Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kerstkokkerellen. (https://forum.politics.be/showthread.php?t=211547)

BigF 24 december 2014 12:05

Kerstkokkerellen.
 
Wie staat er vandaag zelf achter het vuur?
En wat wordt er zoal in elkaar geflanst?

Hier verschijnt (volgens planning) vanavond rond 8u varkensgebraad, rosbief, peekes en erwtjes, gebraiseerd witloof, boontjes in spek, gratin dauphinois, aardappelen in de schil en een gevarieerd aanbod aan sausen op tafel.

En dat 'verschijnen' mag u niet te letterlijk nemen. Het gaat niet vanzelf gebeuren.

Wat jullie?

Stormram 24 december 2014 12:13

Uw kerstmenu is mijn doordeweekse ... echt.

Bonen in spek? Blijven steken in de jaren '70, jongen?

Hopelijk is er als afsluiter een spetterende gangbang, want uw menu is alvast een teleurstelling.

Indomitable 24 december 2014 12:15

Op mijn eentje iets gaan eten nadien in één of andere bar iets drinken.

Wapper 24 december 2014 12:25

Ik sta hier nat in't zweet...

-Thai beef met een fris slaatje
-Tongrolletjes met Normandische saus (mosseltjes,champignons,garnaaltjes), groenteboeket,kroketjes
-Dessert is nog geheim, dat maakt de dochter :0)

Wapper 24 december 2014 12:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Stormram (Bericht 7468349)
Uw kerstmenu is mijn doordeweekse ... echt.

Bonen in spek? Blijven steken in de jaren '70, jongen?

Hopelijk is er als afsluiter een spetterende gangbang, want uw menu is alvast een teleurstelling.

Demper, weeral een nieuwe nick jong?

Stormram 24 december 2014 12:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wapper (Bericht 7468365)
Demper, weeral een nieuwe nick jong?

Het spijt me ten zeerste u te moeten meedelen dat ik Demper niet ben.

Eduard Khil 24 december 2014 12:37

paardenvlees, met kilo's!

Supe®Staaf 24 december 2014 12:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BigF (Bericht 7468339)
Wie staat er vandaag zelf achter het vuur?
En wat wordt er zoal in elkaar geflanst?

Hier verschijnt (volgens planning) vanavond rond 8u varkensgebraad, rosbief, peekes en erwtjes, gebraiseerd witloof, boontjes in spek, gratin dauphinois, aardappelen in de schil en een gevarieerd aanbod aan sausen op tafel.

En dat 'verschijnen' mag u niet te letterlijk nemen. Het gaat niet vanzelf gebeuren.

Wat jullie?

Een heel traditioneel menu voor een heel traditioneel feest.
Niks fout mee.

Maak u niet moe en laat die gratin maar zo.
Wel lekker maar met het oog op volgende slemppartijen te zwaar, en ge hebt al een aardappelbijgerecht.

Ik mis een voorgerecht.
Ik mis dessert.

Zelf kook ik een hele week niet meer.
Op die dagen voelt iedereen die een heel jaar door bij mij komt kassen zich geroepen om mij eens in de watten te leggen.
Ik schuif dus tot en met 1 januari elke dag ergens anders mijn voeten onder tafel.
:-):-):-)

Supe®Staaf 24 december 2014 12:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 7468386)
paardenvlees, met kilo's!


Stormram 24 december 2014 12:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 7468386)
paardenvlees, met kilo's!

Met kerstmis mag het wel ietsje meer zijn: zebra of Przewalski ... met kroketten.

Supe®Staaf 24 december 2014 12:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wapper (Bericht 7468362)
Ik sta hier nat in't zweet...

-Lui zweet is rap gereed.
Een ezel zweet van 't schijten.

Citaat:

-Thai beef
Typische gaarkeuken-truuk om vlees van derde keus mals te krijgen:
-er op kloppen en meppen tot ge pompaf zijt
-in reepkes snijden
-stoven in pikanterieën tot het bijna in de saus smelt
-opdienen met een rietje zodat zelfs de tandeloze bejaarden wat proteïenen binnen krijgen.
Citaat:

met een fris slaatje
-tip voor een perfecte gaartijd: gaar uw sla niet.

Citaat:

-Tongrolletjes met Normandische saus (mosseltjes,champignons,garnaaltjes), groenteboeket,kroketjes
-Voorzichtig met het zout als ge toch zo in de saus staat te zweten.

