![]() |
't kookpotje
Chili Con Carné a la 420yeahbaby, yeah baby mmmmmmm
*drooling all over the place* Ge pakt ne goeie scheut olijfolie (voor het zuiders smaakske) en ge laat uw rundsgehakt daarin sudderen, en ge plet da plat tot het echt gehakt is. Daar doe je dan héél veel komijn over en kapt uw tomatensause er al bij. Schudt met beetje water het overige tomatensause uit uw lege potten en voeg dan nog eens een klein blikje tomatenpuree toe. Een blikje gepelde tomaten, maar voor ge dat er in kapt, ga met uw schaar in da blik en knip het allemaal mooi in stukskes. Zeker uw rode bonen niet vergeten in chilisause. Ge gooit er drie lookteentjes bij. Snijdt een sneeke in ne rode peper en gooit dat erbij om goe in te laten trekken. (cayennepeper) De groene snijden we in schuifkes en goeien we daar gewoon bij. Ene rode zonder zaadjes, want der ligt er al ene in te trekken met zaadjes he. De ajuin laten we ff aansidderen in een pan met beetje boter of zout. Als dat klaar is smijt ge dat gauw bij uw sause. Als je van krokante paprika blokjes houdt, gooi die er dan op het laatste bij. Als ge hem zacht wilt, gooi die er dan nu al. ene rode en ene groene. Ge moogt ook zoete paprika pakken. Ge laat dat bij voorkeur een hele dag aantrekken op een laag vuurke, zo komt die peper zeker goed los, ook een laurierblaadje is goed als ge het het laat aantrekken. Uw basilicium kruiden doe je er pas bij op het einde, of de smaak kookt eraf. Maar basilicium is geen must. Als het een hele dag mooi heeft aangetrokken haalt ge die peper eruit dat nen dag aantrok. |
Groene tagliatelli met zalm
Ingredienten Voor 2 Personen: - 250 gram groene tagliatelli - 100 gram verse zalmfilet (in dunne reepjes gesneden) - 50 gram champignons (in plakjes gesneden) - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel witte wijn - scheutje room - cayennepeper en zout - 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) Bereidingswijze Verhit de olijfolie in een pan en bak er de champignons in. Blus met de wijn en voeg de room toe. Breng op smaak met wat cayennepeper en zout. Voeg de reepjes zalmfilet toe en laat enkele minuutjes garen. Kook de tagliatelli beetgaar volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Schik de groene tagliatelli op een bord en schep er de saus over. Garneer met de peterselie. |
Citaat:
|
De ECHTE frieten
Je schelt aardappeltjes en schilt je patatjes. Je snijdt ze naargelang uw voorkeur, dikke frieten of julienne. Ge bakt ze voor op 140°C en laat ze afkoelen. Daarna bakt ge ze terug op 180°C tot ze krisperig zijn en zingen, dat piepgeluidje. Het frietvet of olijfolie er uit laten lekken, zout erover en klaar is kees. Een extra toevoeving is bv peterselie een paar secondjes in het warme frietvet/olijfolie gooien en daar een goeie scheut zout over. Smullen maar van die echte Belgische patatten |
Citaat:
En door ze de eerste keer heel kort op 160 graden en de tweede keer op 190 graden te bakken. Overigens; julienne-frietjes (of steppegras zoals ze in de kempen heten) bak je maar 1 keer. Ideale frietmaat is 1x1cm en de uiteinden recht afgesneden. Puntjes verbranden te snel. |
Vandaag heeft mijn kapoentje bio patatje gekregen van brocoli :D
Kabeljauw en zalm erbij, met een klein scheuteke olijfolie. Morgen tomaat met worteltjes en kippenfilet :D Ik eet altijd die overschot op, maar dan doe ik er wel zout bij :) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:40. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be