DeProf_eet |
5 juli 2014 20:24 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rudy
(Bericht 7223732)
Waar jij wakker van ligt. "halal" is voor velen in de steden niets meer dan een bio-label.
|
Hoe dikwijls moet ik dat hier in feite nog posten dat halal voeding het meest gevaarlijke voedsel qua bacterien (E-colli) is dat ge kunt eten. Dat er jaarlijks alleen al in Frankrijk een 100-tal sterven aan het eten van halal voeding.
Citaat:
http://ejbron.wordpress.com/2012/03/...alvlees-video/
http://www.youtube.com/watch?v=bLUsn...layer_embedded
Ieder jaar overlijden in Frankrijk honderden kinderen aan bacteriële infecties, die veroorzaakt worden door besmet vlees. De wet, die de vervuiling van vlees tot nu toe door simpele hygiënische maatregelen had verhinderd, hoeft niet te worden toegepast als het vlees religieus wordt geslacht. Dit hoeft echter niet op de vleesverpakking te worden geschreven. Daarom wisten veel ouders zelfs niet eens dat ze halalvlees hadden bereid.
Door de weigering halalvlees te kenmerken en door de uitzonderingsregelingen voor rituele slachtingen, ondanks de strenge Europese slachthygiëne standaard, is de Franse regering medeverantwoordelijk voor de sterfgevallen, die op zich gemakkelijk voorkomen zouden hebben kunnen worden als de verantwoordelijken naar de wetenschappers in plaats van naar de islamisten zouden hebben geluisterd. Hieronder de op 11-03-2012 op de televisiezender France 5 uitgezonden documentaire “La vérité si je mangé” (“Wat ik in werkelijkheid eet”):
Gedeeltes uit de documentaire:
“Overeenkomstig de wettelijke voorschriften van de EU dient de slachting plaats te vinden na de verdoving van het dier. Daarbij moet het hoofd van het dier naar beneden gericht te zijn, waarbij de slokdarm correct afgebonden moet worden om te verhinderen, dat de darminhoud op het vlees terechtkomt. Er bestaat echter één uitzondering op deze EU-voorschriften voor rituele slachtingen. Een rapport van deskundigen, waarin de gezondheidsrisico´s in verband met rituele slachtingen werden genoemd, had onlangs al veel aandacht gekregen. Er wordt benadrukt, dat “het feit, dat men bij deze slachtmethode in feite niet in staat is de slokdarm van het dier af te binden zeer schadelijk voor de gezondheid van het slachtproduct is, omdat dit tot een enorme verkleuring aan de onderzijde van de kop leidt, die wordt veroorzaakt door de sterke stroom van materiaal uit de maag door de gapende wond van de doorgesneden slokdarm.”
In de documentaire geeft de toxicoloog Jean-Louis Thillier het volgende commentaar:
Deze toename van de besmetting van gehakt door Escherichia coli (bacteriën, die dodelijk kunnen zijn) houdt volgens mij verband met de toenemende consumptie van halal- respectievelijk koosjer vlees […], omdat dit zoveel bacteriën bevat, die voor de mens dodelijk kunnen zijn.
Dit heeft gevolgen voor kinderen, of in de vorm van blijvende schade en van levensbedreigende infecties, of in de vorm van niertransplantaties – in ieder geval is dit onacceptabel. We hadden hier bij ons in Frankrijk 26 doden door BSE respectievelijk door een variant van de Creutszeldt-Jakob-ziekte. En ieder jaar sterven er meer dan 100 kinderen aan de gevolgen van vergiftigingen door gehakt.
In de documentaire wordt de vraag gesteld hoe het mogelijk is, dat ondanks de vaststelling van zulke risico´s bij halalvlees dit tot nog verkocht wordt, zonder dat dit aangegeven wordt of dat het in gehakt wordt verwerkt. De reden ligt voor de hand: De Franse politiek, met voorop de regeringspartij UMP, heeft zich volledig aan de islamisten onderworpen. Hun leiding eiste zelfs, dat men afgevaardigden, die zich hadden ingezet voor de aanduiding van halalvlees, zou moeten afzetten.
De Europese Federatie van dierenartsen zei echter heel duidelijk: “Het slachten van dieren zonder voortijdige verdoving is onder geen enkele omstandigheid acceptabel”.
"Wat ik niét wil is dat mijn kinderen of kleinkinderen ongewenst en ongevraagd op school vlees krijgen voorgeschoteld dat niet geslacht werd volgens de huidige 21ste eeuwse hygienische normen zoals voorzien door de Belgische wetten."
