Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Wat kan ik in witte saus doen voor het minder flauw te maken? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=184312)

Snerror 14 maart 2013 20:39

Wat kan ik in witte saus doen voor het minder flauw te maken?
 
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!

Scherven A. Mok 14 maart 2013 20:42

kaas

Scherven A. Mok 14 maart 2013 20:43

Citaat:

WEETJE:

Beroemde koks geven de melk vrijwel altijd eerst een kruiden-aroma voordat de béchamelsaus gemaakt wordt.



Maak een keuze uit één van de volgende twee kruiden-mengsels.



MENGSEL [1]

1 sjalotje, 1 worteltje, 1 takje bladselderij,

1 laurierblad, 5 witte peperkorrels,

1 blaadje foelie
(Sjalotje pellen en fijn snipperen. Selderij en wortel wassen. Wortel in stukjes snijden.)



MENGSEL [2]

4 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1/2 ui,
1 takje verse tijm (3 centimeter)
(De peterselie wassen, de ui pellen en fijn snipperen.)



Breng in een steelpan met dikke bodem de melk met de kruiden van het gekozen mengsel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de melk op een zeer laag pitje 1/2 - 1 uur zachtjes trekken. Zeef de melk voor gebruik.

manta 14 maart 2013 20:45

Nootmuskaat bijdoen, da geeft al een beter smaakje.
gerapste kaas derbij doen al je dat graag lust.

Als het echt niet flauw mag zijn ineens een roze saus van maken door er een fleske tabasco door te gieten...8-)

Snerror 14 maart 2013 20:45

Prachtig! Bedankt, Scherven. Nu weet ik ook meteen dat 'de witte saus' een naam heeft. :-)

Snerror 14 maart 2013 20:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6567453)
Nootmuskaat bijdoen, da geeft al een beter smaakje.
gerapste kaas derbij doen al je dat graag lust.

Als het echt niet flauw mag zijn ineens een roze saus van maken door er een fleske tabasco door te gieten...8-)

Hahaha. Dank!

Demper 14 maart 2013 21:13

Een koffielepeltje mosterd.

Vrolijk op Vrijdag 14 maart 2013 21:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Snerror (Bericht 6567443)
Wat kan ik er nog bij smijten?

Chipolata.

From_Vlaanderen 14 maart 2013 21:57

Meer peper

Universalia 15 maart 2013 08:32

Witte saus kan je ook perfect maken met het kookvocht van de groente die je klaar maakt. Hoeft niet altijd melk te zijn. Het kruiden dat is een kunst, een feeling zeg maar die voor elkeen wel iets anders ligt.

Smakelijk.

Misschien leuk om na te lezen: Kruiden

Txiki 15 maart 2013 08:35

Alé lap, de Flair is weer op bezoek :lol:

manta 15 maart 2013 08:39

En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...

Liederik 15 maart 2013 09:06

chili pepers

Klojo eerste klas 15 maart 2013 12:32

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6567887)
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...

Die is druk bezig met zijn badwaterbestellingen !!!

Xenophon 15 maart 2013 13:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Snerror (Bericht 6567443)
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!

Tip 1: echte boter gebruiken, gezouten of ongezouten naar smaak.
Tip 2: muskaatnoot.

Over de saus zelf, de boter en bloem is de basis, je kan in de plaats van melk vis/vlees/kip bouillon gebruiken.

Ke Nan 15 maart 2013 13:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Snerror (Bericht 6567443)
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!

Haal Geert Hoste uit de saus.

eno2 15 maart 2013 14:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Snerror (Bericht 6567456)
Prachtig! Bedankt, Scherven. Nu weet ik ook meteen dat 'de witte saus' een naam heeft. :-)

Ze noemen dat een "roux" waarmee de bêchamelsaus aangemaakt wordt

Marie van de koster 15 maart 2013 16:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6567887)
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...

Of cookie monster met vieze foto's van lintwormen en zo :)

reservespeler 15 maart 2013 17:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Snerror (Bericht 6567443)
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!

Nootmuskaat

Demper 15 maart 2013 23:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6567887)
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...

Waarom moet ik hier altijd de gore, gortige grappen maken? :-)
Gij moogt dat ook eens doen ze.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6567887)
Eens stevig ejaculeren in de saus wil wel eens helpen. Een goeie klodder sperma.

Voila.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:42.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be