![]() |
Bouillon
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.
Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil. |
Citaat:
|
Ja, dat is een enorm verschil. Ik heb dit weekend pepersaus gemaakt met duurdere kalfsbouillon (ik volgde het recept van Peter Goossens) en dat verschil met de poedervorm was enorm.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
En het rijmt nog ook, :lol: |
Citaat:
Zonder slipje. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Dit forum is geinfiltreerd met bouillonzeikers.
De moderatie zal ingrijpen. |
Echte bouillon trekken is een daggeske werk.
En dat is meer dan wat soepvlees in uw pot smijten. Ge moet beenderen pakken en ze zwart bakken in de oven, en die dan minstens 4h laten trekken in uw soep die uitkookt. Voor kippensoep moet ge kippennekken en al gebruiken. Dat is eigenlijk een hele procedure dat ge toch maar een blokske bouillon pakt. |
Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep. Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz... Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar. Prachtige, licht gebonden sausbasis. ![]() |
Citaat:
![]() Nee? |
Citaat:
|
Citaat:
![]() |
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:57. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be