![]() |
Jamie Oliver
Deze middag een gerechtje uit geprobeerd van deze kok.
Het was een ware smaakbom! Persoonlijk vind ik dit een schitterende kok. Niet teveel poespas. Back to the basics! Voor of tegenstander? Ik ben alvast een voorstander! |
Citaat:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nigella_Lawson |
Citaat:
Wack it, smack it. Pak het in je poten, speel het in je kloten. Na een maandje op die wijze koken, is het tijd voor wat meer raffinement. Vooral patisserie mag ietwat strenger behandeld worden. Dan komen we bij andere goeroe's terecht zoals Roger van Damme... |
Als em 'italiaans' kookt is het best te smaken..het local british food vind ik niet te vreten...
|
Het enige wat ik soms wijzig in zijn gerechten, zijn het aantal citroenen, limoenen en pepers. Jamie houdt er namelijk van om enorm gepeperd te eten.
|
Citaat:
Morgen eens proberen. Mijn favo is Marco Pierre White. Die man is een genie en die zijn gerechten zijn gewoon de TOP. Jamie Olivier staat op nummer 2, omdat die zo zalig to the basic gaat van het koken en met kleine nuances die smaak enorm verbetert. En dan natuurlijk Alain Ducasse. Die zijn receptenboek moet een additief zijn voor ELKE keuken. http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/le-grand-ducasse/ |
http://agirlcalledjack.com/
Nuttig koken... http://www.nieuwsblad.be/article/det...mf20130813_040 Blogster oogst succes met weekmenu van 11,5 euro |
Als ik Jamie bezig zie, eerst zijn vingers aflikken en dan terug in de sla steken, ik moet er van walgen.
Zonder twijfel is het de grootste vetzak-kok die we ooit gezien hebben. |
Citaat:
paar jaar geleden ging t nog, maar nu is hij zo vet als een varken geworden...ni moeilijk als ge m telkens hij zo'n gerecht ineen flanst het hem ook schrokkerig in één hap ziet binnenduwen ... kwartierconcept lijkt ook wel één grote reklame voor de conservenindustrie ... gruwel en ergernis alom, ... geweldig goeie tv wel ! |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Zoveel conserven gebruikt hij dan weer niet hoor... Tja, af en toe een blik kokosmelk, gegrilde paprika's, gepekelde citroenen... Mij lijkt daar op zich niks mis mee. |
Citaat:
Ik denk dat dit in heel veel restaurants gebeurt hoor. Peter Goossens kan je dan ook ne vetzak noemen omdat hij geen haarnetje of koksmuts draagt. |
Zijn gerechten kunnen misschien best wel te pruimen zijn (al gebruikt hij naar mijn goesting wat al te vaak de azijnfles) maar ik wordt gek van zijn hyperkinetische gedoe. "Doe nou eens een beetje rustig!", roep ik regelmatig tegen mijn tv als ik 'em bezig zie.
Ook bezondigt hij zich wat te vaak aan 'vanalles door elkaar' naar mijn mening. Zijn tv-serie waar-ie door Italie reist maakt dat goed duidelijk, de Italianen hebben maar zelden een hoge pet op van die overvloed en de 'mama's' laten hem dat dan (tv-ster of niet) ook meer dan eens horen. Nog iemand die ik al regelmatig "Doe eens normaal!" heb toegeroepen maar wiens gerechten me meer aanspreken dan die van Jamie is Nadia Giosia. Als je eenmaal door de belachelijke kleuterstijl van haar programma heen bent merk je al snel dat ze echt wel verstand van koken heeft en vaak originele recepten voor de dag tovert. |
Citaat:
|
Citaat:
Op zekere keer zei hij: "enne iere isse mijne broere mette de vino!" De camera draait dan op zijn broer die zegt, "goedemiddag beste kijkers, ik heb hier voor u een fles rode wijn..." |
Citaat:
compleet onverzorgd uiterlijk ... ik begrijp de mensen niet echt die dat aandurven, bij hem gaan eten ... |
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:15. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be