Duupje |
17 maart 2012 20:53 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Egmond Codfried
(Bericht 6033825)
Lieverd, dat is precies mijn gedachte. En aan merknamen heb je geen houvast. Ik denk dat dit een proces van trial and error zou moeten zijn want sommige lijven worden gewoon niet gefopt door kunstsuikers. Maar doen ze ook inwendige schade, zoals een hoge uitslag van de suikerspiegel zou suggereren? En wat zou men moeten aanwenden om specifiek kunstsuiker uit de bloedbaan te verwijderen? Ik heb vastgesteld dat insuline de kunstsuikerspiegel niet verlaagd. En verder gaat het sowieso om prommille's van moleculen, dus vraag ik mij af of een hoge 'suikerspiegel'door kunstsuiker zo een ramp hoeft te zijn, en dat patiënten helemaal nooit meer de sensatie van zoetheid kunnen genieten.
|
Hoe heb je dat vastgesteld dan? Insulines, medicatie zoals glucophage, metformax of metformine, unidiamicron en verwanten verlagen allemaal de suikerspiegel, ook die verhoogd is door kunstmatige zoetstoffen.
Wat de suikerspiegel ook mag verhogen, het brengt ALTIJD schade aan een lichaam toe. Of het nu via pasta, aardappelen, fruit, snoep of frisdrank is, maakt in feite niks uit.
|