quercus |
22 augustus 2019 15:35 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon
(Bericht 9099018)
Hm, misschien zeg ik het verkeerd.
Laat het me zo stellen, dat roggebrood dat ik bestel, dat is er altijd. ;)
|
Over brood gesproken, ik vind dat er tegenwoordig zeer weinig echt smaakvol brood te verkrijgen is. Volgens mij ligt het aan de tegenwoordig overal toegevoegde "broodverbeteraar", wat eigenlijk neerkomt op (doorgaans artificieel) vet. Ik ben oud genoeg om zo ongeveer te kunnen bepalen wanneer het begonnen is, namelijk met de start van de Wereld-expo 1958. Dat werd toen op de markt gebracht als "Expo-brood". Het werd gemaakt met een mengsel dat massaal bij de bakkers werd geleverd. De mensen in mijn West-Vlaams geboortedorp waren verbaasd dat dergelijk brood zo lang "schoone zochte" bleef. En hopla, de verslaving aan brood dat na ettelijke dagen nog steeds zacht blijft was gestart.
Ik heb al gedacht om opnieuw zelf brood te bakken. Jaren geleden heb ik dat ook gedaan. Manueel. Daar zie ik nu een beetje tegen op. Als iemand mij een echt goed en betrouwbaar merk van een broodmachine zou kunnen aanbevelen... 8-)8-)8-)
|