![]() |
Duur biertje in een eekhoornjasje
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...
Citaat:
http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/ |
Wel stijl als je je gasten hun pintje voor hun neus inschenkt.
Ook leuk als je met een bak leeggoed in de Delhaize aankomt. |
Citaat:
Ok van Whiskey kan je pas spreken als het lang genoeg op vaten heeft liggen rijpen... |
Citaat:
Niet persé de ingrediënten , zo blijkt. |
:cheer: Nynorsk :cheer:
|
Citaat:
|
Citaat:
Calvados kunt ge nu eenmaal niet maken zonder appelen, de soort appelen is zelf bepaald, en ze moeten uit de Appelation Controle komen, anders kan het geen Calvados heten. Zo heb ik een vergelijkbaar brouwsel uit Oostenrijk dat gewoon wilde appel heet, het is iets dat volgens dezelfde methode gemaakt, is, maar niet uit de juiste streek komt. Voor bier heb je ook nog speciale regels, al naargelang het bier, maar van de moment dat je het stookt is het volgens mij geen bier meer, maar wordt het een aquavit of jenever (het verliest dan ook zijn kleur en wordt wit... ) daarna moet je het terug gaan lageren op vaten om kleur te geven, of je zou ook alcohol aan je gebrouwen bier kunnen toevoegen om zo een hoger volume procent te verkrijgen, maar dat is echt knoeien. Via natuurlijke vergisting kan je immers maar tot een 12 volume procent komen omdat dan uw bacterieen sterven die de suikers omzetten in alcohol. Dus bier van 55 volume procent, ... kan technisch niet, of ze moeten alcohol toevoegen of het brouwsel stoken en destilleren tot ze er komen. |
:cheer: BrewDog :cheer: Schorschbräu :cheer: Het Koelschip :cheer:
|
Citaat:
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt. "Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc. En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen ;-) |
Citaat:
|
Citaat:
Wie wil er nu bier drinken met 55 % Alc. Stel u voor dat er ook nog bubbels inzitten, dat vliegt zo uwe kop in... De meeste alcohol is teruggebracht tot 40 % buiten enkele uitzonderingen (Stroh rum bvb ) ik dacht dat ze bij Absinth ook wel eens wat hoger durven gaan. Dat is toch een serieuze hoeveelheid, die alcohol zelf draagt trouwens eigenlijk niet echt bij tot een aangenamere smaak, ... ja ge ontsmet uwe mond er eens mee. ;-) |
Citaat:
|
Citaat:
Trouwens, ik heb dan ook geen €50 tot €100 over voor een fleske ze ;-) Hoewel ik het wel eens wil proeven... en dan geen 33cl :-P |
Citaat:
Of ze het nu stoken of bevriezen maakt geen zak uit, de alcohol bacterie is toch dood, en wat ze doen is het reduceren van het water om op die manier het volume procent alcohol op te drijven. Vandaar dat die spullen ook zo duur zijn... bubbels zijn er vanzelfsprekend uit, en moeten ze als ze dat toch willen toevoegen. Dus ook geen nagisting en dergelijke op de fles, uwe gist is toch dood. Als ge dan toch gestookt bier wilt drinken koop u dan een fles Whiskey, dat is goeiekoper dan zo een fles bier en zal veel meer smaak bevatten omdat het op vaten gelagerd is. Dat soort bier zou je trouwens perfect zelf kunnen maken, kap een Duvel in een bekerke, kookt het goedje, vang de dampen op en koel ze af, en vang ze op in een ander bekertje, et voilla, ... Duvel van x % herhaal het proces een paar keer en het wordt nog straffer, ... wel eerst eens laten testen want als er tijdens de productie iets is misgelopen kunt ge er in het beste geval blind van worden. |
Citaat:
Struise Brouwers zeggen van niet, Schorschbräu, Koelschip ed zullen weer zeggen van wel, enzoverder ;-) Citaat:
Citaat:
Citaat:
Iemand vrijwilliger om mijnen geprepareerden Duvel te proberen? :mrgreen: |
Citaat:
Onze forum-eekhoorn moet dood :cheer: |
Zeg, die gasten van PBL-RKT... leven die nog?
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:36. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be