Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Moet Belgisch stoofvlees door de UNESCO erkend worden? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=171631)

C2C 29 mei 2012 22:28

Moet Belgisch stoofvlees door de UNESCO erkend worden?
 
Ja of nee?

koe de poing 29 mei 2012 22:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door C2C (Bericht 6143853)
Ja of nee?

nee

en weer een groot wereldprobleem van de baan.

Moet België troepen sturen naar Syrië, om de voortudurende schendigen van de mensenrechten te bestrijden. Dat is een deftige vraag.

Ratatosk 29 mei 2012 22:34

tuurlijk, voor mijn part zelfs de vlaamse keuken. Op dezelfde hoogte als de italiaanse en duitse keuken. Al de rest is een generisch diaree-opwekkende keuken.

NoTuma 29 mei 2012 22:36

Ja!!!

Heb er al veel goesting achter gehad...

C2C 29 mei 2012 22:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De Kwaadste Belg (Bericht 6143863)
nee

en weer een groot wereldprobleem van de baan.

Moet België troepen sturen naar Syrië, om de voortudurende schendigen van de mensenrechten te bestrijden. Dat is een deftige vraag.

Maar ge spendeert hier wel 2 minuten van uw tijd aan dit onderwerp.

Toch vreemd. ;-)

En gelukt. Hou u bezig.

Bokkenreyder 29 mei 2012 22:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NoTuma (Bericht 6143866)
Ja!!!

Heb er al veel goesting achter gehad...

Gewoon zelf klaarmaken en ... smikkelen.8-)

Ratatosk 29 mei 2012 22:42

Zonder suiker, degene die dat wel doen, gelieve naar de gamma te gaan om een touw te kopen om dan ergens een eenzame boom te vinden.

C2C 29 mei 2012 22:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Ratatosk (Bericht 6143881)
Zonder suiker, degene die dat wel doen, gelieve naar de gamma te gaan om een touw te kopen om dan ergens een eenzame boom te vinden.

Nee, maar wel peperkoek, zoet bruin bier en het vlees eerst in bloem en boter laten bruinen.

Ratatosk 29 mei 2012 22:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door C2C (Bericht 6143889)
Nee, maar wel peperkoek, zoet bruin bier en het vlees eerst in bloem en boter laten bruinen.

Peperkoek en zoet bruin bier? 8O

Das een misdaad tegen de menselijkheid.

Een boke met mosterd en donkere abdijbier.

NoTuma 29 mei 2012 22:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bokkenreyder (Bericht 6143876)
Gewoon zelf klaarmaken en ... smikkelen.8-)

Ik weet het, maar het is een paar uur werk, het gaat de eerste keer zijn dus wil ik er niet direct maken voor mijn vrienden hier(zie dat het mislukt) en ik ben ook maar een man alleen... ;-)

Maar binnen 2 weken komt er wat familie op bezoek, ga er dan maken...

NoTuma 29 mei 2012 22:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Ratatosk (Bericht 6143894)
Peperkoek en zoet bruin bier? 8O

Das een misdaad tegen de menselijkheid.

Een boke met mosterd en donkere abdijbier.

En welk vlees? alleen rundsvlees? half runds- half varkensvlees?

Welk bier zal ook een uitdaging zijn...ze hebben hier enkele Belgische bieren in de supermarkt maar of ze de goede hebben :? Morgen eens kijken, moet toch naar de winkel...

C2C 29 mei 2012 23:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Ratatosk (Bericht 6143894)
Peperkoek en zoet bruin bier? 8O

Das een misdaad tegen de menselijkheid.

Een boke met mosterd en donkere abdijbier.

Lap, het begint al. Ik eis dat de VN-veiligheidsraad bijeenkomt om hier een resolutie over te stemmen.

Donker abdijbier mag, maar een boke met mosterd klopt niet. Speculaas of peperkoek is essentieel.

Ik ben bereid hierover tot op het bot te gaan. Zelfs mijn grootmoeder nu stante pede op te bellen.

C2C 29 mei 2012 23:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NoTuma (Bericht 6143904)
En welk vlees? alleen rundsvlees? half runds- half varkensvlees?

Welk bier zal ook een uitdaging zijn...ze hebben hier enkele Belgische bieren in de supermarkt maar of ze de goede hebben :? Morgen eens kijken, moet toch naar de winkel...

Stoofvlees is altijd de schouderspier of de nek van een rund.

Ratatosk 29 mei 2012 23:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door C2C (Bericht 6143912)
Lap, het begint al. Ik eis dat de VN-veiligheidsraad bijeenkomt om hier een resolutie over te stemmen.

Donker abdijbier mag, maar een boke met mosterd klopt niet. Speculaas of peperkoek is essentieel.

Ik ben bereid hierover tot op het bot te gaan. Zelfs mijn grootmoeder nu stante pede op te bellen.

Mijn oma laat uw oma's peperkoek een maansverduistering geven.

Koenraad Noël 29 mei 2012 23:11

Stoofvlees. Moet dat eigenlijk zoet smaken of niet? Ik heb het slechts op één plek zoet gegeten, en dat is me erg goed bevallen.

C2C 29 mei 2012 23:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Koenraad Noël (Bericht 6143939)
Stoofvlees. Moet dat eigenlijk zoet smaken of niet? Ik heb het slechts op één plek zoet gegeten, en dat is me erg goed bevallen.

Ja, maar de zoetigheid mag niet van gewone suiker komen. De algemene zoetigheid moet uit het bier komen, de specifieke zoetigheid moet in de peperkoek blijven. Subtiel, maar essentieel.

Ratatosk 29 mei 2012 23:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Koenraad Noël (Bericht 6143939)
Stoofvlees. Moet dat eigenlijk zoet smaken of niet? Ik heb het slechts op één plek zoet gegeten, en dat is me erg goed bevallen.

Stoofvlees mag fruitig smaken maar niet zoet. Das hetzelfde zoals een wijntje, fruitig of gesuikerd zoet.

de Wakkere burger 29 mei 2012 23:32

van mij mag het binnen 25 jaar stoofhalal heten als de saus maar evengoe tegen mijn frieten plakt

Demper 29 mei 2012 23:33

Ten eerste:

Echte goeie stoverij maakt ge van varkenswangen. En van niks anders.
Het is 1000 keer lekkerder. Begrepen?

Ten tweede:


Stoofvlees maak je met een goed abdijbier dat niet te bitter is.
Het beste bier daarvoor is Sint Bernardus Abt 12.

Ten derde:

Er moet een boke met mosterd in uw stoverij.
Zonder korsten.
Gene peperkoek of anderen brol.
Begrepen?

Ten vierde:

Stoofvlees moet heel lichtjes zoet zijn.
Er moet een goeie eetlepel bruine suiker in.
Twee kan ook. Dit is niet storend zoet en beestig lekker.

Ten vijfde:


Die saus moet dik zijn.
Dat boke zal daarvoor al helpen.
Het is echter essentieel om dat goed te binden met maizena.
Dat plakt goed rond u frieten.

Begrepen?

NoTuma 29 mei 2012 23:40

Lap, zal mij maar een recept van het internet plukken geloof ik... ;)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:32.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be