![]() |
Yoghurt
Ik las dat Tessenderloo chemie gaat reorganiseren omdat de Amerikanen minder gewone yoghurt eten. Ze eten Griekse nu. Ik eet dagelijks yoghurt en verslikte me dan ook in mijn koffie. Yoghurt Tessenderloo chemie ??
Op de verpakkingen van de verschillende soorten yoghurt die ik koop staat nooit enige toevoeging. Steeds 100% magere of volle yoghurt. Fruit en haver voeg ik zelf bij. Hoe zit dat nu eigenlijk ? Wordt er toch gelatine toegevoegd ? Sommige van de yoghurts die ik koop zijn lopend, de goedkoopste en de duurste, maar die middenin zijn gestijfd. Ik weet ook dat in de Angelsaksische landen jelly populair is maar het ging wel degelijk om yoghurt. Wie kan het licht hierover doen schijnen. |
Yoghurt van De Lelie heb ik toevallig al een paar maanden ontdekt, we zijn zeer content van de volle smaak (ambachtelijk gemaakt).
Lijkt me "goeie poeier" (ook de vruchten), zeker het proeven waard. Bovendien van eigen streek (Kempen) ;-) http://www.deleliezuivel.be/producten.aspx?cat=2 http://www.deleliezuivel.be/ |
Het is misschien minder 'authentiek', maar gelatine is best een gezond product. Helpt tegen constipatie, de aminozuren in gelatine zijn goed voor huid en nagels en glycine werkt ontstekingsremmend.
En vegetariërs hebben vaak niet door dat gelatine van beenderen afkomstig is :twisted: |
Citaat:
Beenderen uit landen waar je zelfs geen lapje kippenborst zou eten... |
Citaat:
Alsof 1 bacterie het productieproces van gelatine kan overleven. |
Zit er nu volgens jullie gelatine toegevoegd in yoghurt of niet ?
|
In de meer stijvere types moet er wel iets bijgevoegd zijn.
Ook maakt Tessenderlo chemie wel meer dan alleen gelatine. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:16. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be