Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   wat beschouw jij als 'luxe-eten' ? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=219477)

bembem 8 juni 2015 21:35

wat beschouw jij als 'luxe-eten' ?
 
Omdat er hier zijn die precies alle dagen bij Comme chez Soi gaan ... stel ik me de vraag: Wat beschouw jij als luxe ivm. eten?

Euhm, voor mij is naar de Chinees of een goede Thai gaan een luxe, xd! yep, zelfs 30€ aan take-away is voor mij nu momenteel al een feest, en bereide maaltijden in de supermarkt ook :oops::oops::oops::oops::oops:

What about you guys & girls? :-)

Supe®Staaf 8 juni 2015 21:48

Sint-Jacobsoesters.
Eigenhandig gepelde grijze garnaal uit Zeebrugge.
(King)krabvlees
Verse tonijn
Iraanse caviar
Aberdeen Angus
Frambozen
Pralines van Marcolini

Zeus 8 juni 2015 21:50

Alles van Vlees, Vis en Schaaldieren boven 50 euro/kilo

bembem 8 juni 2015 21:51

hmm i see

Zeus 8 juni 2015 21:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Supe®Staaf (Bericht 7689784)
Sint-Jacobsoesters.
Eigenhandig gepelde grijze garnaal uit Zeebrugge.
(King)krabvlees
Verse tonijn
Iraanse caviar
Aberdeen Angus
Frambozen
Pralines van Marcolini

Eigenhandig gepeld? Dan zijn ze net het goedkoopst

eno2 8 juni 2015 21:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 7689759)
Omdat er hier zijn die precies alle dagen bij Comme chez Soi gaan ... stel ik me de vraag: Wat beschouw jij als luxe ivm. eten?

Euhm, voor mij is naar de Chinees of een goede Thai gaan een luxe, xd! yep, zelfs 30€ aan take-away is voor mij nu momenteel al een feest, en bereide maaltijden in de supermarkt ook :oops::oops::oops::oops::oops:

What about you guys & girls? :-)

That's a problem. Als veganist. In mijn pre-veganistische werkende periode was dat: gaan eten in een vegetarisch restaurant. De laatste 26 jaar maak ik evenwel zelf mijn eten. Luxe zou zijn: eens in een veganistisch restaurant gaan eten. Maar daarvoor moet ik een vliegtuig nemen en twee dagen onderweg zijn. . Dat zou een dubbele luxe zijn...

bembem 8 juni 2015 21:53

speaking of fish -> gebakken zeetong :-):-):-)

Zeus 8 juni 2015 21:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door eno2 (Bericht 7689792)
That's a problem. Als veganist. In mijn pre-veganistische werkende periode was dat: gaan eten in een vegetarisch restaurant. De laatste 26 jaar maak ik evenwel zelf mijn eten. Luxe zou zijn: eens in een veganistisch restaurant gaan eten. Maar daarvoor moet ik een vliegtuig nemen en twee dagen onderweg zijn. . Dat zou een dubbele luxe zijn...

In Leuven, in de Tiensestraat, is er één. Met de zeer bedenkelijke naam 'the loving hut'

Nietzsche 8 juni 2015 21:57

Ik zou het werkelijk niet weten.

Henri1 8 juni 2015 21:58

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 7689794)
speaking of fish -> gebakken zeetong :-):-):-)

Zeeduivel (Lotte), maat vooral superverse Tonijn.

Zeus 8 juni 2015 21:58

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 7689794)
speaking of fish -> gebakken zeetong :-):-):-)

Dat is inderdaad zo een typische afzetterij in Vlaamse brasserieën. 35 euro voor een sole Meunière...

Net zoals Crème Brulée, vaak rond de 10. Hoeveel kan het kosten? 2cm pudding in een potteke en wat bruine suiker.

bembem 8 juni 2015 21:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Nietzsche (Bericht 7689799)
Ik zou het werkelijk niet weten.

jij weet niet veel .........

bembem 8 juni 2015 22:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door eno2 (Bericht 7689792)
That's a problem. Als veganist. In mijn pre-veganistische werkende periode was dat: gaan eten in een vegetarisch restaurant. De laatste 26 jaar maak ik evenwel zelf mijn eten. Luxe zou zijn: eens in een veganistisch restaurant gaan eten. Maar daarvoor moet ik een vliegtuig nemen en twee dagen onderweg zijn. . Dat zou een dubbele luxe zijn...

hahaha ja :lol:

Thuleander 8 juni 2015 22:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door eno2 (Bericht 7689792)
That's a problem. Als veganist. In mijn pre-veganistische werkende periode was dat: gaan eten in een vegetarisch restaurant.

Van dat prooidier voedsel ga je denken als een prooidier.
Probeer het paleo-dieet eens.

Nietzsche 8 juni 2015 22:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 7689804)
jij weet niet veel .........

Toch heb ik een beter bestaan dan jij.

Zwervertje.

NieuwNoors 8 juni 2015 22:02

Alhoewel ik van mezelf durf beweren dat ik goed kan koken:
aan een Paëlla Royale heb ik mij nog niet gewaagd.
Ik ben dus "verplicht" om dat op restaurant te gaan eten en dat kost per persoon minstens 30 Euro. Zonder voorgerecht, zonder drank, zonder dessert welteverstaan.
Wanneer ik dat met mijnen Albert ga eten zijn we minstens 120 Euro kwijt. :?
Eerder 150, pfff

Nietzsche 8 juni 2015 22:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 7689811)
Alhoewel ik van mezelf durf beweren dat ik goed kan koken:
aan een Paëlla Royale heb ik mij nog niet gewaagd.
Ik ben dus "verplicht" om dat op restaurant te gaan eten en dat kost per persoon minstens 30 Euro. Zonder voorgerecht, zonder drank, zonder dessert welteverstaan.
Wanneer ik dat met mijnen Albert ga eten zijn we makkelijk 120 Euro kwijt. :?

Voor twee personen, dat valt wel mee toch?

bembem 8 juni 2015 22:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 7689811)
Alhoewel ik van mezelf durf beweren dat ik goed kan koken:
aan een Paëlla Royale heb ik mij nog niet gewaagd.
Ik ben dus "verplicht" om dat op restaurant te gaan eten en dat kost per persoon minstens 30 Euro. Zonder voorgerecht, zonder drank, zonder dessert welteverstaan.
Wanneer ik dat met mijnen Albert ga eten zijn we makkelijk 120 Euro kwijt. :?

oesje dat is idd veel -> 3 weken karretje vol in supermarkt, xd!

ja indeed ik las eens dat restaurants hun grootste winst maken met oa de drank (wijnen) .....

Zeus 8 juni 2015 22:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 7689811)
Alhoewel ik van mezelf durf beweren dat ik goed kan koken:
aan een Paëlla Royale heb ik mij nog niet gewaagd.
Ik ben dus "verplicht" om dat op restaurant te gaan eten en dat kost per persoon minstens 30 Euro. Zonder voorgerecht, zonder drank, zonder dessert welteverstaan.
Wanneer ik dat met mijnen Albert ga eten zijn we minstens 120 Euro kwijt. :?
Eerder 150, pfff

Wat is het 'royal'-element?

Supe®Staaf 8 juni 2015 22:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Zeus (Bericht 7689791)
Eigenhandig gepeld? Dan zijn ze net het goedkoopst

Met luxe bedoel ik niet enkel de prijs.
Zelfgepeld zijn ze het lekkerst wegens supervers.
Aan een kilo pel ik toch makkelijk drie kwartier.
En die slok ik dan op in vijf minuten.
Als dat geen luxe is...
:-)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:08.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be