Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Duur biertje in een eekhoornjasje (https://forum.politics.be/showthread.php?t=149541)

Wisord 19 januari 2011 02:12

Duur biertje in een eekhoornjasje
 
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...

Citaat:

Our old buddies BrewDog have done it again. Not content with winning back the "strongest beer in the world" title last February with its Sink the Bismarck!, they've now upped their game with a new brew that is 55 percent alcohol by volume and carries a $765 price tag. It's called The End of History.


http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/

Another Jack 19 januari 2011 07:29

Wel stijl als je je gasten hun pintje voor hun neus inschenkt.
Ook leuk als je met een bak leeggoed in de Delhaize aankomt.

Herr Flick 19 januari 2011 08:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wisord (Bericht 5237844)
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...




http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/

Dat is dan whiskey, volgens mij kan je technisch niet meer van bier spreken, eens je het bent gaan opstoken...

Ok van Whiskey kan je pas spreken als het lang genoeg op vaten heeft liggen rijpen...

Caligula 19 januari 2011 08:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick (Bericht 5237925)
Dat is dan whiskey, volgens mij kan je technisch niet meer van bier spreken, eens je het bent gaan opstoken...

Ok van Whiskey kan je pas spreken als het lang genoeg op vaten heeft liggen rijpen...

Ik dacht dat ook van een zekere topvodka die ze maken van druiven maar het is het proces dat telt voor de naam.
Niet persé de ingrediënten , zo blijkt.

Anna List 19 januari 2011 08:49

:cheer: Nynorsk :cheer:

Caligula 19 januari 2011 08:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Anna List (Bericht 5237981)
:cheer: Nynorsk :cheer:

Waar ??? :icecream:

Herr Flick 19 januari 2011 09:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Caligula (Bericht 5237951)
Ik dacht dat ook van een zekere topvodka die ze maken van druiven maar het is het proces dat telt voor de naam.
Niet persé de ingrediënten , zo blijkt.

Voor Vodka zijn zowat alle bronnen van suikers toegestaan, dat is zo een van die uitzonderingen,...

Calvados kunt ge nu eenmaal niet maken zonder appelen, de soort appelen is zelf bepaald, en ze moeten uit de Appelation Controle komen, anders kan het geen Calvados heten. Zo heb ik een vergelijkbaar brouwsel uit Oostenrijk dat gewoon wilde appel heet, het is iets dat volgens dezelfde methode gemaakt, is, maar niet uit de juiste streek komt.

Voor bier heb je ook nog speciale regels, al naargelang het bier, maar van de moment dat je het stookt is het volgens mij geen bier meer, maar wordt het een aquavit of jenever (het verliest dan ook zijn kleur en wordt wit... ) daarna moet je het terug gaan lageren op vaten om kleur te geven, of je zou ook alcohol aan je gebrouwen bier kunnen toevoegen om zo een hoger volume procent te verkrijgen, maar dat is echt knoeien.

Via natuurlijke vergisting kan je immers maar tot een 12 volume procent komen omdat dan uw bacterieen sterven die de suikers omzetten in alcohol.

Dus bier van 55 volume procent, ... kan technisch niet, of ze moeten alcohol toevoegen of het brouwsel stoken en destilleren tot ze er komen.

Dronkoers 19 januari 2011 10:48

:cheer: BrewDog :cheer: Schorschbräu :cheer: Het Koelschip :cheer:

Dronkoers 19 januari 2011 10:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick (Bericht 5238016)
Voor Vodka zijn zowat alle bronnen van suikers toegestaan, dat is zo een van die uitzonderingen,...

Calvados kunt ge nu eenmaal niet maken zonder appelen, de soort appelen is zelf bepaald, en ze moeten uit de Appelation Controle komen, anders kan het geen Calvados heten. Zo heb ik een vergelijkbaar brouwsel uit Oostenrijk dat gewoon wilde appel heet, het is iets dat volgens dezelfde methode gemaakt, is, maar niet uit de juiste streek komt.

