![]() |
Mosselen!
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.
Gewoon even koken waarschijnlijk? Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van? |
oh, heerlijk!
Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan. Die weet vast een lekker recepje ;-) |
Citaat:
|
Citaat:
|
kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden) groentjes in de pot een beetje fruiten (kort) mossels erin (geen water erbij) en op een hard vuur paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ... opties : een blaadje laurier erbij een tomaat erbij een glas witte wijn erbij |
Citaat:
Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel. Peper en zout, en dan witte wijn erbij. De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien. Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut. Bon appétit. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Ok, de groenten zijn aan het stoven.
|
Citaat:
|
Citaat:
da's allemaal heel snel klaar, dus ga maar al kijken ! |
Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?
|
:cheer: HAMC de keukenrebel :cheer:
1000 seconden Hamc SOS Hamc |
De mosselen zitten erin!
|
o ja nog mosselsaus maken hamc !
mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons) |
Citaat:
|
Nog 4 minuten!
|
Oei ja, de saus.
|
hoeft toch geen saus bij? :shock:
De bouillon is al genoeg. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:15. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be