![]() |
de Germaanse oorsprong van de 'limburgse vlaai'
Limburg, land van heuvels en dalen, is rijk aan tradities.
Zo gaat de geschiedenis van de Limburgse vlaai terug tot het tijdperk van de Germanen. Zij zouden hun brood hebben gebakken door deeg op een in het vuur verhitte steen te leggen. het baksel werd met met honing of vruchtensap overgoten om het smakelijker te maken: de oervlaai, vladel was geboren. In de Duitse historie vinden we de vlaai terug als offerbrood, gebakken in kloosters. De Vlade werd bereid in het Vladehuis. Op eerste Paasdag werden de vlaaien door de priester gewijd. Vlaai werd ook in Limburg niet elke week gebakken. Maar alleen bij feestelijke gelegenheden als kermis en bruiloften. ![]() Smakelijk. bron:http://www.nationaletaartenbon.nl/wistudat.htm |
Ik eet ook graag taartjes.
|
Citaat:
|
Citaat:
Die Limburgse vlaai ziet er trouwens toch wreed goed uit. Het water komt mij al in de mond alléén bij het zien van die foto al. Als ik ginder nog is kom, moet ik die toch eens proeven. |
Citaat:
|
Wat is eigenlijk het verschil tussen een Limburgse vlaai en de gemiddelde Brabantse taart?
|
Van een Limburgse hebt ge veel laaaaaaaaaaanger geniet. ;-)
|
Citaat:
Maaseik bvb is echt de moeite waard om te bezoeken by the way, samen met Maastricht. Zalige steden. Als ge ooit niets te doen hebt raad ik u ze aan ;) |
Citaat:
Nee, héél af en toe kom ik er wel eens en 't is inderdaad wel de moeite van het bezoeken waard. In Maaseik ben ik eens met de fiets gepasseerd en een pintje gaan drinken. Het was er wel gezellig. |
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:08. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be