ministe van agitatie |
27 oktober 2010 20:23 |
indoctrinatie van kinderen in Vlaamse scholen
Sommige mensen hebben er een handje van weg om ons (en vooral zichzelf) er van 's ochtends tot 's avonds op te wijzen hoe de islam 'ons' verovert en 'onze' cultuur dreigt te ondergraven.
Tegelijkertijd lijken ze blind voor de houding van andere godsdiensten die bijzonder ver gaan in de indoctrinatie van hun kinderen.
Men kan vragen stellen bij de vrijheid van onderwijs en godsdienst, maar die wil ik niet ter discussie stellen.
Waar ik wel bijzonder veel vragen bij heb, is de financiering van godsdienstig geïnspireerd onderwijs dat onze kinderen met een scheef mens- en wereldbeeld opzadelt en hen de hele dag indoctrineert met godsdienstige waanbeelden.
Ik neem er aanstoot aan dat dit soort onderwijs door de gemeenschap gefinancierd wordt.
Nog iemand die zich daar aan stoort? Of iemand die dat juist een goede zaak vindt?
Citaat:
In verscheidene joodse scholen in Antwerpen wordt zware censuur toegepast. Daar zitten ook enkele gesubsidieerde scholen tussen. Zij riskeren hun erkenning te verliezen.
De censuur in de joodse scholen neemt extreme proporties aan. Zo worden in sommige handboeken, zowel van privéscholen als van scholen die geld van de overheid krijgen, ‘bezwarende’ tekeningen met een zwarte stift bijgewerkt. Een blote vrouwenarm, een navel of twee mensen die elkaar een kus op de wang geven: de joodse kinderen krijgen het niet te zien. In enkele gesubsidieerde scholen wordt zelfs leerstof zoals de evolutietheorie van Darwin uit de boeken verwijderd.
|
uit de GVA
Citaat:
'De evolutietheorie? We zeggen dat er mensen zijn die geloven dat het leven zo ontstaan is, maar wij geloven dat niet.' De evangelische basisschool De Zonnebloem in Borgerhout - die gesubsidieerd wordt door de Vlaamse regering - geeft haar leerlingen een erg strikt christelijk wereldbeeld mee.
De Zonnebloem is geen gewone school. In het pedagogische plan wordt erg nadrukkelijk naar Jezus Christus en naar de Bijbel verwezen. 'We vertrekken vanuit de bijbelse openbaring van Gods woord', zegt directeur Borkes. 'Daarop hebben we ons pedagogische project gebaseerd. En Jezus vormt de rode draad door de school.'
'Wij aanvaarden de Bijbel als het onfeilbare Woord van God.' 'De Bijbel is voor elke leerkracht de maatstaf en leidraad waaraan ook de lesinhouden getoetst worden.'
'De leerkrachten hebben de opdracht de kinderen aan de hand van de Bijbel (OT en NT) te onderwijzen. Daarin staat Jezus Christus centraal. In alle lessen worden deze bijbelse principes onderwezen en voorgeleefd (attitude, levenshouding), zodat ze het hele schoolgebeuren doordringen.'
'Wij willen de kinderen aanmoedigen om zich met heel hun wezen in dienst te stellen van God en hun naaste.'
'Het is belangrijk dat we de kinderen leren een eigen mening te vormen (met de Bijbel als maatstaf).'
'We achten de technische en wetenschappelijke ontwikkeling gunstig voor de mens in zoverre zij niet indruist tegen de fundamentele bijbelse leer.'
|
Uit het Nieuwsblad
|