Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Wetenschap & Technologie (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=224)
-   -   Hmm: sushi uit een printer (https://forum.politics.be/showthread.php?t=242897)

Universalia 22 maart 2018 12:17

Hmm: sushi uit een printer
 
Hmm: sushi uit een printer

Citaat:

Japan is het land van sushi én van heel wat bizarre uitvindingen. Combineer die twee dingen en je krijgt een team wetenschappers dat de lekkernij probeert te bereiden met behulp van 3D-printers.
Dat lijkt mij best leuk maar zou daar geen raar smaakje/reukje 'aanzitten?' :-D

bembem 22 maart 2018 13:03

Bizar indeed, lol :lol:

Anna List 22 maart 2018 13:24

riek ik hier de zee?

dpg 22 maart 2018 14:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Anna List (Bericht 8672655)
riek ik hier de zee?

Vraag haar water en zeep te gebruiken.

Nr.10 25 maart 2018 00:47

Iets afdrukken met een 3D-printer is al frequent toepasbaar.

Vraag is wat er juist uit de printer komt. Dat is een veel interessanter discussie.

Eduard Khil 25 maart 2018 07:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Nr.10 (Bericht 8674688)

Vraag is wat er juist uit de printer komt. Dat is een veel interessanter discussie.

vloeibare kak

Nr.10 25 maart 2018 14:34

Alles kan. Het is jouw verbeelding.

Universalia 25 maart 2018 15:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 8674717)
vloeibare kak

U vergist zich met de Cloaca van Wim Delvoye.

In grote lijnen is dat ook een soort 3D printer maar toch ... :lol:


Eduard Khil 25 maart 2018 20:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Universalia (Bericht 8675023)
U vergist zich met de Cloaca van Wim Delvoye.

In grote lijnen is dat ook een soort 3D printer maar toch ... :lol:


geef dan gewoon toe dat ik gelijk heb hé

Bovenbuur 26 maart 2018 07:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Universalia (Bericht 8672619)
Hmm: sushi uit een printer



Dat lijkt mij best leuk maar zou daar geen raar smaakje/reukje 'aanzitten?' :-D

De techniek wordt ook gebruikt om voorgevormde voedingsbodems voor de kweek van cellen te maken, "organoids" en dergelijke moderne weefselkweken. De chemische samenstelling van wat je opspuit controleren lukt dus wel, en dat is wat de smaakjes en geurtjes zal moeten gaan bepalen. De echte uitdaging wordt de structuur. Iets wat je opspuit als dikke vloeistof/gelei moet daarna niet alleen stevig worden (daar wordt al aan gewerkt), maar ook een structuur krijgen, zoals we gewend zijn van onze vis, vlees en groente. Zonder dat zal het waarschijnlijk niet snel als een culinair hoogstandje gezien worden.

Universalia 26 maart 2018 19:45

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 8675180)
geef dan gewoon toe dat ik gelijk heb hé


Universalia 26 maart 2018 19:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bovenbuur (Bericht 8675403)
De techniek wordt ook gebruikt om voorgevormde voedingsbodems voor de kweek van cellen te maken, "organoids" en dergelijke moderne weefselkweken. De chemische samenstelling van wat je opspuit controleren lukt dus wel, en dat is wat de smaakjes en geurtjes zal moeten gaan bepalen. De echte uitdaging wordt de structuur. Iets wat je opspuit als dikke vloeistof/gelei moet daarna niet alleen stevig worden (daar wordt al aan gewerkt), maar ook een structuur krijgen, zoals we gewend zijn van onze vis, vlees en groente. Zonder dat zal het waarschijnlijk niet snel als een culinair hoogstandje gezien worden.

Hmja 8O

Eduard Khil 26 maart 2018 20:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Universalia (Bericht 8675928)



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:58.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be