Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BonBon
(Bericht 6671678)
Kherbache: "Integratiebeleid heeft gefaald"
"Maar ook bij de tweede en derde generatie migranten die hun leven in België hebben, is de overheid te laat in actie geschoten"
http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Bi...-gefaald.dhtml
En het is weeral wij die tekort geschoten zijn, allemaal onze schuld. Het is weer tijd voor een portie zelfkastijding al is madam Kherbache wel een voorbeeld dat het wel kan.
Het artikel in De Metro heb ik nog niet kunnen lezen maar het belooft alvast weer meer van hetzelfde, meer pamperen, meer vlaming schuldgevoelens proberen aan te smeren. Ze zal natuurlijk voorbij gaan aan het feit dan het probleem hoofdzakelijk bij Moslims en Roma zit, beiden inteelt culturen die wel degelijk zorgt voor een lager intellect en mentale problemen, het is niet enkel de taal madam.
Echte oplossingen zoals de stop van import bruiden en familie inteelt zal ze wel niet voorstellen, het is een sos dus de oplossing zal zijn er nog meer geld in te pompen. Wat anders?
|
Ik denk niet dat de overheid, maar wel Marokkanen zelf veel te laat in actie schoten en dat nog steeds niet doen!
Ouders hebben geen idee van de organisatie het onderwijs hier, weten vaak niet op welke school hun kind zit, lezen geen agenda's, sturen hen in het weekend naar de koranschool in de moskee, maar volgen geen huiswerk op, komen niet op ouderavonden, vaak spreken niet beide ouders zelfs maar de taal. Kleuters komen niet of te laat in het kleuteronderwijs, Nederlands wordt thuis niet aangemoedigd, niet de overheid maar de mentaliteit onder Marokkaanse ouders moet anders.
De overheid zorgt voor kwalitatief goed onderwijs, extra huiswerkbegeleiding, schoolcoachen, leerlingenbegeleiding, maar dat houdt op achter voordeuren waar ouders veel te weinig bezig zijn met hun kinderen en onderwijs. Vooral moeders die de taal niet spreken, zelf amper onderwijs genoten zijn een ernstige beperking voor de groeikansen voor kinderen, misschien kan Kherbache, ongetwijfeld vertrouwd met dit probleem, die interne problematiek eens aanpakken?
|