Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mosselen! (https://forum.politics.be/showthread.php?t=113822)

HAMC 22 oktober 2008 15:15

Mosselen!
 
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:16

oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje ;-)

HAMC 22 oktober 2008 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761265)
oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje ;-)

Is Mitgard een groot fan van mij? Ik dacht het wel. :)

Bobke 22 oktober 2008 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

Tot ze open gaan. (zonder water)

Anna List 22 oktober 2008 15:19

kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden)

groentjes in de pot een beetje fruiten (kort)
mossels erin (geen water erbij)
en op een hard vuur
paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd
kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen
zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ...

opties :
een blaadje laurier erbij
een tomaat erbij
een glas witte wijn erbij

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bobke (Bericht 3761271)
Tot ze open gaan. (zonder water)

met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

From_Vlaanderen 22 oktober 2008 15:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761308)
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

Je kunt daar ook nog wat selder bijkieperen, en nog wat olijfolie.

Anna List 22 oktober 2008 15:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761308)
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

zeg maar wanneer hé polly ;-)

HAMC 22 oktober 2008 15:30

Ok, de groenten zijn aan het stoven.

From_Vlaanderen 22 oktober 2008 15:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

Koken? Nee! Op 50 meter zetten ;-).

Anna List 22 oktober 2008 15:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761315)
Ok, de groenten zijn aan het stoven.

smakelijk,
da's allemaal heel snel klaar, dus ga maar al kijken !

HAMC 22 oktober 2008 15:35

Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?

Anna List 22 oktober 2008 15:36

:cheer: HAMC de keukenrebel :cheer:

1000 seconden Hamc

SOS Hamc

HAMC 22 oktober 2008 15:37

De mosselen zitten erin!

Anna List 22 oktober 2008 15:37

o ja nog mosselsaus maken hamc !

mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons)

Jazeker 22 oktober 2008 15:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

:hondogen:

HAMC 22 oktober 2008 15:38

Nog 4 minuten!

HAMC 22 oktober 2008 15:38

Oei ja, de saus.

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:39

hoeft toch geen saus bij? :shock:

De bouillon is al genoeg.

Anna List 22 oktober 2008 15:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761353)
hoeft toch geen saus bij? :shock:

De bouillon is al genoeg.

mosselsaus erbij en een stuk frans brood hoor !


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:15.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be