Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Paardenkruiden (https://forum.politics.be/showthread.php?t=208501)

Demper 25 oktober 2014 15:18

Paardenkruiden
 
Peper en zout strooi je sowieso op je paardenvlees.

Misschien ook een beetje paprika bijdoen? Gember?

Gemalen koriander?

Demper 25 oktober 2014 15:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder (Bericht 7377061)
waarom eigenlijk ?
En dan ook nog , wanneer ? Voor het bakken, tijdens of na ?

Voor de smaak.

Voor het bakken

Demper 25 oktober 2014 15:36

allemaal zever

Demper 25 oktober 2014 15:41

Grote chef koks doen het nochtans altijd op mijn manier.

Wapper 25 oktober 2014 15:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder (Bericht 7377083)
ervaren (hulp)kok zever dan...
Mijn vlees is altijd perfect en sappig op die manier, eet ik ergens anders , niet

Dat heeft echt niks met zouten vooraf of achteraf te maken, maar alles met de kwaliteit van het vlees en de wijze van bakken: aanbakken in de pan en afbakken in de oven op niet te hoge temperatuur (160..170 gr), en dan zoels je zegt even laten rusten.

Ik heb de proef al gedaan: een serieuze steak in 2 gesneden, de ene helft vooraf gezouten en de andere achteraf, en in dezelfde pan gebakken.
Geen verschil gezien of geproefd.

Wapper 25 oktober 2014 16:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder (Bericht 7377119)
lees de link.
"vooraf" is een subjectief begrip

Waarom denk je dat men zout gebruikt om vlees te drogen?

Ik heb de link gelezen, maar ik kan links geven van evenveel gerenommeerde chefs die bezweren van vooraf te zouten als van zij die achteraf zouten prefereren. Ik ben die homerische discussie eerlijk gezegd beu :lol:

"vooraf" is voor mij 5 sekonden voor het in de (hete) pan gaat, dus van vocht onttrekken kan geen sprake zijn. Het vlees zal onmiddelijk korsten, en de kombinatie van het zout en de Maillard-reaktie zorgt voor een smaakvol korstje, maar zoals gezegd kan dat zouten ook achteraf.

Overigens, bij vlees hoort een saus, en die geeft onnoemelijk veel meer smaak dan het effect van het verschil vooraf/achteraf zouten ooit kan hebben.

Xenophon 25 oktober 2014 16:32

Paardenvlees maak je best klaar met stoofkruiden.

Er is maar een soort vlees die beter is dan paardenvlees met stoofkruiden, en dat is kamelenvlees met stoofkruiden.

Demper 25 oktober 2014 16:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 7377181)
Paardenvlees maak je best klaar met stoofkruiden.

Er is maar een soort vlees die beter is dan paardenvlees met stoofkruiden, en dat is kamelenvlees met stoofkruiden.

Mag je daar ook speed op strooien?

Xenophon 25 oktober 2014 16:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7377184)
Mag je daar ook speed op strooien?

Wat is dat misschien?

Je moet rekening houden met het feit dat ik geen chef-kok ben he.

Demper 25 oktober 2014 16:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 7377191)
Wat is dat misschien?

Je moet rekening houden met het feit dat ik geen chef-kok ben he.

Maar wel een schurk.

Xenophon 25 oktober 2014 16:40

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7377194)
Maar wel een schurk.

Tja, zo ben ik geboren, en zo ga ik ook dood.

Demper 25 oktober 2014 16:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 7377196)
Tja, zo ben ik geboren, en zo ga ik ook dood.

Wacht daar nog maar even mee.

Ik heb nog veel vragen.

Eduard Khil 25 oktober 2014 17:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7377194)
Maar wel een schurk.

trololo

Weezer 25 oktober 2014 18:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7377051)
Peper en zout strooi je sowieso op je paardenvlees.

Misschien ook een beetje paprika bijdoen? Gember?

Gemalen koriander?

Satésaus :mrgreen:

Wapper 25 oktober 2014 18:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder (Bericht 7377183)
Bij mij geeft het VLEES de smaak, wat is anders het nut van duur kwaliteitsvlees (of is voor jou kwaliteit = mager) ?

Bah, sausen

Nee hoor, geef mij maar een flink dooraderde "dry-aged" steak :cheer:

Wapper 25 oktober 2014 18:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Weezer (Bericht 7377329)
Satésaus :mrgreen:


Xenophon 25 oktober 2014 19:02

1 Bijlage(n)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Weezer (Bericht 7377329)
Satésaus :mrgreen:


Wapper 25 oktober 2014 20:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder (Bericht 7377426)
Wel wat moet je daar dan saus op doen ?

Vlees zonder saus is voor mij als fritten zonder zout.

Portosaus (met spekjes,zilveruitjes en champignons)
Champignonsaus (met weinig room, geen pap)
Groenepepersaus (idem)
Bordelaisesaus (met merg!)
enz...
Lekkerrrrrrrr!


Supe®Staaf 25 oktober 2014 20:15

Ik panneer mijn paardevlees vooraf altijd in pulver van gebakken garnalenpantsers.
Dat is omdat ik het niet zou smaken, maar ik wil het toch eten.
Ik sta daar immers kloek van.
:|

koe de poing 25 oktober 2014 20:51

paard eet ge met basilicum, koriander en cayennepeper.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:08.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be