Johan Bollen |
5 maart 2011 23:11 |
Papegaaiensoep
Een jonge Spaanse, recent aangekomen in Latijns Amerika, wou niet geloven dat het verschrikkelijke lawaai zo rond 6 uur 's avonds in de Boliviaanse Chaco veroorzaakt werd door papegaaien totdat er een groep van een twintigtal vlak over vloog. Dat was aanleiding voor een plaatselijke om te beginnen klagen over die plaag die papegaaien wel niet zijn. Ze pellen de Maïskolven open en peuzelen een paar graantjes op. Dan gaan ze wat zot gaan doen en als ze terug komen doen ze een nieuwe maïs open. Wat een verkwisting, vond de man. Dan begon hij te vertellen hoe hij in dit seizoen zijn shotgun meenam. "Ik schiet er zo'n tweehonderd per dag af" zei hij alsof dat de normaalste zaak ter wereld was, "De dikste pakken we dan mee om er soep van te maken". Het westers publiek stond er een beetje op te kijken en onbegrijpelijk te lachen, waarna de nieuwsgierige vragen kwamen. De soep is vettig en proeft naar varken blijkbaar.
Nu vraag ik me af waarom die vogels niet mogen geïmporteerd worden in Europa. Bedreigd lijken me die beestjes niet echt te zijn.
Ik weet niet hoe die Papegaaien heten. Ze zijn groen met wat lichter groen op hun borst. Je kan ze goed leren praten. Ik heb er ooit een meegemaakt die de geluiden van de dieren in de buurt nabootste..a nee dat was een Beo.
Soit...K&K dus.
|