![]() |
Koksmessen. En ('t is lang geleden) ook wel een beetje; Duvel!!!
Ik kocht gisteren een Robert Herder aardappelschilmesje uit carbonstaal.
Dat zijn degene die 'zwart' worden na verloop van tijd. Niet roestvrij heet dat dan. Keihard staal, met de hand geslepen en gepolijst, vlijmer dan vlijmscherp. Ik heb al een schuif vol inox Robert Herder aardappelmesjes, maar zo'n roestend exemplaar is toch nog iets anders. Heerlijk ding. Glijdt door een ui als door boter. En wordt alleen maar scherper met het ouder worden. Nu overweeg ik de aanschaf van een koksmes van Robert Herder. De Lignum 3 om precies te zijn. Ook in niet-roestvrij staal. Iemand toevallig ervaringen met dat tuig? En zo nee; welk koksmes gebruik? En hoe slijp je het? Steen of staal? Keramisch iemand? Enz... :cheer: Duvel :cheer: |
|
Ik gebruik persoonlijk de messen van Global. Vlijmscherp! Wel enkel slijpen op een Japanse (natte) slijpsteen wegens speciale slijphoek.
![]() En inderdaad: :cheer: DUVEL :cheer: :-D |
Sabatier!
De beste messen die er zijn. Zacht metaal dat je aanzet op de stok. Zeker geen inox gebruiken in messen, dat trekt op niets. |
Opvreten met schil en al, gelijk nen echte :P
:cheer: Duvel! :cheer: |
Ik ben persoonlijk hevige voorstander Böker messen, meer van die dingen voor alledag op zak te hebben.
Voor in de keuken gewoon Opinel (of iets anders goedkoop waar solingen op staat). Lekker zacht en als ge die op zet kunt ge u amuseren ze. Slijpen op een synthetische slijpsteen van de doe-het-zelf, de goedkoopste. Slijpen met petrolium en olie i.p.v. met water. Ge moet niet afkomen met een 420C voor in de keuken. |
Citaat:
|
![]() |
Niemand die 50 manieren kent om een Duvelfles open te maken met een koksmes? :-(
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Carlsberg staat hoger. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
ALtijd maar reclameren over mensen met een drankprobleem? :evil:
Zorg dat ze drank genoeg hebben, dan hebben ze geen drankprobleem. ;-) |
Citaat:
Zo is het trouwens met alle drugs, als er genoeg is, dan is er geen probleem. |
Die Global messen van Dajjal ken ik al langer maar ik vind ze zo lelijk...
Niet dat dat het belangrijkste is in de keuken maar als ik een redelijk bedrag uitgeef aan iets functioneel wil ik toch ook graag dat het er een beetje goed uitziet. Dat is dan weer een voordeel aan de Sabatier van Xenophon. Dat zijn wel mooie messen, met die zwarte handvaten en geklonken heften. En helemaal niet zo duur. 40 euro voor een 20cm koksmes. Goeie tip! From_Vlaanderen zijn Boker heeft wel leuke messen in de cataloog maar ze zijn nogal prijzig vind ik. Wel een redelijk uitgebreide keus. Maar helaas, te duur. De Opinel messen proberen het klassieke uitzicht (zie Sabatier) een beetje te moderniseren (zwart handvat met een inox randje erin ipv klinknagels) maar dan vind ik die van Sabatier toch mooier. Bovendien is een 20cm koksmes van Sabatier ook goedkoper dan eentje van Opinel. Ik ga het bij mijn Lignum 3 van Robert Herder houden denk ik. Daar staan mijn zinnen toch al een tijdje op. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:45. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be