![]() |
Mosselrecepten
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke . De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ? |
Citaat:
Mosselen opkoken Van het vuur halen en room en groene peperbolletjes bijvoegen (niet het nat) Terug op vuur zetten opkoken Klaar |
- gewoon natuur, maar schepje curry toevoegen.
- gewoon natuur koken, mosselen uit de pot halen en opzijhouden, kookvocht inkoken en verse tomaten + broodkruim + eierdooier toevoegen. mosselen in halve schelpen op borden schikken, overgieten met tomatensaus en even laten grillen. (dit is wèl omslachtig). |
Poepsimpel is vaak het lekkerst.
Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn. Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes. Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper. Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten. Regelmatig de pot opschudden. Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij. Ook dan nog regelmatig opschudden. Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn. |
Citaat:
Zelf maak ik sinds een paar jaar mosselen in een wokpan met deksel. Gaat nog beter. groenten onderin zodat ze kunnen garen en hun aroma afgeven. Eénmaal opschudden zorgt voor de mengeling. |
Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen . Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar . |
Citaat:
... en een blond abdijbier ipv witte wijn ;-) |
voze beesten!
|
Gebakken mosselen in de look.
|
Citaat:
|
uiteraard rauw
lekkerder dan een oestertje ! maar wat had je anders van mij verwacht ? :-) |
Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie. :) Geen frieten erbij, frans brood past daar veel beter bij. :)
|
Citaat:
|
geschoren maar een streep(je) laten staan
|
Citaat:
|
Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he
|
Citaat:
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig. |
Citaat:
|
Citaat:
Sowieso pakt ge mosselgroenten, maar toch ook kruiden? en gelijk frieten, hoe goe ze ook gemaakt zijn, ik wil er een dipsaus bij... Ieder het zijne zeker? :) |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:25. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be