Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hoe mag je steak gebakken zijn? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=176208)

Koenraad Noël 10 september 2012 13:23

Hoe mag je steak gebakken zijn?
 
Hoe mag je steak gebakken zijn?

circe 10 september 2012 13:29

2 minuten grillpan laten warmen

2 minuten kant 1

2 minuten kant 2

done.

vlijmscherp 10 september 2012 13:31

tussen saignant en �* point. maar als ik moet kiezen �* point.

NieuwNoors 10 september 2012 14:13

Bleu. Mijne steak mag amper de pan raken.

Scherven A. Mok 10 september 2012 14:23

Rauw, warm; recht van de koe.

Koenraad Noël 10 september 2012 14:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Scherven A. Mok (Bericht 6319434)
Rauw, warm; recht van de koe.

Held.

Scherven A. Mok 10 september 2012 14:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Koenraad Noël (Bericht 6319435)
Held.

:mrgreen: vis heb ik zo al gegeten, koe echter nog niet; die heb ik toch lieverder doorbakken :-)

Antoon 10 september 2012 14:28

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6319410)
Bleu. Mijne steak mag amper de pan raken.

Same here : Bleu en koud van binnen.

NieuwNoors 10 september 2012 14:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Antoon (Bericht 6319445)
Same here : Bleu en koud van binnen.

:cheer::cheer: Lekker eh?

Weyland 10 september 2012 14:34

Saignant.

(je hebt trouwens ook nog 'carbonisé', dat is erg goed doorbakken)

Koenraad Noël 10 september 2012 14:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Weyland (Bericht 6319457)
Saignant.

(je hebt trouwens ook nog 'carbonisé', dat is erg goed doorbakken)

Bien cuit is m.i. al een misdaad. ;-)

maddox 10 september 2012 14:42

Een steak met zachtrode kern waar nog een beetje bloed mag uitkomen, goed overgoten met vleesnat, naast de frietjes.

Of anders een flinterdun stukje carpaccio.

Liederik 10 september 2012 14:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Antoon (Bericht 6319445)
Same here : Bleu en koud van binnen.

Een goede bleu chaud is dan toch te verkiezen?

Een dikke plak steak, op kamertemperatuur laten komen, 3 minuten laten schroeien aan één kant, 3 aan de andere kant, en dan 10 minuten op het bord laten rusten met zilverpapier erover zodat de warmte naar binnen trekt.

cookie monster 10 september 2012 18:46

Bien cuit (ketter) :thumbsup:

NieuwNoors 10 september 2012 19:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cookie monster (Bericht 6319934)
Bien cuit (ketter) :thumbsup:

Een schoenzool dus? :-)
Enfin, als jij die Fréééééééééééééééééééééééé ét lekker vindt is't ok.

Supe®Staaf 10 september 2012 19:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Liederik (Bericht 6319480)
Een goede bleu chaud is dan toch te verkiezen?

Een dikke plak steak, op kamertemperatuur laten komen, 3 minuten laten schroeien aan één kant, 3 aan de andere kant, en dan 10 minuten op het bord laten rusten met zilverpapier erover zodat de warmte naar binnen trekt.

Bleu chaud!
Zo hoort het.
In plaats van in folie te wikkelen, in een oven van 75° nog 15 minuten laten doorwarmen kan ook.
Jammer genoeg niet in de poll voorzien.
:-(:-(:-(

Supe®Staaf 10 september 2012 19:07

Carpaccio is ook ok.
Maar enkel olijfolie onder de plakjes.

Marie van de koster 10 september 2012 19:28

Ik ben ook een ketter :-)
Maar ik hou niet erg van steak en als ik het moet eten bij een gelegenheid of zo, ja dan moet het goed doorbakken zijn, ik kan er niet tegen als er bloed uit vloeit. (Ja, ik weet het, ik ben een flauwe :-) )

hurricane 10 september 2012 19:32

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cookie monster (Bericht 6319934)
Bien cuit (ketter) :thumbsup:

Same here.
Die liefde voor bloed is volgens mij een overblijfsel van onze prehistorische tijd :twisted:

Supe®Staaf 10 september 2012 19:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 6320050)
Ik ben ook een ketter :-)
Maar ik hou niet erg van steak en als ik het moet eten bij een gelegenheid of zo, ja dan moet het goed doorbakken zijn, ik kan er niet tegen als er bloed uit vloeit. (Ja, ik weet het, ik ben een flauwe :-) )

Zelfs uit een bijna rauwe steak hoeft er geen bloed te vloeien als hij correct gegaard is.
Zie maar naar de echte gehakte biefstuk, steak tartaar, américain niet geprepareerd...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:03.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be