrituurd; Alle Zeeuwse mosselen zijn lekker. Ze hebben overigens hun eigen ingebouwde 'Keuringsdienst van Waren''. Na het wassen moeten ze allemaal dicht zijn en gooi je de geopende weg. Na het koken moeten ze (eigenlijk) allemaal open zijn. Degenen die dicht zijn goed controleren en als je het niet vertrouwt: wegkieperen. |
Citaat:
|
Overigens; klein pakje soepgroenten, 2 of meer tenen look, peper/zout, flesje droge witte wijn, flesje room, njamnajm...
|
| Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:11. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be