Voor bier heb je ook nog speciale regels, al naargelang het bier, maar van de moment dat je het stookt is het volgens mij geen bier meer, maar wordt het een aquavit of jenever (het verliest dan ook zijn kleur en wordt wit... ) daarna moet je het terug gaan lageren op vaten om kleur te geven, of je zou ook alcohol aan je gebrouwen bier kunnen toevoegen om zo een hoger volume procent te verkrijgen, maar dat is echt knoeien.

Via natuurlijke vergisting kan je immers maar tot een 12 volume procent komen omdat dan uw bacterieen sterven die de suikers omzetten in alcohol.

Dus bier van 55 volume procent, ... kan technisch niet, of ze moeten alcohol toevoegen of het brouwsel stoken en destilleren tot ze er komen.

Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen ;-)

manta 19 januari 2011 10:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 5238205)
Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen ;-)

Voor u zal't pas goed zijn als ze een fles bier groot genoeg maken om in een dood olifantje te stoppen hé :mrgreen:

Herr Flick 19 januari 2011 10:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 5238205)
Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen ;-)

Ja 14 % kan ook dat zal wel ergens de bovengrens zijn, maar het blijft destillatie en volgens mij is het dan geen bier meer, maar kom...

Wie wil er nu bier drinken met 55 % Alc. Stel u voor dat er ook nog bubbels inzitten, dat vliegt zo uwe kop in...

De meeste alcohol is teruggebracht tot 40 % buiten enkele uitzonderingen (Stroh rum bvb ) ik dacht dat ze bij Absinth ook wel eens wat hoger durven gaan. Dat is toch een serieuze hoeveelheid, die alcohol zelf draagt trouwens eigenlijk niet echt bij tot een aangenamere smaak, ... ja ge ontsmet uwe mond er eens mee. ;-)

Dronkoers 19 januari 2011 11:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 5238218)
Voor u zal't pas goed zijn als ze een fles bier groot genoeg maken om in een dood olifantje te stoppen hé :mrgreen:

Ik moet nog wachten met zulke bestellingen, mijn loopkat is nog niet geinstalleerd in mijn living :-(

Dronkoers 19 januari 2011 11:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick (Bericht 5238219)
Ja 14 % kan ook dat zal wel ergens de bovengrens zijn, maar het blijft destillatie en volgens mij is het dan geen bier meer, maar kom...

Wie wil er nu bier drinken met 55 % Alc. Stel u voor dat er ook nog bubbels inzitten, dat vliegt zo uwe kop in...

De meeste alcohol is teruggebracht tot 40 % buiten enkele uitzonderingen (Stroh rum bvb ) ik dacht dat ze bij Absinth ook wel eens wat hoger durven gaan. Dat is toch een serieuze hoeveelheid, die alcohol zelf draagt trouwens eigenlijk niet echt bij tot een aangenamere smaak, ... ja ge ontsmet uwe mond er eens mee. ;-)

Ikzelf noem het liever ook geen bier, maarjah, ik had het over de theorie :-)

Trouwens, ik heb dan ook geen €50 tot €100 over voor een fleske ze ;-)
Hoewel ik het wel eens wil proeven... en dan geen 33cl :-P

Herr Flick 19 januari 2011 11:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 5238226)
Ikzelf noem het liever ook geen bier, maarjah, ik had het over de theorie :-)

Trouwens, ik heb dan ook geen €50 tot €100 over voor een fleske ze ;-)
Hoewel ik het wel eens wil proeven... en dan geen 33cl :-P

Op de site van de struise brouwers het even gecontroleerd, en het is dus geen bier, want het gaat om een destillaat. (Dat gedeelte over alcohol in mijn studies is toch altijd blijven hangen... ;-) )

Of ze het nu stoken of bevriezen maakt geen zak uit, de alcohol bacterie is toch dood, en wat ze doen is het reduceren van het water om op die manier het volume procent alcohol op te drijven.

Vandaar dat die spullen ook zo duur zijn... bubbels zijn er vanzelfsprekend uit, en moeten ze als ze dat toch willen toevoegen.

