Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mosselrecepten (https://forum.politics.be/showthread.php?t=158353)

The Syndrome 25 juli 2011 11:47

Mosselrecepten
 
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?

gfpatch 25 juli 2011 12:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome (Bericht 5586211)
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?

Mosselen peper room.

Mosselen opkoken
Van het vuur halen en room en groene peperbolletjes bijvoegen (niet het nat)
Terug op vuur zetten opkoken
Klaar

Cynara Cardunculus 25 juli 2011 12:15

- gewoon natuur, maar schepje curry toevoegen.

- gewoon natuur koken, mosselen uit de pot halen en opzijhouden, kookvocht inkoken en verse tomaten + broodkruim + eierdooier toevoegen. mosselen in halve schelpen op borden schikken, overgieten met tomatensaus en even laten grillen.
(dit is wèl omslachtig).

Vlaamse Leeuwin 25 juli 2011 12:23

Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.

Cynara Cardunculus 25 juli 2011 12:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin (Bericht 5586280)
Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.

zonder de wijn noemen wij dit "natuur". We schudden de pot echter maar één keer: als het deksel begint te sputteren. Eénmaal schudden en wachten tot het deksel terug sputtert en je mosselen zijn perfect gegaard (niet te lang en open).

Zelf maak ik sinds een paar jaar mosselen in een wokpan met deksel. Gaat nog beter.
groenten onderin zodat ze kunnen garen en hun aroma afgeven. Eénmaal opschudden zorgt voor de mengeling.

The Syndrome 26 juli 2011 11:24

Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen .
Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar .

Dronkoers 26 juli 2011 11:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin (Bericht 5586280)
Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.

en pekes ;-)
... en een blond abdijbier ipv witte wijn ;-)

Nynorsk 26 juli 2011 11:41

voze beesten!

Apocalyps 26 juli 2011 13:35

Gebakken mosselen in de look.

Cynara Cardunculus 26 juli 2011 13:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome (Bericht 5588876)
Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen .
Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar .

In Phillippine laten ze ook de mosselen eerst een nacht in zout water + bloem staan. Zo worden ze nog een pak dikker. Wel wat zout toevoegen dan.

Anna List 26 juli 2011 13:54

uiteraard rauw

lekkerder dan een oestertje !


maar wat had je anders van mij verwacht ? :-)

J.B good 26 juli 2011 13:59

Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie. :) Geen frieten erbij, frans brood past daar veel beter bij. :)

Apocalyps 26 juli 2011 14:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door J.B good (Bericht 5589398)
Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie. :) Geen frieten erbij, frans brood past daar veel beter bij. :)

I second that!

Scherven A. Mok 26 juli 2011 16:30

geschoren maar een streep(je) laten staan

Antoon 26 juli 2011 16:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 5588932)
... en een blond abdijbier ipv witte wijn ;-)

:thumbsup:

Alienation 26 juli 2011 17:48

Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he

Bobke 26 juli 2011 19:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Alienation (Bericht 5589945)
Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he

Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.

Vlaamse Leeuwin 26 juli 2011 19:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bobke (Bericht 5590246)
Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.

2

Alienation 26 juli 2011 19:43

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bobke (Bericht 5590246)
Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.

Selder snipperen link met saus?
Sowieso pakt ge mosselgroenten, maar toch ook kruiden?


en gelijk frieten, hoe goe ze ook gemaakt zijn, ik wil er een dipsaus bij...
Ieder het zijne zeker? :)

Henri1 26 juli 2011 19:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome (Bericht 5586211)
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?

Mosselen in "eigen" nat. ;-) :-D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:25.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be