![]() |
Had jij ook diaree?
https://www.hln.be/geld/consument/co...ezig~a6985c64/
Je krijgt het hier niet alleen van de politiek en de overheid maar ook door vlees te eten tegenwoordig. Het gebeurt hier wel wat veel vind ik, bedrijven die dergelijk vlees geleverd hebben mogen van mij hun vergunning best kwijt zijn. Indien je niet kan garanderen besmetvrij voedsel op de markt te brengen ben je niet waard voedsel op de markt te brengen en een gevaar voor de volksgezondheid. Sorry voor Colruyt maar hij is er ook dikwijls bij als het over vlees gaat. |
Citaat:
Zelf ben ik niet zo een groot vleeseter wat dan weer niet belet dat ik al wel eens graag een lekker stukje vlees eet als ik goed weet waar het vandaan komt. Zo waren wij een tijd geleden eens uit eten gegaan en ik kreeg een prachtig groot stuk vlees voor mijn neus wat ik zelfs helemaal opgegeten heb. Na de maaltijd zei ik tegen de bazin des huizes: Wist u dat ik eigenlijk geen groot vleeseter ben? Die vrouw bekeek mij en zei: U bent ver de enige klant die het helemaal op krijgt en lachte zich ver te pletter. Ik wist wel van welke beenhouwer het kwam want wij gaan daar zelf. :-D |
Tja, 1 arbeider op de verpakkingsvloer die persoonlijke hygiëne niet zo nauw neemt, en een grote firma kan prijs hebben.
En dat gaan we meer en meer zien. Niet alleen omdat we steeds meer en meer "goedkoop voedsel" willen verwerken, en omdat de detectiemethodes beter en beter worden, maar ook omdat we gewoon met zoveel meer kiesvee moeten leven. |
Colruyt met zijn scherp prijzenbeleid loopt op dat vlak inderdaad extra risico.
|
En wie spaghettisaus heeft gekocht voor het goede doel die mag ook een sprintje naar de pot trekken:
https://www.hln.be/nieuws/binnenland...ruyt~a5adfe96/ |
Citaat:
Colruyt is een prijsvechter, logisch dat zijn bijna altijd in de brokken delen bij voedselschandalen. |
De Google advertentie daarbij is "wil je meer buikvet verbranden?" ... Zal wel efficiënt zijn idd.
|
Citaat:
En dan nog Colruyt zou meer controles en hygiëne eisen moeten stellen bij zijn fabrikanten en leverenciers. Om de haverklap negatief in het nieuw komen met bedorven vlees is nu ook niet direct wat de klant zoekt. Nevenbij als de controle op vlees al niet sluitend is zullen de andere controles ook wel niet zo denderend zijn... |
T'is ieder jaar hetzelfde he?
Het goed weer komt eraan, barbecue gaat aan en de buik moet er aan. Wat slecht vlees en nog wat saus van vorig jaar en sassen maar. En wie denkt of hoopt dat alle stukken vlees een controle krijgen is goed zot. |
Ik heb ooit een pak rot vlees daar gekocht, was laatste keer dat ze mij er zagen. Toch al enkele jaren dat ik er nagenoeg geen voet meer binnenzet.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Komt er van, als ge niet halal koopt.
|
Citaat:
|
Citaat:
Ik weet waar ik moet gaan want ik heb een gevoelige spijsvertering. En ik hou dat liever voor mij. Ik vroeg mij voorheen af wat soms de reden kon zijn dat vlees allerlei vreemde bijsmaakjes had. Ligt het aan de voeding die sommige beesten voorgeschoteld krijgen? Ik weet niks met zekerheid. Maar momenteel ben ik heel tevreden. Je moet maar eens twee verschillende porties spek bij mekaar klaarmaken. Wedden dat er een van de porties in de vuilbak belandt! Heb ooit ook al eens kip voorgeschoteld gekregen die stonk naar rot vismeel. Ooit zelfs eens kip wiens vlees vol water zat. Bah!!! Uitkijken dus maar. Momenteel vermoed ik zelfs dat het vlees dat ik koop niet uit Vlaanderen komt. Teveel verschillen in smaak. Dus....! :roll: En ik eet liever een kleinere portie maar van degelijke kwaliteit dan. En aan hallal-vlees heb ik nog nooit behoefte gehad. Alhoewel ik met zekerheid weet dat die ventjes uit de grote zandbak weten wat kwaliteit is. Probeer hen maar eens een oude bok aan te smeren. Dat vreten ze niet. En ik ook niet! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:12. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be