Dus ook geen nagisting en dergelijke op de fles, uwe gist is toch dood.

Als ge dan toch gestookt bier wilt drinken koop u dan een fles Whiskey, dat is goeiekoper dan zo een fles bier en zal veel meer smaak bevatten omdat het op vaten gelagerd is.

Dat soort bier zou je trouwens perfect zelf kunnen maken, kap een Duvel in een bekerke, kookt het goedje, vang de dampen op en koel ze af, en vang ze op in een ander bekertje, et voilla, ... Duvel van x % herhaal het proces een paar keer en het wordt nog straffer, ... wel eerst eens laten testen want als er tijdens de productie iets is misgelopen kunt ge er in het beste geval blind van worden.

Dronkoers 19 januari 2011 11:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick (Bericht 5238255)
Op de site van de struise brouwers het even gecontroleerd, en het is dus geen bier, want het gaat om een destillaat. (Dat gedeelte over alcohol in mijn studies is toch altijd blijven hangen... ;-) )

Of het nu wel of geen bier is, zullen ze nog lang over discussiëren ;-)
Struise Brouwers zeggen van niet, Schorschbräu, Koelschip ed zullen weer zeggen van wel, enzoverder ;-)
Citaat:

Of ze het nu stoken of bevriezen maakt geen zak uit, de alcohol bacterie is toch dood, en wat ze doen is het reduceren van het water om op die manier het volume procent alcohol op te drijven.
Vandaar dat die spullen ook zo duur zijn... bubbels zijn er vanzelfsprekend uit, en moeten ze als ze dat toch willen toevoegen.
Ijsdistillatie dus ;-)
Citaat:

Dus ook geen nagisting en dergelijke op de fles, uwe gist is toch dood.
Een gewoon pintje kent ook geen nagisting op fles ;-)
Citaat:

Als ge dan toch gestookt bier wilt drinken koop u dan een fles Whiskey, dat is goeiekoper dan zo een fles bier en zal veel meer smaak bevatten omdat het op vaten gelagerd is.

Dat soort bier zou je trouwens perfect zelf kunnen maken, kap een Duvel in een bekerke, kookt het goedje, vang de dampen op en koel ze af, en vang ze op in een ander bekertje, et voilla, ... Duvel van x % herhaal het proces een paar keer en het wordt nog straffer, ... wel eerst eens laten testen want als er tijdens de productie iets is misgelopen kunt ge er in het beste geval blind van worden.
:cheer:
Iemand vrijwilliger om mijnen geprepareerden Duvel te proberen? :mrgreen:

bgf324 19 januari 2011 13:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wisord (Bericht 5237844)
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...




http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/

We hadden al zo'n topic een paar maand geleden, met een link naar hetzelfde artikel.



Onze forum-eekhoorn moet dood :cheer:

De Juiste Gids 19 januari 2011 13:58

Zeg, die gasten van PBL-RKT... leven die nog?

Herr Flick 19 januari 2011 14:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 5238266)
Of het nu wel of geen bier is, zullen ze nog lang over discussiëren ;-)
Struise Brouwers zeggen van niet, Schorschbräu, Koelschip ed zullen weer zeggen van wel, enzoverder ;-)

Ijsdistillatie dus ;-)

Een gewoon pintje kent ook geen nagisting op fles ;-)

:cheer:
Iemand vrijwilliger om mijnen geprepareerden Duvel te proberen? :mrgreen:

Ik heb u weer wat wijsgemaakt he, ... Nee echt ge zou zo van Duvel nen schnaps kunnen maken, ... Als ge hem dan op tonnen zet voor een jaar of 5 is het Whiskey.

bgf324 19 januari 2011 14:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De Juiste Gids (Bericht 5238657)
Zeg, die gasten van PBL-RKT... leven die nog?

De meeste zitten in hun winterslaap nu.

De Juiste Gids 19 januari 2011 14:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bgf324 (Bericht 5238679)
De meeste zitten in hun winterslaap nu.

Ah zo.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:36.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be