![]() |
Lekkere snelle gerechtjes
Kennen jullie lekkere, simpel klaar te maken gerechten? Warm of koud, vegetarisch, alles is welkom. Hou het simpel en lekker. En goedkoop als het kan.
Wat ik bvb lekker vind en niet zo moeilijk. Soms wel te zwaar is Luikse speksla. Groene bonen met spekjes en ajuin, gebakken aardappeltjes en ajuin erbij en tomaat en wortel als garnituur. Sla koop ik niet, mits het altijd zo veel is. |
Spaghetti met goulash ;-)
|
Koop roze garnalen of tijgergarnalen, avocado, haal het vlees van de avocado eruit, versnijd de garnalen in kleine stukjes, roer het bijeen met kruiden naar keuze en saus naar keuze (cocktailsaus bijvoorbeeld). Groenten toevoegen, zoals tomaat, kan.
Gebruik als dipsaus of bij brood. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Als je er meer tomaat (en een beetje ui) aan toevoegt, en de garnalen apart eet, heb je een sausje om de garnalen in te dippen.
Ik zou zeggen: zie eerst hoe lekker je pure avocado vindt. Mix daarna met groenten (tomaat gaat er goed bij) en kruiden naar keuze. Koop zwarte avocado's met een geribbelde schil. De groene, lichtere, ga je een tijdje moeten laten rijpen totdat ze zachter zijn. |
Croque monsieur
Croque Madame Croque Hawaii Croque cannibal Croque... |
Pizza, Aïki noodles, hotdogs, kouwe pla, ...
|
Honger :-(
|
Indien je het lust, is gazpacho ook makkelijk om te maken. Koop de benodigde groenten en wat olijfolie. Ik ken de juiste proporties niet maar die vind je in 1-2-3 op google. Gewoon de groenten versnijden en samen wat tot moes duwen/mixen.
|
Pannekoeken
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Een toast kannibaal met americain, uitjes, kappertjes, wat garnituur vind ik daarentegen heerlijk. |
een doos cassoulet van de Lidl....? :oops: paar minuutjes microgolf in en hopla...:-P
|
Citaat:
Trouwens: als je vanavond die avocado wilt uitproberen: avocado best koud eten. Dus als je een warme maaltijd wilt, laat de avocado apart (mix er meet tomaat enzo bij) en verwarm je garnaaltjes. Garnalen laat je best een halfuurtje (minstens) rijpen in een mix van olijfolie, look, en citroen. Verbetert de smaak aanzienlijk. |
Een combinatie die weinig mensen kennen is geitenkaas met honing. Zeer goed in slaatjes. Met walnoten. Geitenkaas kan zowel vers (voor een fris slaatje) als gegrild/gebakken.
|
Eet je fruit niet na, maar voor de maaltijd. Dit is beter voor de spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel dat onstaat wanneer het fruit boven je hoofdgerecht begint te gisten.
|
Je kan het ook op een broodje eten. Hier toch op het industrieterrein. Een broodje met Brie, honing en noten. Ik vind het zelf niet zo lekker, maar mijn collega eet niets anders.
|
Iets snel en eenvoudig (misschien te eenvoudig) wat ik vaak eet:
Kies een grote aardappel (rode aardappelen zijn aan te raden, maar alles wat groot is gaat), bak deze met schil (als je weinig tijd hebt kan je het ding in de magnetron steken, verandert niks aan de smaak of voedingswaarde), snijd ze in twee. Draai er grijze/gesneden roze garnaaltjes bij, groenten naar keuze, en saus naar keuze. Met de magnetron kan het in 6 minuten, in de oven iets langer maar dan krijg je een heerlijke, stomende aardappel. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:17. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be