Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   pasta carbonara (like a real italian) (https://forum.politics.be/showthread.php?t=243435)

bembem 3 mei 2018 23:58

pasta carbonara (like a real italian)
 
beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:

- egg yolks (eigeel)
- pork cheeks (varkenswangetjes)
- pepper
- parmesan


dus, geen: room, spekblokjes enz. (!!)

ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan


and ty bb ^^

& this vid @ 48:31
https://www.youtube.com/watch?v=UiT8-DMjIc0

:-):-):-):-):-):-)

maddox 4 mei 2018 00:23

https://www.youtube.com/watch?v=MbRm5s3i2ik

Zeus 4 mei 2018 06:17

Geen varkenswang, wel guanciale (gepekeld kinnebakspek)
Geen parmezaan, maar pecorino.

Henri1 4 mei 2018 10:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Zeus (Bericht 8706366)
Geen varkenswang, wel guanciale (gepekeld kinnebakspek)
Geen parmezaan, maar pecorino.

Moet daar op de één of andere manier huur voor betaald worden ?

Dadeemelee 4 mei 2018 11:08

Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.

reservespeler 4 mei 2018 11:32

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 8706306)
beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:

- egg yolks (eigeel)
- pork cheeks (varkenswangetjes)
- pepper
- parmesan


dus, geen: room, spekblokjes enz. (!!)

ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan


and ty bb ^^

& this vid @ 48:31
https://www.youtube.com/watch?v=UiT8-DMjIc0

:-):-):-):-):-):-)

Typisch moslimgerecht dus.

Henri1 4 mei 2018 12:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee (Bericht 8706510)
Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.

De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.

Henri1 4 mei 2018 12:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 8706527)
Typisch moslimgerecht dus.

U bent wellicht geen liefhebber van Cous Cous ?

maddox 4 mei 2018 14:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 (Bericht 8706567)
U bent wellicht geen liefhebber van Cous Cous ?

Ik absoluut niet nee. U wel?

Marie van de koster 4 mei 2018 15:09

Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje :-)

Eyjafjallajökull 4 mei 2018 15:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 8706759)
Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje :-)

Mooi verhaal :-)

Wapper 4 mei 2018 15:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door bembem (Bericht 8706306)
beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:


ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan

Een "echte" Italiaanse chef in Korea, varkenswangetjes in carbonara??

Pandareus 4 mei 2018 16:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 (Bericht 8706566)
De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.

Mee eens. Ik gebruik zelf een mix van volledige eitjes, plus enkel de dooiers in een verhouding van 1 op 2 dooiers. Dat, plus de pecorino/parmezaan + het vlees & braadvet en een heeel klein beetje van het kookwater (bevat veel zetmeel) geeft een lekker smeuige pasta die niet kleeft maar goed zijn saus kan vasthouden. Een doodsimpel gerecht, maar ongelooflijk lekker. En uiteraard royale hoeveelheden versgemalen zwarte peper. Geen goedkope pasta gebruiken, die is veel te glad. Merken zoals Garofalo (Delhaize, bij de specialiteiten) dat pakt veel meer saus op en kost maar een fractie duurder.
Ik lust het zowel met Guanciale als met Pancetta. Voor die laatste opmerking zouden veel italianen mij kielhalen trouwens. Pecorino is beter dan Parmezaan, maar ook hier : alle 2 heel lekker.

Absolute doodzonde : room in de bereiding. Als iemand daarmee afkomt, loop dan naar de uitgang. Dat is voor aan engelse toeristen te serveren.

Eduard Khil 4 mei 2018 16:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee (Bericht 8706510)
Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.

carbonarasaus is net op eieren gebaseerd. En alleen daarop.

Geen eieren, geen carbonara

Eduard Khil 4 mei 2018 16:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 (Bericht 8706566)
De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.

idd. Nog warme pasta direct goed doorroeren met de geklopte eieren, en je gaat géén papperige saus hebben. Die gaat beginnen opstijven door de warmte van je pasta.
En afwerken met goed veel peper

Wapper 4 mei 2018 16:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8706803)
Geen goedkope pasta gebruiken, die is veel te glad. Merken zoals Garofalo (Delhaize, bij de specialiteiten) dat pakt veel meer saus op en kost maar een fractie duurder.

Dececco al geprobeerd? Echt top. De meeste Delhaizes hebben het.


Zeus 4 mei 2018 16:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8706803)
Ik lust het zowel met Guanciale als met Pancetta. Voor die laatste opmerking zouden veel italianen mij kielhalen trouwens. Pecorino is beter dan Parmezaan, maar ook hier : alle 2 heel lekker.

Enkel Romeinen. De rest trekt er zich niet veel van aan.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 8706803)
Absolute doodzonde : room in de bereiding. Als iemand daarmee afkomt, loop dan naar de uitgang. Dat is voor aan engelse toeristen te serveren.

Wat ik persoonlijk nog een tikkeltje erger vind: champignons. Om de één of andere reden zie ik dat vaak passeren in onze contreien.

TheFourHorsemen 4 mei 2018 16:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Zeus (Bericht 8706819)
Enkel Romeinen. De rest trekt er zich niet veel van aan.



Wat ik persoonlijk nog een tikkeltje erger vind: champignons. Om de één of andere reden zie ik dat vaak passeren in onze contreien.

Bah. De gedachte alleen al.

Henri1 4 mei 2018 19:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door maddox (Bericht 8706718)
Ik absoluut niet nee. U wel?

Ik wel ja, lekker.

Henri1 4 mei 2018 19:43

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 8706759)
Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje :-)

Heb je die Italiaan daarna binnengedaan?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:42.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be