![]() |
Lust in een kebab ?
Iedereen heeft wel eens van een kebab geproefd in dit " gezegende " multiculturele tijdperk...Maar wie weet hoe deze lekkernij vervaardigt word, en met wat ? Kijk en leer, en...Smakelijk:-)
http://www.she.be/aan-tafel/aid10031...akt-video.aspx |
Ik heb ooit industrieel paardeworsten gedraaid.
Dat is nog een stuk erger. :) |
Citaat:
|
Citaat:
De kebakketens (want dat zijn het ondertussen) is afgespoten vulsel al la cervela. Ver van halal en nog verder van wat het zou MOETEN zijn : geroosterd vlees(schaap) aan spit. Humo aankondiging Dna analyse vlees |
Dan eten we wel een pita
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Aan de topicstarter: de juiste uitdrukking is ofwel 'Zin in een kebab?' ofwel 'Lust je een kebab?'.
'Lust in een kebab' daarentegen lijkt me iets heel vies en wansmakelijks, en daar heb ik dus geen enkele zin in. |
Citaat:
Wat is daar vies een wansmakelijk aan? |
Citaat:
|
![]() De eerste frikandel werd in 1954 gelanceerd in Dordrecht door een slagersknecht genaamd "Gerrit de Vries". Er is sindsdien (gelukkig) veel veranderd. Slagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht. Echter, door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn gehaktbal bestond voor een groot deel (40%) uit paneermeel, en door deze nieuwe wet mocht Gerrit zijn gehaktbal, geen gehaktbal meer noemen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen. Van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd. Daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. Gerrit nam die naam over. De zoon van Gerrit geeft toe dat Jan Bekkers (die zijn naam liet wijzigen in Jan Beckers om vóór zijn concurrent en neef in de telefoongids vermeld te staan) van de gelijknamige snackfabriek uit het Noord-Brabantse Deurne de frikandel vervolmaakt heeft. Hij vond zijn inspiratie bij de Amerikanen waar de snackcultuur in opmars was en maakte van de frikandel een glad exemplaar van fijngemalen vlees. De naam werd niet gedeponeerd; de Vries deed dat wel voor zijn Mexicano. Bekkers noemde zijn worst trouwens de fricandel waarmee een eind kan worden gemaakt aan de slepende polemiek onder spellingdeskundigen. |
Citaat:
En hoe dien Bekkers z'n weener noemde zijn zijn zaken hé , wij vragen ook niet hoe jij je worstje noemt ... ;-) |
Derk, ik noem zoiets een curryworst.
|
Citaat:
|
Citaat:
What's new? |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Beetje geobsedeerd zeker ? Met zo een mentaliteit kan je direct aan de slag in een kebabzaak. Ik heb ooit gelezen dat in zulk een tent tijdens een controle sperma gevonden werd in de looksaus.:cry: Smakelijk hé !:lol: |
Citaat:
|
Citaat:
|
| Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:02. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be