Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Een stukje van elk ... (https://forum.politics.be/showthread.php?t=121717)

La Chunga 14 april 2009 11:10

Een stukje van elk ...
 
Dit Paasweekend trokken we met Ierse vrienden naar onze stek in spe in de Ardennen. Zij hadden een cadeautje mee onder de vorm van een bol jonge kaas van twaalf kilogram. Doolin geheten.
In vergelijking daarmee is echte jonge Gouda schuimwijn naast Doolin Champagne.
Wat met jullie kaassmaken? Van welks een stukje?

Zwartengeel 14 april 2009 11:40

Mijn kennis van kazen gaat niet helaas verder dan de schel jonge kaas tussen mijn dagelijkse boterham of de Boursin waarin ik mijn (nog net niet dagelijkse) portie zalm bak...

Txiki 14 april 2009 11:42

Ik lust zowat alle kazen, behalve echt oud belegen.

From_Vlaanderen 14 april 2009 13:10

Oude Brugse.
Oude Amsterdam.
Extra-Belegen Beemster.

Als het maar afsmaakt.

Turkje 14 april 2009 15:28

Een stukje Gruyère de Comté, A.O.C., dat is "hemel op aarde". Ook niet te versmaden: Tomme de Savoie, een goed stukje Brie, en geitekaas van Werchter (kaasmakerij Midgard). Ook ne goede Manchego (Spaans) gaat er wel in, en een saus met Ricotta lijkt me toch iets beter dan Boursin voor diene zalm van ZwartenGeel.
Van een andere orde: een boterham met platte kaas en bruine suiker, jummie!!!

Dronkoers 14 april 2009 15:43

Tenenkaas

Firestone 14 april 2009 15:44

ook zowat alle kazen, op de hierboven genoemde na ...

Pieke 14 april 2009 15:57

zowat alle kazen, behalve schimmel- en tenenkazen

From_Vlaanderen 14 april 2009 16:00

Of van de trapist in Westmalle, ook niet slecht.

Hertog van Gelre 14 april 2009 16:13

- In principe alle kazen maar deze zijn toch wel érg lekker:

- Old Amsterdam - lekkere oude kaas, het liefst gecombineerd met een goed bewaarde Bordeaux (of rode Port).
Nu is dat de 'commerciële versie'. Nóg lekkerder is:
- Overjarige Goudse kaas.

- Brie, Camembert
- Danableu, Roquefort

Op de IJsseldijk tussen Hattemerbroek en Wezep zit een boer die heerlijke kazen maakt. Alle soorten kazen. Maar het allerlekkerste is toch wel zijn allerjongste Goudse (hoewel de Komijnenkaas ook heerlijk is).

liberalist_NL 14 april 2009 17:24

Président en Beemster.

Pietje 14 april 2009 20:56

Ben echt dol op kaas. Gesneden, om te smeren, oud en jong, schimmelkaas (brie, cammenbert, Danish Blue, rocquefort)..........etc etc.

Mijn echte pekelzonde is "L'Explorateur", een smeuiige kaas die smelt als boter op je tong. Past heel goed bij een "kaas en wijnavond".
Maar pas op, niet om elke dag te eten wat zijn vetgehalte is maar liefst 75%. 8-)


Jazeker 14 april 2009 21:03

Ik ben dol op kaas, maar ik pas inderdaad voor tenen- en schimmelkaas.

Een sneetje hollandse belegen lust ik ook nog wel, maar te belegen hoeft ook niet. De meeste abdijkaasjes zijn zalig.

Frans broodje, kaasschoteltje, glas wijn en genieten. 8-)

Mitgard 14 april 2009 21:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jazeker (Bericht 4060916)
Ik ben dol op kaas, maar ik pas inderdaad voor tenen- en schimmelkaas.

Een sneetje hollandse belegen lust ik ook nog wel, maar te belegen hoeft ook niet. De meeste abdijkaasjes zijn zalig.

Frans broodje, kaasschoteltje, glas wijn en genieten. 8-)

ge wordt oud, maat.

Daimanta 14 april 2009 21:48

Ben een liefhebber van oude en overjarige Nederlandse kazen en ik vind franse brie's ook best lekker(camambert smaakt me te sterk). Verder op het lijstje staat franse geitenkaas en sterke roquefort.

liberalist_NL 14 april 2009 21:49

:cheer: FETA :cheer:

Daimanta 14 april 2009 21:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door liberalist_NL (Bericht 4060987)
:cheer: FETA :cheer:

Weetje voor tussendoor:

90% van de feta in de wereld wordt in Nederland gemaakt

liberalist_NL 14 april 2009 21:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Daimanta (Bericht 4060992)
Weetje voor tussendoor:

90% van de feta in de wereld wordt in Nederland gemaakt

Feta mag sinds kort toch alleen nog maar uit Griekenland komen (althans als je het Feta wilt noemen)?

Pietje 14 april 2009 22:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door liberalist_NL (Bericht 4060997)
Feta mag sinds kort toch alleen nog maar uit Griekenland komen (althans als je het Feta wilt noemen)?


Klopt ! 8-)

Daimanta 14 april 2009 22:06

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door liberalist_NL (Bericht 4060997)
Feta mag sinds kort toch alleen nog maar uit Griekenland komen (althans als je het Feta wilt noemen)?

Ik heb van dat soort wetten gehoord maar die bakjes die je in de super kan kopen in Nederland zijn netjes van Nederlandse makelij.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:01.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be