![]() |
Wat kan ik in witte saus doen voor het minder flauw te maken?
Beste forumleden,
Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten? Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen! |
kaas
|
Citaat:
|
Nootmuskaat bijdoen, da geeft al een beter smaakje.
gerapste kaas derbij doen al je dat graag lust. Als het echt niet flauw mag zijn ineens een roze saus van maken door er een fleske tabasco door te gieten...8-) |
Prachtig! Bedankt, Scherven. Nu weet ik ook meteen dat 'de witte saus' een naam heeft. :-)
|
Citaat:
|
Een koffielepeltje mosterd.
|
Citaat:
|
Meer peper
|
Witte saus kan je ook perfect maken met het kookvocht van de groente die je klaar maakt. Hoeft niet altijd melk te zijn. Het kruiden dat is een kunst, een feeling zeg maar die voor elkeen wel iets anders ligt.
Smakelijk. ![]() Misschien leuk om na te lezen: Kruiden |
Alé lap, de Flair is weer op bezoek :lol:
|
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen... |
chili pepers
|
Citaat:
|
Citaat:
Tip 2: muskaatnoot. Over de saus zelf, de boter en bloem is de basis, je kan in de plaats van melk vis/vlees/kip bouillon gebruiken. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Gij moogt dat ook eens doen ze. Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:42. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be