Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nog veilig of niet? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=260264)

Der Wanderer 27 juli 2021 01:18

Nog veilig of niet?
 
Ik had twee ingevroren entrecotes die voor later bedoeld waren op het aanrecht gelegd en daar vergeten rond 17.00. Ik merk ze zonet op rond 2.00 - ontdooid uiteraard - en heb ze terug in de vriezer gelegd. Zijn die nog geschikt voor consumptie nadien?

kojak 27 juli 2021 01:25

Als je ingeënt bent tegen de dolle koeienziekte mag je die later nog gerust opeten. :-D;-)

maddox 27 juli 2021 04:36

Je kan ze perfect opeten. De resultaten later kunnen variëren.

Zorg voor zacht WC papier.

Skobelev 27 juli 2021 05:55

'k zou ze zeer goed doorbakken serveren...

Vlad 27 juli 2021 06:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Der Wanderer (Bericht 9736956)
Ik had twee ingevroren entrecotes die voor later bedoeld waren op het aanrecht gelegd en daar vergeten rond 17.00. Ik merk ze zonet op rond 2.00 - ontdooid uiteraard - en heb ze terug in de vriezer gelegd. Zijn die nog geschikt voor consumptie nadien?


Uiteraard. Het is algemeen bekend dat voedsel dat twee keer of meer werd ingevroren veel beter smaakt en het immuunsysteem van het lichaam versterkt. :silly:

kelt 27 juli 2021 08:11

Doe de katten- of hondentest.

Als uw dier (of dat van de buren :twisted: ) het ganse geval vrolijk consumeert dan is het veilig...

wacht.....wat klopt er nu niet in mijn redenering......

Universalia 27 juli 2021 08:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door kelt (Bericht 9737038)
Doe de katten- of hondentest.

Als uw dier (of dat van de buren :twisted: ) het ganse geval vrolijk consumeert dan is het veilig...

wacht.....wat klopt er nu niet in mijn redenering......

Er schiet daarna niets meer over (want die veelvraten) om zelf nog??? :rofl:

CUFI 27 juli 2021 08:55

Neen dat mag alleen als je in de koelkast ontdooide.

Der Wanderer 27 juli 2021 08:57

Elders las ik dit als antwoord op iemand die vlees 8 uur buiten de koelkast liet staan (bij mij was het aanvankelijk nog ingevroren):


Timothy Sly
, Epidemiologist, consultant/lecturer/investigator, food-borne diseases.
Answered 1 year ago · Author has 7K answers and 22.7M answer views
Here we go again. Your meat is perfectly fine, provided you are going to cook it.

After discovering that your meat package was left out, open it, look at it, smell it, feel the surface. If it’s already greenish, with a very sour foul odour, and a slimy surface, the choice it up to you: You may not want to cook it and for peace of mind you may want to discard it (but it probably wouldn’t hurt you in any case!).

Otherwise, the meat is perfectly fine. There is NO bacterial species that will (A) survive the cooking process and (B) cause any food illness, sickness, upset stomach. None.

Now as I write this some misinformed people are reaching for their keyboard ready to tell me about the perils of E. coli, Salmonella, Staphylococcus, Botulism, toxins, the FDA 2 hr “limit”, etc. So here goes: Vegetative cells (e.g. E. coli, Salmonella, etc.) are all destroyed by proper cooking, just as you do with poultry. No toxin-producer affects raw meat in 8 hrs. The only thing that grows rapidly on raw meat is SPOILAGE organisms. They don’t cause disease, only decay, and they outgrow the pathogens.

The advice about the fabled “2 hr limit”, is designed for READY-TO-EAT-FOODS (egg salad sandwiches, sliced ham, cabbage rolls, etc., etc.,), not raw meat. Specifically, most regulations define these foods as “Food which can support the growth of pathogens or the production of their toxins”. Raw meat is NOT in this group.

And even then, it’s overkill, designed for people who cut corners anyway. The “lag time” for pathogen growth after having reached ideal growth temperature, is closer to 4–6 hrs.

I have been investigating, teaching, consulting, and writing about food borne illnesses on four continents, and never once have we encountered a case of illness due to raw meat being kept too long before proper cooking. Refrigeration only arrived less than 100 years ago….. What do you think happened to people eating meat for the tens of thousands of years before then?

https://www.quora.com/I-left-uncooke...it-safe-to-eat

Skobelev 27 juli 2021 09:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door kelt (Bericht 9737038)
Doe de katten- of hondentest.

Als uw dier (of dat van de buren :twisted: ) het ganse geval vrolijk consumeert dan is het veilig...

wacht.....wat klopt er nu niet in mijn redenering......

tja....weet je dat mijn schaap de sla uit een winkel laat liggen maar die uit mijn tuin met smaak naar binnen werkt?

Pandareus 27 juli 2021 09:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Der Wanderer (Bericht 9737087)
Elders las ik dit als antwoord op iemand die vlees 8 uur buiten de koelkast liet staan (bij mij was het aanvankelijk nog ingevroren):


Timothy Sly
, Epidemiologist, consultant/lecturer/investigator, food-borne diseases.
Answered 1 year ago · Author has 7K answers and 22.7M answer views
Here we go again. Your meat is perfectly fine, provided you are going to cook it.

