Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Rosbief en varkensgebraad (https://forum.politics.be/showthread.php?t=262514)

BigF 23 december 2021 17:19

Rosbief en varkensgebraad
 
In de oven.
Op het menu.
Morgen.

Eerst effe aankorsten in de pan.
Daarna met wat groentes (ui, wortelen, knoflook, rozemarijn,...) errond in de oven.
Garen tot de juiste kerntemperatuur.
Kwartiertje laten rusten.
Smikkelen.

Aanvullingen, tips, verbeteringen, to do's en to don't's,... laat maar komen!!

Pol Dolf 23 december 2021 17:38

geen rosbief voor mij

Boduo 23 december 2021 17:54

geen varkensgebraad voor mij.

Zucht 23 december 2021 17:57

't één of 't ander voor mij, maar niet alle twee te samen.

Rahowa 23 december 2021 19:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BigF (Bericht 9850389)
In de oven.
Op het menu.
Morgen.

Eerst effe aankorsten in de pan.
Daarna met wat groentes (ui, wortelen, knoflook, rozemarijn,...) errond in de oven.
Garen tot de juiste kerntemperatuur.
Kwartiertje laten rusten.
Smikkelen.

Aanvullingen, tips, verbeteringen, to do's en to don't's,... laat maar komen!!

Jagersaus of sauce Bordouxlaise!

Rahowa 23 december 2021 19:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BigF (Bericht 9850389)
In de oven.
Op het menu.
Morgen.

Eerst effe aankorsten in de pan.
Daarna met wat groentes (ui, wortelen, knoflook, rozemarijn,...) errond in de oven.
Garen tot de juiste kerntemperatuur.
Kwartiertje laten rusten.
Smikkelen.

Aanvullingen, tips, verbeteringen, to do's en to don't's,... laat maar komen!!

En kroketten natuurlijk.

Skobelev 23 december 2021 20:42

1 Bijlage(n)
'k zou roosbeef ook wel eens lusten, zelfs zonder kroketten

Bijlage 115476

Dadeemelee 23 december 2021 21:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pol Dolf (Bericht 9850414)
geen rosbief voor mij

Idem, koud varkensgebraad met stokbrood daarentegen.

Pol Dolf 23 december 2021 22:05

wel blackwellsaus

Pandareus 24 december 2021 00:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee (Bericht 9850585)
Idem, koud varkensgebraad met stokbrood daarentegen.

Een goede rosbief is een van de lekkerste vleesgerechten die er zijn. En vooral niet de ultieme fout maken : te veel laten garen. Moet echt rood zijn vanbinnen. Met veeel lekkere saus erbij, dat is smullen. Belangrijk : dunne plakjes snijden.

Travis Bickle 24 december 2021 00:23

Hier in de streek bij ons, is rond deze dagen allerhande seafood heel populair. Mensen staan in de ochtend van 24 december in lange rijen aan te schuiven aan de viswinkels om massaal seafood af te halen, dat veelal vooraf besteld is.
Een typische kalkoen moet het stellen met een verdienstelijke tweede plaats.

Xenophon 24 december 2021 00:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus (Bericht 9850661)
Een goede rosbief is een van de lekkerste vleesgerechten die er zijn. En vooral niet de ultieme fout maken : te veel laten garen. Moet echt rood zijn vanbinnen. Met veeel lekkere saus erbij, dat is smullen. Belangrijk : dunne plakjes snijden.

Een uur of drie vier moet zo'n rosbief toch wel koken.

Travis Bickle 24 december 2021 00:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 9850678)
Een uur of drie vier moet zo'n rosbief toch wel koken.

Ik hanteer over het algemeen een drie kwartier per kg.
Het laatste kwartier heel even uithalen; en bestrijken met wat extra marinade.

koe de poing 24 december 2021 02:11

verzuipen in de mosterd, tot ge niet meer weet of het en gebraad of een portie stoofvlees is

Jay-P. 24 december 2021 08:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon (Bericht 9850678)
Een uur of drie vier moet zo'n rosbief toch wel koken.

Ik zie de richting van jouw denkpiste:

Kwestie van "den Taaie" wat te vermurwen? :lol:
Of 'de Rosbifs', zijn Engelse neven?

Herr Flick 24 december 2021 08:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Rahowa (Bericht 9850527)
Jagersaus of sauce Bordouxlaise!

of een echte archiduc, met porto , sherry en whiskey... (en dus zonder chamnpignons maar met selder en ajuin)

De laatste keer dat ik dat maakte wou niemand toegeven dat het heel lekker was,(zo zat dat famielieke in elkaar, als ze niks zegden was het goed.)

gewoon champignonsaus met cognac is natuurlijk ook lekker, al heb ik hem ook wel eens gemaakt met calvados en ook dat is niet slecht.

Herr Flick 24 december 2021 09:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev (Bericht 9850575)
'k zou roosbeef ook wel eens lusten, zelfs zonder kroketten

Bijlage 115476

Maar wel met saus ;-)

Herr Flick 24 december 2021 09:06

Ge zou dat ook kunnen roken op de BBQ, Ge hebt da wel zo een kogel ding met deksel nodig of een oklahoma of iets dergelijks. Hoe lang het gaat duren voor een rosbief, geen idee maar reken maar op een uur of 6 -7 kom als ge binnen een uur of 2 uw bbq aanslingert gaat het nog lukken om tegen een uur of 7 klaar te zijn.

Skobelev 24 december 2021 09:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick (Bericht 9850765)
Maar wel met saus ;-)

in eigen nat? :-P

Het Verzet 24 december 2021 11:53

Ik zal het wel eten, maar zo zot ben ik er feitelijk niet van.
Af en toe kan mij zo ne pistolet met schellekes rosbief wel eens smaken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:57.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be