Rudy |
28 september 2021 17:30 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CUFI
(Bericht 9782491)
Ik opteer dat niet. Dat is de gang van zaken geworden na het boerenleven. Vroeger waren dat gezinnen met circa 10 kinderen, nu zijn dat er gemiddeld aanzienlijk minder, rond de 2.
Het kindergeld is opgeslagen na een periode waar mensen alhier amper kinderen maken. De NVA heeft met die opslag de armoede aldus verder gestimuleerd en ertoe gezorgd dat er meer kinderen gemaakt werden voor sociale redenen.
Liesbeth Homans sloeg op, en ja APAB.
|
Ja. Kinderen hebben was vroeger eerder een toevallige gebeurtenis. Geen pil of condooms, en mensen waren niet op de hoogte van een vruchtbaarheidscyclus. De kinderen kregen ook geen gelijke kansen. Grof uitgedrukt, de oudste mocht studeren, en dan nog liefst de oudste zoon.
Later kwam het begrip gezinsplanning. Alle kinderen krijgen gelijke kansen, en ze werden gefabriceerd in functie van het budget.
Eén probleem: de vergrijzing. Bekijk de bevolkingspiramide.
Als je de tabellen van de kinderbijslag bekijkt dan merk je dat de toelage exponentieel stijgt in functie van het aantal kinderen. Kijk ook naar de fiscus (federaal), idem dito fenomeen als het om kinderen ten laste gaat.
Tja, wat wil je, een pandemie die ons ineens verlost van de vergrijzing ?
En wat is er nu gebeurd. Een halvering van de verhoging bij indexering. Van 2 naar 1 procent. Inleveren is nooit leuk.
Die verwijzing naar de NVA is bij de haren gegrepen.
|