Herr Flick |
13 december 2010 13:25 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bovenbuur
(Bericht 5161053)
Bier is lekker, bier is goed, maar bier heeft wel een imagoprobleem. Zodra mensen iets eten dat meer dan drie euro per persoon kost moet daar altijd wijn bij. Toosten op een feestelijke aangelegendheid? Wijn. Bruiloft, nieuwjaar, een opening van het een of ander? Laat de wijn maar aanrukken. Bier is meer iets voor die kansloze avonden dat er toch niemand foto's maakt. Een prima markt, maar geen werelddominantie. En dat terwijl wijn niks heeft dat bier niet kan bieden. Daarom wil ik in deze draad graag een studie houden naar de mogelijkheden voor sjiek kakbier. Wat voor soort bier moet je bijvoorbeeld hebben voor een feestelijke toost? Kan je blond bier serveren bij vis of moet je dan toch echt donker hebben? En bij vlees dan? En wat is nou het beste koolzuurrijke bier met kurk voor oud en nieuw? Kenners, verenigt u.
En nee, dit topic gaat dus niet over hetgeen waar u dacht dat het over zou gaan. Zo vies ben ik niet. Nou ja, hier en nu niet in ieder geval.
|
Eerst en vooral toch wel even zeggen dat er toch ook veel bier op restaurant gedronken wordt.
Ik weet zelf een paar restaurants die hier in gespecialiseerd zijn en waar de gemiddelde pla iets meer dan 3 euro kost, ... ;-)
Ook hier in Italie, wordt er toch wat bier gedronken in restaurants.
Bier voor bij het eten, dat hangt wat van uw smaak af, maar als apperitief, bvb zijn er heel wat Trippels die ideaal zijn. (ik zweer bij ne Karmeliet. of Delirium Tremens ) Maar nen Duvel is ook zeker niet slecht, of als het iets zoet-zuur mag zijn, ne Rodenbach of Geuze.
Al naargelang wat ge eet een Abdijbier of Trappist, donker of bleek, Maar er zijn nog wel wat zoetere bieren ook als bvb Gulden Draak, Kasteel Bier of Amber kleurige bieren, zoals Palm veel hangt van uw persoonlijke smaak af.
Ik kan u het Hommelhof in Watou aanraden, als ge koken met bier, en het drinken ervan bij de maaltijd eens wilt ontdekken.
|