Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Heerlijke recepten met konijn (https://forum.politics.be/showthread.php?t=254909)

IJsboer 24 augustus 2020 12:46

Heerlijke recepten met konijn
 
Zo’n stoofpotje van konijn op grootmoeders wijze… Heerlijk! Alleen, er zijn nog zo veel andere gerechten met konijn. Van exotisch getint, een snelle hap uit het vuistje tot heerlijk comfort food... konijn is een allround lekkernij.

Bakken, braden, stoven, wokken, op de barbecue... het kan allemaal met konijn. Ontdek in onze tips hoe je konijn zo klaarmaakt dat het vlees smelt op je tong.

https://www.lekkervanbijons.be/konij...RoCR1IQAvD_BwE

Jay-P. 24 augustus 2020 12:50

TIP van Wikihow:
Citaat:

Voordat je het konijn gaat villen is het gebruikelijk om eerst het hoofd te verwijderen met een zwaar mes door het konijn plat neer te leggen en het mes in de nek te steken waar de schedel en nek bij elkaar komen. Duw stevig door. Hang het konijn nu op aan zijn achterpoten en laat het uitlekken boven een emmer.

IJsboer 24 augustus 2020 12:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. (Bericht 9428952)
TIP van Wikihow:

Ik snap het niet goed. :-(
Heb je enkele foto's om als voorbeeld te tonen?

Universalia 24 augustus 2020 13:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. (Bericht 9428952)
TIP van Wikihow:

Is dat niet verboden?

Ook een konijn doden met een 'priem' door een oog te steken en zo te laten doodbloeden is verboden. (niet zeker van)

Konijn slachten

Pandareus 24 augustus 2020 14:17

Konijn met mosterdsaus, lekker...

Universalia 24 augustus 2020 14:20

Om de één of andere reden heb ik dat nooit graag gegeten konijn.

Ik zie dat dus liever niet op mijn bord verschijnen. 8O

Als mijn moeder dat eens maakt zal je mij alleen het hart, de lever en de niertjes zien opeten. :twisted:

Er is nog zo iets dat ik liever maar 1 keer eet, mosselen.

Xenophon 24 augustus 2020 14:34

Best is komijn op Vlaamse wijze.

Met een fles cognac.

Het Verzet 24 augustus 2020 14:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 9429053)
Best is komijn op Vlaamse wijze.

Met een fles cognac.

Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!

Xenophon 24 augustus 2020 15:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet (Bericht 9429094)
Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!

Hangt van de whiskey af denk ik.

Pandareus 24 augustus 2020 15:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet (Bericht 9429094)
Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!

Dat was idd de top.

Eyjafjallajökull 24 augustus 2020 15:44

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 9429032)
Konijn met mosterdsaus, lekker...

Klinkt goed.

Heb je een recept ?

Marie van de koster 24 augustus 2020 15:49

Een heel simpel maar heel lekker konijnenrecept :
Ingrediënten
? 1 konijn in 6 stukken
? 200 gram boter of margarine
? sap van een halve citroen
? 4 tomaten
? 2 deciliter rode wijn
? 2 deciliter water
? peper
Bereidingswijze
Boter laten smelten in grote kookpot. De stukken konijn erin aanbraden tot het vlees aan alle kanten bruin is.
Water, rode wijn en citroensap toevoegen.
De tomaten wassen, in stukken snijden en eveneens eraan toevoegen.
Kruiden met peper.
Deksel op pot en vuur minderen, 2 uur laten stoven.
Het konijn serveren op een grote schotel. De saus zeven en in een sauspannetje gieten. Indien nodig de saus kruiden met zout en peper.

Pandareus 24 augustus 2020 15:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eyjafjallajökull (Bericht 9429156)
Klinkt goed.

Heb je een recept ?

konijnebouten even aankleuren in schuimende boter, daarna afdeppen en door de bloem halen, mosterd erop smeren en wat laten rusten. Een paar sjalotten laten aanstoven in verse boter, de konijnebouten erbij, halve fles witte droge wijn, enkele flinke eetlepels graantjesmosterderbij , flink wat tijm erbij en een tweetal kruidnagels. Langzaam laten stoven, daarna 300 cc volle room erbij, beetje laten reduceren en smullen maar.

Mambo 24 augustus 2020 15:59

Vroeger hingen ze de dode konijnen 3 dagen boven de open beerput.

Geen idee waarom.

In restaurants lieten ze die 4 of 5 dagen rotten in de pels.
Bij het openen kwamen de maden er uit.
Het beest werd gemarineerd in een Côtes de Rhône en is anderendaags omgetoverd tot civet de lièvre ?* la façon du chef.


Uit de zaal kwam het bericht dat het excellent was !

En peperduur.

Mambo 24 augustus 2020 16:12

Met fazanten doen ze dat ook.
Een dag of 5 aan de poten op de waslijn hangen tot hij vanzelf uit elkander valt.

Dan klaarmaken als wilde fazant.

De smaak moet er in komen he?

Marie van de koster 24 augustus 2020 16:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 9429172)
Vroeger hingen ze de dode konijnen 3 dagen boven de open beerput.

Geen idee waarom.

In restaurants lieten ze die 4 of 5 dagen rotten in de pels.
Bij het openen kwamen de maden er uit.
Het beest werd gemarineerd in een Côtes de Rhône en is anderendaags omgetoverd tot civet de lièvre ?* la façon du chef.


Uit de zaal kwam het bericht dat het excellent was !

En peperduur.

Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?

Mambo 24 augustus 2020 16:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 9429188)
Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?

Nee marie de maden kreeg je er niet bij.

Maar die beerput klopt wel.
Iets met aroma te maken.

Tja

Marie van de koster 24 augustus 2020 16:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 9429193)
Nee marie de maden kreeg je er niet bij.

Maar die beerput klopt wel.
Iets met aroma te maken.

Tja

Ik ben heel blij dat ik dat aroma heb mogen missen :roll:

kelt 24 augustus 2020 17:40

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 9429188)
Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?

Ba neen gij...daarmee kun je gaan vissen...;-)

Koenaard Depuydt 24 augustus 2020 18:30

Geachte heren

Indien onze beste vriend Dempertjen deze draad mocht bezoeken.

Konijn wordt door de West-Vleutse beerputmens "keun" genoemd.

Hoogachtend


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:58.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be