![]() |
gauw soep maken in een half uur
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! :-D In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar ! Doodsimpel, altijd lekker. Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep. mjam mjam... |
snelkookpan snelkookpan
|
een blik soep zegt je niks panda? LOL
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Enkel dolgedraaide socialisten aanzien dit als avondeten. Gedroogde thym hoort bovendien niet thuis in een soep. Deze ervaringen graag voor jezelf houden in het vervolg. |
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven. Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken. Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'. Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr". |
Citaat:
|
Citaat:
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee :-D En ja, dan moet je een short cut zoeken hee. ;-) Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html |
Citaat:
|
En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for. |
Citaat:
|
Citaat:
Hier worden soepgroenten nooit gestoofd, bah! |
Citaat:
Ik trek, als ik tijd heb, de bouillon liever zelf. |
Citaat:
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk. Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk. |
Citaat:
Voor kippenbouillon hebt ge zelfs slachtafval nodig om die heerlijke smaak te bereiken. Met een gewoon kip te trekken in water hebt ge simpelweg niet voldoende smaak. Evenals met rundsknoken. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:00. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be