![]() |
Hoe maken we stoofvlees klaar ?
Iedereen kent de vlaamse wijze.
Ik prefereer de "Luikse wijze" omdat er gewoon meer smaak inzit. Wat is jullie voorkeur en hoe doen jullie het ? |
Met blauwe Chimay, 2 uitjes, wat kriekenconfituur, boke met mosterd, kruiden, laurier,...
|
Luikse recept :
Préparation : Pelez les oignons et hachez-les grossièrement. Dans une casserole, faites chauffer l’huile d’olive, un peu de beurre et faites rissoler les morceaux de viande en veillant �* ce qu’ils soient bien saisis de toutes parts. Ajoutez les oignons en les faisant rissoler avec la viande. Ajoutez la farine, mélangez bien. Salez et poivrez. Mouillez avec la bière et l’eau de façon �* couvrir la préparation. Complétez avec de l’eau si nécessaire. Laissez mijoter �* feu doux pendant 1h �* 1h30, en vérifiant de temps �* autre la cuisson de la viande. A mi-cuisson, ajoutez le caramel (ou cassonade) et 1 cuiller �* soupe de Sirop de Liège. Rectifiez l’assaisonnement. |
Ik laat die maken
|
Luikse siroop roept wrange herinneringen op aan mijn legertijd.
Elke morgen poepsiroop!. Ge ziet van hier dat ik daarmee mijn stoofvlees ga verknoeien. |
Rundvlees met een beetje vet aan
Trappist Rochefort Runderbouillon Uien 2 sneetjes donker brood met mosterd Tijm Laurier Maïzena Bruine suiker Bakboter Zwarte peper Zeezout Smakelijk! |
Citaat:
![]() |
Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.
Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept. Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid... |
Citaat:
Dat komt niet goed... ;-) |
Citaat:
Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij. Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven. Witte azijn kan ook. |
Citaat:
|
ik maak mijn stoofvlees van varkenswangen. Eenmaal alles aangestoofd en eens laten opkoken, dan in de oven voor zes uur net op/onder het kookpunt. Daarna weer op het vuur tot de saus dik genoeg is
|
1 Bijlage(n)
Citaat:
Bijlage 101030 |
Daar is één ding dat nog best te pruimen is met de Walen, en dat is hun eten.
Helaas niet altijd hun hygiëne in de keuken, maar swat. . |
Citaat:
|
Citaat:
|
Stoofvlees op Vlaamse wijze.
Je maakt stoofvlees en je kapt er een fles cognac in. |
In Nederland doet men er ook ontbijtkoek besmeerd met mosterd door om de saus dik en op smaak te krijgen en wordt het meestal met een rode kool met appel stamppot gegeten.
Mmm... |
Citaat:
Dat vindt hij lekkerder. |
Citaat:
(net als hier trouwens) . |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:24. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be