Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hoe maken we stoofvlees klaar ? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=227407)

Henri1 3 januari 2016 11:16

Hoe maken we stoofvlees klaar ?
 
Iedereen kent de vlaamse wijze.
Ik prefereer de "Luikse wijze" omdat er gewoon meer smaak inzit.

Wat is jullie voorkeur en hoe doen jullie het ?

Another Jack 3 januari 2016 11:19

Met blauwe Chimay, 2 uitjes, wat kriekenconfituur, boke met mosterd, kruiden, laurier,...

Henri1 3 januari 2016 11:21

Luikse recept :

Préparation :
Pelez les oignons et hachez-les grossièrement.
Dans une casserole, faites chauffer l’huile d’olive, un peu de beurre et faites rissoler les morceaux de viande en veillant �* ce qu’ils soient bien saisis de toutes parts.
Ajoutez les oignons en les faisant rissoler avec la viande.
Ajoutez la farine, mélangez bien. Salez et poivrez.
Mouillez avec la bière et l’eau de façon �* couvrir la préparation. Complétez avec de l’eau si nécessaire.
Laissez mijoter �* feu doux pendant 1h �* 1h30, en vérifiant de temps �* autre la cuisson de la viande.
A mi-cuisson, ajoutez le caramel (ou cassonade) et 1 cuiller �* soupe de Sirop de Liège.
Rectifiez l’assaisonnement.

The Paulus Experience 3 januari 2016 11:21

Ik laat die maken

Wapper 3 januari 2016 11:30

Luikse siroop roept wrange herinneringen op aan mijn legertijd.
Elke morgen poepsiroop!.

Ge ziet van hier dat ik daarmee mijn stoofvlees ga verknoeien.

Indomitable 3 januari 2016 11:31

Rundvlees met een beetje vet aan
Trappist Rochefort
Runderbouillon
Uien
2 sneetjes donker brood met mosterd
Tijm
Laurier
Maïzena
Bruine suiker
Bakboter
Zwarte peper
Zeezout

Smakelijk!

Wapper 3 januari 2016 11:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack (Bericht 7947341)
Met blauwe Chimay, 2 uitjes, wat kriekenconfituur, boke met mosterd, kruiden, laurier,...

Euhm... de kaas of het bier? :lol:


Another Jack 3 januari 2016 11:35

Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...

Another Jack 3 januari 2016 11:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wapper (Bericht 7947360)
Euhm... de kaas of het bier? :lol:


Kaas in stoofvlees?
Dat komt niet goed... ;-)

Wapper 3 januari 2016 11:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Indomitable (Bericht 7947358)
Rundvlees met een beetje vet aan
Trappist Rochefort
Runderbouillon
Uien
2 sneetjes donker brood met mosterd
Tijm
Laurier
Maïzena
Bruine suiker
Bakboter
Zwarte peper
Zeezout

Smakelijk!


Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.

Another Jack 3 januari 2016 11:44

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wapper (Bericht 7947365)
Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.

Dat werd eigenlijk gebruikt om het stoofvlees malser te maken...

Eduard Khil 3 januari 2016 11:49

ik maak mijn stoofvlees van varkenswangen. Eenmaal alles aangestoofd en eens laten opkoken, dan in de oven voor zes uur net op/onder het kookpunt. Daarna weer op het vuur tot de saus dik genoeg is

Wapper 3 januari 2016 11:49

1 Bijlage(n)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack (Bericht 7947361)
Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...

Uit "De Keuken van ons Moeder" ( Homarus Culinaire Uitgeverij)

Bijlage 101030

De schoofzak 3 januari 2016 11:51

Daar is één ding dat nog best te pruimen is met de Walen, en dat is hun eten.

Helaas niet altijd hun hygiëne in de keuken, maar swat.

.

Indomitable 3 januari 2016 11:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Wapper (Bericht 7947365)
Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.

Die zuurtoets geeft de mosterd al eigenlijk. ;-)

Kodo Kodo 3 januari 2016 12:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 7947377)
ik maak mijn stoofvlees van varkenswangen.

Jamaar, dit is de rubriek "koetjes en kalfjes", dus blijf bij het rundvlees!

Xenophon 3 januari 2016 15:15

Stoofvlees op Vlaamse wijze.

Je maakt stoofvlees en je kapt er een fles cognac in.

vuggie 3 januari 2016 15:25

In Nederland doet men er ook ontbijtkoek besmeerd met mosterd door om de saus dik en op smaak te krijgen en wordt het meestal met een rode kool met appel stamppot gegeten.

Mmm...

Bobke 3 januari 2016 15:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack (Bericht 7947361)
Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...

Maar 't is in 't frans.
Dat vindt hij lekkerder.

De schoofzak 3 januari 2016 15:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door vuggie (Bericht 7947609)
In Nederland doet men er ook ontbijtkoek besmeerd met mosterd door om de saus dik en op smaak te krijgen en wordt het meestal met een rode kool met appel stamppot gegeten.

Mmm...

Bah neen gij, in Nederland doen ze daar peperkoek in.
(net als hier trouwens)

.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:24.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be