After discovering that your meat package was left out, open it, look at it, smell it, feel the surface. If it’s already greenish, with a very sour foul odour, and a slimy surface, the choice it up to you: You may not want to cook it and for peace of mind you may want to discard it (but it probably wouldn’t hurt you in any case!).

Otherwise, the meat is perfectly fine. There is NO bacterial species that will (A) survive the cooking process and (B) cause any food illness, sickness, upset stomach. None.

Now as I write this some misinformed people are reaching for their keyboard ready to tell me about the perils of E. coli, Salmonella, Staphylococcus, Botulism, toxins, the FDA 2 hr “limit”, etc. So here goes: Vegetative cells (e.g. E. coli, Salmonella, etc.) are all destroyed by proper cooking, just as you do with poultry. No toxin-producer affects raw meat in 8 hrs. The only thing that grows rapidly on raw meat is SPOILAGE organisms. They don’t cause disease, only decay, and they outgrow the pathogens.

The advice about the fabled “2 hr limit”, is designed for READY-TO-EAT-FOODS (egg salad sandwiches, sliced ham, cabbage rolls, etc., etc.,), not raw meat. Specifically, most regulations define these foods as “Food which can support the growth of pathogens or the production of their toxins”. Raw meat is NOT in this group.

And even then, it’s overkill, designed for people who cut corners anyway. The “lag time” for pathogen growth after having reached ideal growth temperature, is closer to 4–6 hrs.

I have been investigating, teaching, consulting, and writing about food borne illnesses on four continents, and never once have we encountered a case of illness due to raw meat being kept too long before proper cooking. Refrigeration only arrived less than 100 years ago….. What do you think happened to people eating meat for the tens of thousands of years before then?

https://www.quora.com/I-left-uncooke...it-safe-to-eat

Als jij echt het risico wil nemen om ziek te worden, eet het dan op hee ?

Herr Flick 27 juli 2021 09:29

bosjesmannen begraven die en als de maaikes erin zitten eten ze die op.

NieuwNoors 27 juli 2021 11:06

Sorry maar zoals ik het lees heeft dat vlees (entrecôte) 7u op kamertemperatuur gelegen.
Dat zou ik echt niet meer durven herinvriezen.
Mocht het nu 2 uurtjes geweest zijn; ok.
Of mocht je het in de koelkast gelegd hebben; ook nog ok.

Ik zou het echt niet riskeren!

Skobelev 27 juli 2021 11:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 9737169)
Sorry maar zoals ik het lees heeft dat vlees (entrecôte) 7u op kamertemperatuur gelegen.
Dat zou ik echt niet meer durven herinvriezen.
Mocht het nu 2 uurtjes geweest zijn; ok.
Of mocht je het in de koelkast gelegd hebben; ook nog ok.

Ik zou het echt niet riskeren!

Kom kom kom, was er een aantal jaar geleden geen schandaal in Pittaland waar het "vlees" jaren over datum en bedorven was?

Herr Flick 27 juli 2021 11:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev (Bericht 9737177)
Kom kom kom, was er een aantal jaar geleden geen schandaal in Pittaland waar het "vlees" jaren over datum en bedorven was?

gewoon heet genoeg verhitten en genoeg piekante saus erover

parcifal 27 juli 2021 11:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev (Bericht 9737100)
tja....weet je dat mijn schaap de sla uit een winkel laat liggen maar die uit mijn tuin met smaak naar binnen werkt?

Is dat een koosnaampje in Aalst voor uw wederhelft?

Ik zou dat ook graag gebruiken in de toekomst namelijk, bij mijn Aalsterse collega's en vrienden.
Zoveel mogelijke variaties en moppen die daaruit kunnen volgen..... :lol:

Skobelev 27 juli 2021 11:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door parcifal (Bericht 9737216)
Is dat een koosnaampje in Aalst voor uw wederhelft?

Ik zou dat ook graag gebruiken in de toekomst namelijk, bij mijn Aalsterse collega's en vrienden.
Zoveel mogelijke variaties en moppen die daaruit kunnen volgen..... :lol:

Neen, toch niet, 't is voor een echt schaapje, al wordt dat inderdaad soms gebruikt in Aalst voor een vrouwmens. Azu e schaup; kom mei schaup..... ;-)

DucDEnghien 27 juli 2021 13:28

Op zijn Engels klaarmaken: dertig minuten in kokend water en serveren met een kop lauwe koffie. De koffie dient als saus.

Herr Flick 27 juli 2021 14:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien (Bericht 9737272)
Op zijn Engels klaarmaken: dertig minuten in kokend water en serveren met een kop lauwe koffie. De koffie dient als saus.

dat roept minder goede culinaire herineringen op uit Canada, ... waar ik verder overigens best wel goed gegeten heb. Behalve die ene keer dus.

IJsboer 27 juli 2021 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Der Wanderer (Bericht 9736956)
Ik had twee ingevroren entrecotes die voor later bedoeld waren op het aanrecht gelegd en daar vergeten rond 17.00. Ik merk ze zonet op rond 2.00 - ontdooid uiteraard - en heb ze terug in de vriezer gelegd. Zijn die nog geschikt voor consumptie nadien?

Eerst laten testen in een testcentrum, indien de test negatief is mag je hem nog opeten, behalve als je linkshandig bent, tenzij het regent. Behalve als je linkshandig bent, het regent en het is een oneven uur.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:05.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be