Vanaf morgen zou daarom het vlees, dat afkomstig is van een provinciaal slachthuis, waar gegarandeerd geen rituele slachtingen voorkomen, van de productaanduiding “GEGARANDEERD NIET HALAL” kunnen profiteren, wat zowel zou bijdragen aan de geruststelling van de consumenten en eveneens meer marktaandeel zou opleveren. Tegen de achtergrond van dit actuele schandaal zou het zelfs een echt concurrentievoordeel zijn!
Men VERZWIJGT wat je eet
(Ik ben allesbehalve een fan van de McDonalds maar het moet gezegd dat ik bepaalde vestigingen ken, overgenomen door de bepamperde Noord-Afrikaanse nieuwskomers, die geen baconburgers etc meer serveren. Ik moet niet zeggen waarom zeker?)
Vind je dat nog normaal? Wie dat wil kan in de stad, in ZIJN stad in ZIJN NIET-MOSLIM land (als België een moslimland zou zijn zou ik er uit vluchten, dat spreekt. Jij ook hoop ik) niet kan kiezen voor een burger met bacon wanneer hij of zij dat wenst, omdat er idioten zijn die in Allah geloven die ooit beweert zou hebben dat varkens onrein zijn en spek dus niet geconsumeerd mag worden?
Zoals ik in het verleden al herhaaldelijk postte hier op het forum, eten alle kinderen die op bos-en zeeklassen gaan met het Antwerpse Stedelijk Onderwijs al jarenlang halalvlees, ook niet-moslims. Voor de 'gemakkelijkheid' had men met de cateraars besproken om voor iedereen halal eten af te leveren, al is het maar om 'moeilijkheden' met de moslimpopulatie - die op sommige stadsscholen 90 % is - te vermijden. Nu is men - onder protest - hier op sommige verblijven van aan het terugkomen of biedt men de keuze aan, maar er zijn zeker nog veel plaatsen waar ook autochtonen gedwongen worden om mee halal te eten. Het verbaast mij dat deze situatie al jaren een stil leven leidt, zonder de nodige commotie te veroorzaken.
Halalvlees verhoogt de kans om de dodelijke E.Coli- bacterie binnen te spelen.
Wat mij stoort, is dat er schijnbaar een uitzondering op onze slachtwetten in het leven wordt geroepen omwille van religieuze redenen
EUrabisering" van onze westerse beschaving
Hoe kunt u besmet worden?
Via de voeding
Producten die met E.coli besmet kunnen zijn, zijn:
• rauw vlees zoals gehakt, filet américain, carpaccio…
• onvoldoende doorbakken hamburgers, worsten,…
• ongepasteuriseerde melk of kaas
• rauwe groenten zoals sla, komkommers, tomaten
• ongepasteuriseerd vruchtensap
• maaltijden die met onvoldoende zorg voor hygiëne bereid zijn, kunnen ook wel eens de oorzaak van E.coli-besmettingen.
Via andere wegen
Ook contact met dieren, met name runderen, schapen, geiten,… kunnen E.coli-besmettingen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om uw handen grondig te wassen na contact met deze dieren, bijvoorbeeld na een bezoek aan een (kinder)boerderij.
Besmetting is eveneens mogelijk door te zwemmen in besmet oppervlaktewater.
Besmetting van mens op mens is mogelijk. De bacterie is aanwezig in de ontlasting van mensen die besmet zijn. Bij toiletgebruik kunnen de toiletbril, de spoelknop, de kraan, de deurknop en andere voorwerpen besmet raken. Door contact met deze voorwerpen kan de bacterie via de handen in de mond van andere mensen terechtkomen.
Hoe verloopt de ziekte?
Niet altijd treden ziekteverschijnselen op. Als er ziekteverschijnselen optreden, gebeurt dat meestal 3-4 dagen na de besmetting. De klachten duren gemiddeld 2-9 dagen en gaan bij de meeste gevallen van E. colibesmetting vanzelf over.
Diarree is het belangrijkste verschijnsel. De ernst van de klachten kan variëren van milde diarree tot diarree met heftige buikkrampen en soms, na 1 tot 2 dagen zelfs heftige bloedingen (hemorragie) in de darmen. Dat bloed komt via diarree naar buiten. De infectie kan bovendien gepaard gaan met braken, misselijkheid en buikkrampen. HUS kan zich ontwikkelen tot 14 dagen na de diarree.
Hoe kan de ziekte voorkomen worden?
Er bestaat geen vaccinatie tegen de ziekte en er zijn geen medicijnen om de ziekte te voorkomen. De mens bouwt ook geen immuniteit op tegen de ziekte. Iedereen kan de ziekte dus meermaals doormaken.
