![]() |
Wat je niet wilde weten over de zalm op je bord
Enkele misselijk makende feiten over gekweekte zalm (zo goed als alle zalm die we consumeren is gekweekt):
Citaat:
Zalm= regelrecht vergif. Wie dit nog eet is goed gek. |
Citaat:
|
Over zalm gesproken, kan iemand een verklaring geven voor de stupiede uitspraak in een radio-reclameboodschapje op VRT (natuurlijk, of wat dacht je...). Het was een boodschap die eindigde met "De Morgen, meer nieuws, meer zalm."?
Wat komt die zalm daar doen? |
Dat heeft niets met de VRT te doen he. Dat is gewoonweg de slogan van De Morgen. Heeft er mee te maken dat De Morgen zichzelf blijkbaar beschouwd als één van de weinige mediaspelers die "tegen de stroom ingaat". Bij de haren getrokken en bovendien ook nog es onwaar dus.
|
Was een jaar geleden al succesvol uit de doeken gedaan op Telefacts hoor
De NVA gaat dat veranderen |
Dat van dat kleurtje, daar is niks speciaals of schokkend aan. In het wild krijgen die vissen net dezelfde kleurstoffen binnen via hetgeen ze binnenspelen, vooral van garnalen.
|
Citaat:
|
Ach ja is zoals ganzenlever en zelfs een gewone steak. Het is lekker dus waarom zou je het laten staan? Je kan moeilijk op de graskant gaan staan. Sommigen -en dan vooral de getrouwde vrouwen- zien er wel als een koe uit maar toch ... :D Mij stoort het niet dat dieren af zien om dan geslacht te worden. Het blijft even lekker ;)
|
Citaat:
|
@Micele,
Bedorven vlees eten is helemaal niet zo ongezond noch een rotte ervaring, integendeel. Het vlees wordt zeer zacht en droogt niet uit indien men het correct doet. Het heeft wel een sterkere smaak. Zo'n conservepotjes met kleine stukjes rot vlees stinkt wel ongelofelijk. Smakelijker is een stuk van enkele kilo's te laten rotten en de buitenkant er af te snijden, vanbinnen is dat vlees dan mooi donkerrood en hebben de enzymen en bacterieen reeds hun werk gedaan. Ideaal voor BBQ, enkel de buitenkant aan laten bakken en binnenin rauw. Het vlees krijgt door de bacterien wel een kaassmaakje, eens men daaraan gewoon is eet men zoiets met plezier. Het is uiteraard een kostelijke methode, wegens het wegsnijden en wegwerpen van de buitenkant van het stuk vlees. Als regel geldt hoe groter het stuk vlees, des te minder verlies. Idealiter stukken vlees van een vijftal kg. Wie ooit de kans heeft om dry aged meat te eten, zeker niet laten varen. ![]() ![]() Zo ziet het er dan uit: ![]() De max! Weetje: Het waterverlies dat het stuk vlees tijdens het proces oploopt beinvloed het gewicht en omvang van de steak na bakken niet. In verhouding zal het na bereiding evenveel wegen en van dezelfde omvang zijn als een stuk vlees van datzelfde vlees dat het proces niet doorging. |
Zalm is toch een superfood? Ge moet geen gekweekte kopen maar wilde zalm he?
Of is dat al even ongezond? Ik moet zeggen, I am not impressed. Ik zal nog wekelijks zalm en andere viskes eten. Ik eet zalm sowieso doorbakken dus parasieten zijn dood. Sedert ik dat las van de superbacteriën laat ik mijn steak ook doorbakken. Ik eet zo goed als geen rauw vlees. Ben er een beetje vies van, blijft een kadaver van een dood dier. |
Wat ik begrijp van de inleidende tekst is dat zalm uit Chili bomvol met antibiotica zit. Om die reden eet ik liever ook geen kip uit Brazilie, daar zullen ze het denk ik ook niet zo nauw nemen met de dosering van antibiotica.
Het hoeft trouwens niet op deze artificiele manier gekweekt te worden. Tannines, een natuurlijke stof in de natuur -zit in bladeren- geeft een cola kleur aan kreken en moerassen, doden larven en bacterien. Uitstekend geschikt om zonder antibiotica een viskweek te beginnen. Mits de viskweken voldoende afstand van elkaar bewaren. Er kan zo ecologisch verantwoord geteeld worden. Mondjesmaat begint deze teelt in Suriname op gang te komen. |
Citaat:
In het binnenland van Suriname is er niet overal en altijd elektra aanwezig. Gebruikelijk daar is om alvorens vlees te bakken het te wassen met azijn. De rauwe lucht en slijmerige brei haalt de azijn weg. Doodt de bacterieen. |
Zalm doorbakken is nog sappig hoor. Ge moet hem geen uur bakken he ;)
Steak kan je ook doorbakken dat hij nog mals en sappig is. Gewoon geen rauw vlees meer, liever dat dan ziek zijn. Azijn mag dan wel de buitenste laag cleanen, die parasieten zijn daar niet mee dood. Het zit tot op de kern van dat vlees he, en dan liever een schoenzool dan gepekelde steak. |
|
Vroeger (voor de industriële revolutie) zat er zalm in de schelde.
|
Citaat:
Tegen welke stroom dan? |
Waar komt jouw vis vandaan:
Noordwestelijk deel Stille Oceaan http://www.iglo.be/nl-be/foreverfood...erkomst/61-02h Welke zalm mogen we nog wel, of beter niet meer, eten? http://www.spiritualia.be/blogs/ange...meer-eten.html Wilde en gekweekte zalm – wat is het verschil? http://academy.pittmanseafoods.com/2...-het-verschil/ Wilde zalm: wat is wilde zalm en waar komt deze zalm vandaan http://eten-en-drinken.infonu.nl/pro...m-vandaan.html |
Citaat:
Trouwens zalm is het lekkerst rauw zolang het goede kwaliteit is en de zalm een paar minuten daarvoor gedood is. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:36. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be