Johan Bollen |
11 juli 2009 03:02 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vorenus
(Bericht 4223455)
|
die materie is veel complexer dan dat je hier doet uitschijnen, maar er bestaat eigenlijk zeer weinig twijfel over het feit waar de mensapen ontstaan zijn, en dat is in Afriak, en dat is niet gebaseerd op 1 ontdekking maar op een hele reeks. Waar er wel meer en meer bewijzen voor zijn, is voor een terugmigratie van Azië naar Afrika. Die theorie wordt nogaleens verkeerd begrepen heb ik de indruk.
Zie Templeton (2002) 'Out of Afrika again and again' (Nature 416)
Home Erectus emigreerde uit Afrika 1.7 miljoen jaar geleden (bewijzen door fosielen). Daarna is er nog een emigratie geweest van 840000 tot 420000 jaar geleden vanuit Afrika (bewijzen door genenonderzoek). Daarna is er nóg een migratie geweest tussen 150000 en 80000 jaar geleden. Deze emigraties gingen van Afrika naar Zuid Azië. Deze gegevens worden door die gevonden tand niet op de helling gezet.
Pas daarna is er voor het eerst een migratie van Azië terug naar Afrika en Zuid Europa gaat zo'n 50000 jaar geleden.
Het staat goed uitgelegd in Richard Dawkins 'the ancestors tale'.
Het verhaal van de mensapen is eveneens komplex. De chimpansee, Bonobo, Gorilla, Oerang Oetang, Gibbon...hebben allen hun eigen ontstaansverhaal. Het verhaal begint minstens 35 miljoen jaar geleden...in Afrika, maar zelfs al zou het Azië zijn dan is het gewoon absurd om op basis hiervan conclusies te trekken in verband met de hedendaagse fysieke kenmerken van de verschillende homo sapiens sapiens rassen. Die verschillen zijn miniem en recent in vergelijking tot het verhaal van de mensapen.
Die ene 'Franse' tand zal niet veel veranderen aan de algemeen aanvaarde theorie. Een beetje spectakelpraat van een krant.
Dus...zelfs al zou een oude mensaapsoort in Azië onstaan zijn (zoals van de Oerang Oetang gedacht wordt bv.) dan nog wordt niet de stelling ontkracht dat de mens uit Afrika afkomstig is. Dat 'vergeet' het kranteartikel te vermelden.
|