Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   gauw soep maken in een half uur (https://forum.politics.be/showthread.php?t=236829)

Pandareus 14 januari 2017 20:14

gauw soep maken in een half uur
 
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! :-D

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...

Eduard Khil 14 januari 2017 20:16

snelkookpan snelkookpan

bembem 14 januari 2017 20:59

een blik soep zegt je niks panda? LOL

Eduard Khil 14 januari 2017 21:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 8348014)
een blik soep zegt je niks panda? LOL

zwijgen gij

Pandareus 14 januari 2017 21:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 8348014)
een blik soep zegt je niks panda? LOL

Dat is ersatz voedsel, koop ik nooit.

bembem 14 januari 2017 21:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8348021)
Dat is ersatz voedsel, koop ik nooit.

jaja net als die loempia's zeker... beuââââârk! :-P:-P:-P:-P

Pandareus 14 januari 2017 21:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 8348025)
jaja net als die loempia's zeker... beuââââârk! :-P:-P:-P:-P

Denk ervan wat je wil : soep in blik ==> no way.

bembem 14 januari 2017 21:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8348037)
Denk ervan wat je wil : soep in blik ==> no way.

ok

The Paulus Experience 14 januari 2017 22:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8347973)
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! :-D

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...

Echte liberalen hebben zelfs geen half uur nodig om er een soep van te maken

Demper 14 januari 2017 23:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8347973)
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! :-D

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...

Soep is geen avondeten, dat is een tussendoortje.

Enkel dolgedraaide socialisten aanzien dit als avondeten.

Gedroogde thym hoort bovendien niet thuis in een soep.

Deze ervaringen graag voor jezelf houden in het vervolg.

NieuwNoors 15 januari 2017 14:07

Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".

Xenophon 15 januari 2017 14:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 8348751)
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
...

Want?

Pandareus 15 januari 2017 18:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 8348751)
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".

Over het principe ga ik niet discussiëren, groente even aanstoven geeft een extra smaaktoets. Tenminste voor ajuin, omdat die karameliseert. Voor andere groente twijfel ik daar nogal sterk aan...
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee :-D En ja, dan moet je een short cut zoeken hee. ;-)

Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html

Pandareus 15 januari 2017 18:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 8348754)
Want?

Dan karameliseer je de natuurlijke suikers van je groente, wat een extra smaaktoets geeft aan je soep.

Peche 15 januari 2017 18:35

En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for.

reservespeler 15 januari 2017 18:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8347973)
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! :-D

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...

Tip: Laurier en dergelijke in een koffiefilter steken, opdraaien, koordje er rond en niet meer vissen, gewoon het bundeltje eruit trekken aan het koordje.

reservespeler 15 januari 2017 18:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 8348751)
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".

Ik moet geen Hollandse brol hebben.
Hier worden soepgroenten nooit gestoofd, bah!

reservespeler 15 januari 2017 18:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8348939)
Over het principe ga ik niet discussiëren, groente even aanstoven geeft een extra smaaktoets. Tenminste voor ajuin, omdat die karameliseert. Voor andere groente twijfel ik daar nogal sterk aan...
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee :-D En ja, dan moet je een short cut zoeken hee. ;-)

Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html

Die is inderdaad goed.
Ik trek, als ik tijd heb, de bouillon liever zelf.

reservespeler 15 januari 2017 18:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Peche (Bericht 8348945)
En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for.

Die moet je laten trekken in kokend water.
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk.
Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk.

Peche 15 januari 2017 18:44

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 8348955)
Die moet je laten trekken in kokend water.
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk.
Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk.

Ja dat is een techniek. Maar dat geeft belange niet zoveel smaak als ge ze eerst zwartbakt in de oven en dan pas laat trekken in water met vleesbouillon. (later de vleesbouillon met mosterd opeten)

Voor kippenbouillon hebt ge zelfs slachtafval nodig om die heerlijke smaak te bereiken. Met een gewoon kip te trekken in water hebt ge simpelweg niet voldoende smaak. Evenals met rundsknoken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:00.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be