Восход-1 |
14 juli 2012 15:10 |
Rauw vlees/vis
Iedereen weet dat Amerikanen dik zijn en heel slecht eten. Hun eten bestaat uit allerlei soorten hamburgers, mac&cheese uit blik, spraykaas (American Cheese is geen echte kaas, het wordt gemaakt uit emulsies van olie) en keihard gemarineerde bacon. 25% van alle groenten die Amerikanen eten bestaan uit friet, die zij "liberty fries" of "freedom fries" noemen daar zij Frankrijk niet erkennen als land.
Maar het is grappig hoe paranoide zij doen over de gezondheidsrisico's van rauwe vis en vlees. Hier in ons land is het de gewoonte om rauw gehakt te eten in verschillende vormen, en rauw heeft hier ook in de haute cuisine zijn plaats.
Over het eten van rauw in Japan moet ik niet veel zeggen, dat kennen de meeste mensen.
Nu, als men op Amerikaanse sites of artikels komt over sashimi of andere gerechten met rauw, krijg je altijd een stevige lap tekst over "but what are the health risks?", waar uitvoerig een preek wordt gegeven over wormen en salmonella. Om even van een forum iets te citeren waar wordt gevraagt hoe men sashimi snijdt:
Citaat:
Buy a thick piece of the freshest fish you can get (Salmon, tuna). Cut it into a nice rectangle.
Prep a strong sanitizing solution in a large glass so that the whole blade of your knife of choice fit in it. (1/4 cup of dishwasher powder per liter of water),
wash your hands. Sanitize a large cutting board. Place your piece at one end.
Cut away 1/4 inch off each perpendicular sides. Dip your blade and wipe clean before each cut. Cut the top off, dip and wipe. Turn your piece on a clean area of the board and cut away the last surface.
Use another sanitized board and your sanitized knife to cut you sushi pieces. Place in a bowl plastic wrap and place on ice. Use your fish ASAP.
Even with all these precautions things can still go wrong... probably that's why Sushi chefs in Japan require many many years of apprenticeship before becoming a master. (I never eat sushi at a joint where the cook barely looks over 18)
|
Bron.
Dat allemaal om gewoon wat vis te snijden.
|