De schoofzak |
6 november 2012 12:44 |
Wat zijn ze lief meneer. Voor mekaar. In de federale regering.
Ik kan maar lezen wat er staat.
En er een besluit uit trekken.
Bijvoorbeeld: enig vergelijk met communautair verschillende visies berusten volledig op toeval. Not !!
titelken:
Citaat:
Vanackere op de korrel genomen door Franstaligen
|
http://www.standaard.be/artikel/deta...MF20121106_020
Citaat:
'Minister Vanackere is een catastrofe. Hij heeft geen ruggengraat.' Dat zeggen Franstalige bronnen in Le Soir over de vice-premier van CD&V. Die reageert door te zeggen dat hij 'combatiever' is dan ooit.
De Franstalige krant Le Soir pakt vandaag uit met een verhaal tegen Steven Vanackere. Bronnen binnen de regering vertellen dat de CD&V'er de onderhandelingen over de begroting vertraagt. Bovendien slaagt zijn dienst Financiën er niet in de nodige berekeningen met bekwame spoed uit te voeren.
'Le problème Steven Vanackere' heet het stuk waarin Franstalige regeringsbronnen hem de zwartepiet geven voor de trage werkzaamheden rond de begroting.
15 dagen zijn de topministers al bezig en een akkoord is nog niet in zicht. De procedure voor een noodbegroting van voorlopige twaalfden is zelfs al in gang gezet.
De onderhandelaars worden blijkbaar onrustig. Aan Vlaamse kant wijzen velen naar premier Di Rupo (PS) die te traag werkt en zonder ideeën zit. Aan Franstalige kant is Vanackere blijkbaar de gebeten hond.
'Het is een catastrofe. Hij heeft geen ruggengraat. Als we over nieuwe lasten praten, doet hij altijd alsof hij alles zelf zal moeten betalen', luidt het in Le Soir.
Vooral de PS maakt zich blijkbaar druk. Laurette Onkelinx is al meermaals uitgevaren tegen de CD&V-minister omdat zijn kabinet te traag werkt naar haar zin. Van elk denkspoor op tafel moet sowieso worden berekend wat het kan opbrengen, en dat duurt soms lang.
Vanackere weegt te licht, is een andere kritiek. Zo slaagde hij er dit weekend niet in om collega-CD&V'er Pieter De Crem te overtuigen van besparingen bij Defensie. Bovendien moet hij voor alles en nog wat de toestemming vragen van partijvoorzitter Beke of, erger nog volgens de Franstaligen, van de Vlaamse minister-president Peeters.
Laatste kritiek gaat over hoe hij het Dexia-dossier afhandelt. 'Hij onderhandelt al maanden en we vernemen niets', klinkt het volgens Le Soir.
De krant ging ook horen bij de medewerkers van Vanackere. Daar wordt de kritiek afgedaan als jaloezie van Didier Reynders (MR), de vorige minister van Financiën. Een ander probleem is, volgens CD&V-bronnen, het feit dat in sommige werkgroepen de aanwezige Franstaligen nauwelijks Nederlands verstaan.
Vanackere voelt zich aangevallen door de kritiek uit Franstalige hoek dat. 'Hoe harder ze schelden, hoe combattiever ik word,' zei Vanackere op de VRT.
|
|