![]() |
‘De beurs’ is een geautomatiseerd gekkenhuis.
Een trader geeft een fout verkooporder en de computers van de traders laten de beurs ‘crashen’ door automatische tegenacties.
Complete waanzin. Gelukkig heb ik maar een fractie van mijn geld in aandelen steken. https://www.demorgen.be/nieuws/oorza...r-in~bffbadc4/ Citaat:
|
Citaat:
|
Een leuk boek voor diegenen met enige interesse in de beurs en de algo's die zowat 97.5% van het volume vertegenwoordigen: Flash boys van Michael Lewis. Leest gemakkelijk en toegankelijk voor beginners.
|
Citaat:
Wat iedereen kan, loont weinig. Het verschil tussen 1000 keer kopen/verkopen en 1 keer is het verschil tussen 50 keer 1 euro winnen of verliezen en 1 keer 50 euro. |
Citaat:
Dat ze 97.5% van het volume vertegenwoordigen is impliciet aan het concept. Het robotje moet alle handeldrijvenden frontrunnen, om van vele beetjes een grote som te maken. Het is precies hetzelfde als het rentes mechanisme dat de centrale planning bekokstoofde, gewoon andermans spaargeld bij jou houden voor een tijd, en je krijgt gratis geld. Ik las een grappige verwoording van dat concept, 50 jaar geleden geschreven: elke bank betrokken bij een betaling, wil de handen een tijdje warmen aan het geld. Bij grote sommen volstaan minieme periodes zelfs met lage rentes. Dat is net als HFT. En het specifieke van dit onderwerp, een fout ingegeven order door een "marktspeler", lijkt me bulsjit, want de centrale planning heeft hun vorige crisis als uitleg gebruikt om transactielimieten te forceren. Enkel nog daarvoor vergunden / "exempted" zoals ze dat noemen, kunnen dat nog, als bevoordeling tegen de grote massa speculanten, om die te kunnen frontrunnen. Dat zijn geen "marktspelers" maar gepriviligieerden door de centrale planning, en een fout, haha, nop, ze wilden een koersfluctuatie triggeren, een massa verkoop in een hogere koersband, paniek door speculanten, die massa verkopen in een lagere koersband, waar de gepriviligieerden dan weer terug inkopen. Hun corona lockdown flashcrash was net dat scenario. Om te kunnen frontrunnen heb je een koersfluctuatie nodig. En die heeft op haar beurt, om het verschil tussen hoogste waarde van onderste prijsband en laagste waarde van bovenste prijsband (die bepaalt de winst) zo groot mogelijk te maken, paniek nodig. Speculanten zonder teveel nadenken drijven naar verliesopdrachten (lager verkopen, hoger kopen). De beurs is geen geautomatiseerd gekkenhuis, het is een geautomatiseerde frontrunzone. :P Door andermans fiatmunt spaargeld te spenderen, of nieuw bij te maken en te spenderen, doen ze prijzen meer stijgen dan wat ze als rente geven op spaargeld, alzo dat laatste ontwaardende. Om die ontwaarding te ontlopen, gaan spaarders vanalles kopen incluis aandelen. Waar ze dan OOK al gefrontrund werden. Er is eigenlijk geen zak verschil buiten de benamingen. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:28. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be