Citaat:

-Dessert is nog geheim, dat maakt de dochter :0)
Oefen best vooraf in het veinzen van enthousiasme voor een koekskestaart

Steben 24 december 2014 12:50

- Hapjes
- Fondue Parmesan
- tomatencréme
- pompelmoessorbet met campari
- Varkenshaasje, mosterdsaus, gratin, groentjes
- Kerst-mi-su met lampjes in
- koffie en een paar liters whisky

Het Verzet 24 december 2014 12:52

Het voorgerecht is voor mijn rekening.
Risotto van boschampignons, met coquilles.

BigF 24 december 2014 12:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Stormram (Bericht 7468349)
Uw kerstmenu is mijn doordeweekse ... echt.

Bonen in spek? Blijven steken in de jaren '70, jongen?

Hopelijk is er als afsluiter een spetterende gangbang, want uw menu is alvast een teleurstelling.

Ni zagen eh jonge...
't Is ook ni mijn keus maar volgens democratische stemming tot stand gekomen.

Overigens; nog liever goed klaargemaakte 'doordeweekse' kost dan de eeuwige gourmet of fonduetoestanden. En ik wil ook niet heel de avond aan't vuur staan terwijl de rest zich laveloos ligt te zuipen.

Wat gaat er bij u dan op tafel verschijnen?

Indomitable 24 december 2014 12:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Steben (Bericht 7468410)
- Hapjes
- Fondue Parmesan
- tomatencréme
- pompelmoessorbet met campari
- Varkenshaasje, mosterdsaus, gratin, groentjes
- Kerst-mi-su met lampjes in
- koffie en een paar liters whisky

:lol:

BigF 24 december 2014 12:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Supe®Staaf (Bericht 7468391)
Een heel traditioneel menu voor een heel traditioneel feest.
Niks fout mee.

Dat dacht ik ook.

Citaat:

Maak u niet moe en laat die gratin maar zo.
Wel lekker maar met het oog op volgende slemppartijen te zwaar, en ge hebt al een aardappelbijgerecht.
Ik weet het. Aardappelen genoeg maar we hebben hier nogal wat 'moeilijke' eters. De ene lust dit niet, de andere dat niet,...
Dus om iedereen te plezieren maken we maar wat meer.
Ik was trouwens de kroketten nog vergeten...


Citaat:

Ik mis een voorgerecht.
Ik mis dessert.
Dat wordt ook voor mij een verrassing.
Ik zorg voor de hoofdschotel, schoonbroer ging het dessert klaarmaken en schoonzus zorgt voor een voorgerecht.

Citaat:

Zelf kook ik een hele week niet meer.
Op die dagen voelt iedereen die een heel jaar door bij mij komt kassen zich geroepen om mij eens in de watten te leggen.
Ik schuif dus tot en met 1 januari elke dag ergens anders mijn voeten onder tafel.
:-):-):-)
Das idd nog veel beter.
Hier is het echter elk jaar afwisselend bij de ene en dan weer bij den andere.
Dit jaar ben ik den ene...

Henri1 24 december 2014 12:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Steben (Bericht 7468410)
- Hapjes
- Fondue Parmesan
- tomatencréme
- pompelmoessorbet met campari
- Varkenshaasje, mosterdsaus, gratin, groentjes
- Kerst-mi-su met lampjes in
- koffie en een paar liters whisky

Echt vlaams is dat niet.

Supe®Staaf 24 december 2014 13:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BigF (Bericht 7468427)
Ik was trouwens de kroketten nog vergeten...

Yeeees!
Dat was ook mijn idee, maar ik wilde u niet tot slavernij veroordelen.
Aardappel in de schil, kroketten én gratin, is er zeker over.
Is die gratin echt niet te vermijden?

Citaat:

Dat wordt ook voor mij een verrassing.
Ik zorg voor de hoofdschotel, schoonbroer ging het dessert klaarmaken en schoonzus zorgt voor een voorgerecht.
Oef.


Citaat:

Das idd nog veel beter.
Hier is het echter elk jaar afwisselend bij de ene en dan weer bij den andere.
Dit jaar ben ik den ene...
Courage zou ik zeggen.
Voldoende vocht innemen als ge lang aan 't fornuis moet staan.
Tip voor mignardises bij de koffie: kleine speeskeekskes.
;-)

Steben 24 december 2014 13:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 (Bericht 7468431)
Echt vlaams is dat niet.

Yeah right. Juist wel, neen? ;)

Steben 24 december 2014 13:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Indomitable (Bericht 7468422)
:lol:

lampJES, niet lamp :lol:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:41.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be