![]() |
recepten uit de Nederlanden
De Keuken uit de Nederlanden wordt volledig ten onrechte geassocieerd met simpele gerechten als boerenkool, aardappeleters en als absoluut dieptepunt ; haring naar binnen hengelen. (even voor uw begrip, we hebben het hier over rauwe vis) :shock:
uit protest hierbij de oproep aan iedereen om hier uw recepten te plaatsen die de keuken uit de Nederlanden weer op de (menu)kaart zet. gerechten die weerspiegelen wat voor fantastische lekkernijen en overheerlijke diners kunnen worden gemaakt van wat ons land ons oplevert. De 'struisvogelbiefstuk in mangosaus' is dus niet toegestaan.;-) |
1 Bijlage(n)
:cheer: snert :cheer:
|
Citaat:
:magniet: |
Citaat:
|
Neem 1 bierglas , vul het voor een vijfde met grenadine , vul nu de rest van het glas met koud bier ... klaar ! U hebt nu het recept voor een tango ! :p
|
Raspatat met pindasaus! :lol:
|
Citaat:
|
Een maatje met uitjes tussen broodjes kan smaken, zeker in de Nederlandse buitenlucht. Evenals een broodje gerookte zalm.
Die kroketten uit de muur echter zijn er gewoon over, evenals de berlijnse bollen gevuld met een jam-achtig iets ("spijs" -wie heeft nog honger als-ie dat woord hoort?-) en de patisserie die er altijd heel erg lekker en vooral overdone uitziet maar ontzettend chemisch smaakt, met uitzondering van de diepvries'progret' (weet niet hoe je 't schrijft) taarten van De vries http://www.patdevries.nl/index.php, die zijn heerlijk! |
boekweitkoek met spek en perensiroop
Dit is een lekker streekgerecht van de Limburgse Kempen. Werd vroeger aanzien als het eten van de armen. Is zeer voedzaam, zeker met het spek en de siroop. Als je dit als ontbijt neemt, mag je er zeker van zijn dat je pas ’s avond terug honger zult hebben. Ingrediënten: 125 gr boekweitmeel 125 gr zelfrijzende bloem zeezout 2 eieren 5 dl melk dungesneden spek perensiroop of stroop Bereidingswijze: Meng het boekweitmeel met de zelfrijzende bloem en voeg een snuifje zeezout toe. Klop de eieren los en meng dit samen met het meel/bloemmengsel en de melk. Goed roeren tot een lopend beslag. Bak vooraf het spek licht krokant aan. Maak een koekenpan heet met wat plantaardige olie. Leg er wat spek in, giet hierover het deegmengsel (niet te dik) en laat het geheel bakken, op een niet te hoog vuur, totdat de bovenkant niet meer lopend is. Keer de pannenkoek om en laat nog even de andere kant bakken. Serveer de koek met perensiroop. |
asperges gekookt met een botersaus met peterselie en ei en niewe patatjes en een schel of twee gekookte ham
|
|
Citaat:
Wat is er mis met boerenkost btw? Mits met liefde bereid en zo |
Citaat:
|
Citaat:
Ik denk dat de businessman die alle restaurants in Brussel nu wel heeft gezien, zou willen dat hij zijn besprekingen eens kon doen in de keuken van zijn grootmoeder waar er een keteltje dampende hutsepot klaar staat. |
Citaat:
|
pompoensoep!!!!
|
Citaat:
Ik ben eens als enigste op een catamaran niet ziek geweest en iedereen was kwaad op me. Toen iedereen begon ziek te worden had ik er niet beter op gevonden dan boven op het dek te gaan staan paaldansen. Gelachen dat ik heb en iedereen groen van nijd :) en van ziekte ook. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
:cheer: hutsepot :cheer: |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:13. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be