Preventie is echter wel mogelijk door onderstaande hygiënemaatregelen, die gelden voor de meeste maagdarminfecties, zorgvuldig toe te passen.
1. Was de handen in de volgende situaties:
• na gebruik van het toilet;
• na het verschonen van een kind;
• na contact met dieren;
• voor het bereiden van voedsel;
• voor het eten.
Was de handen tenminste 15 seconden met water en zeep en droog ze daarna goed af met een schone, drogehanddoek, een papieren handdoekje of keukenrol.
2. Hygiëne van het toilet
• Gebruik indien mogelijk een apart toilet indien iemand diarree heeft. Indien dit niet mogelijk is reinig dan het toilet na ieder gebruik.
• Werk bij het reinigen van het toilet van schoon naar minder schoon. Reinig eerst de deurklink, kraan, trekker of drukknop. Reinig daarna de toiletbril en toiletpot.
• Gebruik de schoonmaakdoekjes voor geen enkele andere klus. Was de schoonmaakdoekjes op 90 graden of gebruik wegwerpdoekjes.
3. Lichaamshygiëne
• Droog van boven naar beneden af. Zorg dat de handdoek die voor het onderlichaam gebruikt is daarna niet voor het bovenlichaam gebruikt wordt of gebruik aparte handdoeken voor onder en bovenlichaam. Voor washandjes geldt hetzelfde advies.
• Verschoon handdoeken en washandjes regelmatig, voor mensen die ziek zijn dagelijks.
4. Bereiden van voedsel
• Was eerst de handen;
• Gebruik proper materiaal: messen, schalen, kommen…;
• Was groenten die rauw worden gegeten grondig onder stromend water;
• Houd rauwe etenswaren steeds gescheiden van klaargemaakt voedsel;
• Was de snijplank en het mes waarmee rauw vlees gesneden is met heet water af en droog ze goed af. Leg geen etenswaren op de snijplank waarop rauw vlees heeft gelegen. Leg bij een barbecue nooit het gebakken vlees opnieuw op de borden of schalen waar het rauwe vlees heeft opgelegen;
• Was de handen na het aanraken van rauw vlees;
• Verhit het eten door en door;
• Drink op plekken die u niet kent alleen flessenwater uit gesloten flessen. Wees ook voorzichtig met het eten van een ijsje of het gebruik van ijsblokjes;
• Gebruik bij voorkeur een keukenrol, verschoon vaatdoekjes regelmatig;
• Verschoon regelmatig de handdoek in de keuken.
Is er een behandeling voor een E. coli-infectie?
Bij milde infecties is een behandeling meestal niet nodig. Extra drinken in de vorm van zoete dranken en dranken met zout (bouillon) is belangrijk. Hiervoor zijn zakjes bij de apotheek te koop (ORS).
Wat de gevallen in Duitsland betreft is gebleken dat behandeling met antibiotica geen effect heeft. De variant van de bacterie is zeer agressief en resistent tegen de meeste soorten antibiotica. Sterker nog: sommige soorten antibiotica kunnen het risico op verwikkelingen zoals HUS vergroten. Op dit moment worden daarom alleen de symptomen van de infectie behandeld: men probeert uitdroging door diarree te voorkomen door de vocht- en zouthuishouding in balans te houden.
Hetzelfde geldt voor de behandeling van HUS: behandeling van de nierinsufficiëntie, correctie van de water- en zouthuishouding en behandeling van de eventuele hypertensie.
Auteur: Leen Baekelandt | Publicatie: 04-06-2011 | Update: 04-06-2011
Ondertussen blijkt uit een artikel van http://www.gatestoneinstitute.org/29...ural-nightmare (vertaling) dat ook in Engeland steeds meer halal (onwettelijk onverdoofd geslacht) vlees op scholen en in klinieken wordt geserveerd. De sluipende islamisering ten top: waarom hebben we in feite nog slachtwetten?
|
Citaat:
De Britse regering werkt ook aan een nieuwe wet die er voor moet zorgen dat vlees, dat is geslacht volgens de islamitische sharia, niet kan worden verkocht aan onwetend publiek. De nieuwe maatregel zou voorkomen dat scholen, ziekenhuizen, cafés en sportkantines stiekem hun klanten zogenaamd halavlees serveren. Deze verandering in beleid wordt verwelkomd door dierenrechtenactivisten en vele anderen, die beweren dat het doden van dieren door een halssnede zonder verdoving wreed is en onnodige pijn veroorzaakt.
In september 2010 bleek uit een onderzoek door de Daily Mail dat grote supermarktketens, fastfoodrestaurants, zelfs ziekenhuizen en scholen halalvoedsel serveren, zonder dit te vertellen aan degenen die het eten
|
|