![]() |
Waarom we geen Chinees meer lusten
https://www.demorgen.be/etendrinken/...ten-bd4d4c9e1/
Citaat:
|
Ik kwam vroeger beroepshalve vaak terecht in keukens van Chinese restaurants. Dat deed mij mijn goesting verliezen in Chinees eten. Ik ga enkel daar waar de keukens goed zichtbaar zijn en dan nog.
|
Nekeer goe chinees van tijd tot tijd gaat er altijd in.
Vooral als ge zelf al wa gemarineerd zijt/gaat worden. Citaat:
|
eens goed chinezen, waar is den tijd!
|
Geen Chinese resto's meer? Overdrijft ge nu niet?
Citaat:
![]() |
Citaat:
|
Bami Goreng
mjam-mjam ![]() |
Chinese restaurants aangepast aan de Belgische smaak zijn een ouderwets cultuurprimitief fenomeen. Soms moet je zelfs naar stokjes vragen. China is een immens land. Met iets meer sofisticatie van het publiek en slimme ondernemingsgeest vanwege de restaurant uitbaters zou men van de grote variëteit binnen de Chinese keuken kunnen genieten in apparte restaurants. Naast een Thais, Cambodjaans, Vietnamees of Koreaans restaurant zou men in feite geen "Chinees" dienen in te planten maar een Cantonees of Fujian restaurant bijvoorbeeld.
Volgens een Chinese vriend (en kok) zijn de beste keukens in China die van Hong Kong, Beijing en het (in België toch) vrij onbekende Chongqing. |
Citaat:
|
Citaat:
|
is er eigenlijk een wezenlijk verschil met de Koreaanse keuken ?
hadden we hier nu maar een expert want professor Standaert is onbereikbaar... |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Ne Panda, da's Chinees! :-D |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
![]() |
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:07. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be