![]() |
Geprint vlees
Zo ver zijn we dus gekomen.
Ons vlees uit de 3d printer. Wat zit er in vegetarische biefstuk? De vegetarische biefstuk bestaat onder andere uit soja, tarwe en kikkererwten. Het mengsel wordt laagje voor laagje geprint met een 3D-printer, die ervoor zorgt dat de vega biefstuk de structuur van vlees krijgt. Om het vet in het vlees na te bootsten wordt kokosvet gebruikt. De vleeskleur komt van bieten en kersensap.8 jul. 2022 Wat vind u er van? Ah Ja belangrijke mensen zitten er alweer met hun centen in en dat zijn zo een beetje dezelfde kliek die de boeren verjagen. waaronder Meatless Farm en Bill Gates’ Beyond Meat]. Nu weet je waarschijnlijk waarom. |
Allee den T bone ligt nog op de printer...
Tegen dat de bovenste laag geprint is, is de onderste uitgedroogd. |
|
Een biefstuk moet nog altijd naar vlees smaken.
Neen, dan u. |
Aan welke temperatuur zou dat printen?
|
Citaat:
|
Citaat:
maar meer dan 6 graden mag niet he, of tis geen echt vlees dat aan wat hogere temp mag verwerkt worden. in elk geval moet het snel genoeg gaan of het droogt uit. Als ik iets op mijn 3d printer print dat niet al te groot is, is dat ding toch al rap een uur aan het printen. Als er minder detail in moet kan dat sneller maar om iets van biefstuk size te printen gaat dat toch nog een uur duren. ge moet het dus al op veel hogere druk gespoten krijgen, het moet bovendien sticky zijn of het blijft niet plaken voor dat je het weet heb je een gigantische knoeiboel. |
Mjah, da's weer zo'n namaakprodukt.
Benieuwd ook naar de evolutie van in labo's gecreëerd vlees. vb: https://singularityhub.com/2019/12/0...ab-grown-pork/ In plaats van hectaren land te voorzien voor koeien, labo's met clonevats. |
Ik ben in principe positief over dit soort ontwikkelingen. Als je iets kan verzinnen waardoor het industrieel gebruik van dieren, het opslokken van grote hoeveelheden prettig leefbaar land voor ontoegankelijke veeteelt en monocultuur en de uitstoot van zaken als stikstofverbindingen en broeikasgassen achteruit gaat zonder dat daar een verlies aan onze kwaliteit van leven (zowel qua voedingsstoffen als qua beleving) aan vastzit, waarom zou je dat dan niet doen? Ik eet zelf veel teveel vlees en andere dierenkarkassen, dat vind ik lekker, en dat doe ik zonder schaamte. Maar daarom hoef ik nog niet tegen de mogelijkheid dat het ook anders kan te zijn. En juist vandaag de dag zien we sterke vooruitgang, zowel in plantaardig namaakvlees als in plantaardige niet direct van vlees nagemaakte alternatieven als in kweekvlees uit een laboratorium.
Het is een beetje alsof de eerste enorme koepel vol zuurstof en huizen en bomen en fluitende vogels al op Mars staat omdat dat toch opeens supermakkelijk bleek* en dan zou ik gaan zeggen "Nee dat mag niet, ik ben tegen, niemand van de planeet af!" Maar dan lost in dit fictieve voorbeeld die koepel op Mars ook nog eens een heleboel aardse problemen op. *=is het niet. |
Citaat:
Het zal dus liggen aan wat tussen de oren zit. Zoals ze hier zeggen, het gedacht alleen al doet veel. |
A guide to 3D Printed Food – revolution in the kitchen?
3D Printed Meat: The Future of Commercial Cuisine Culinaire hoogstandjes of ![]() |
Citaat:
In fabrieken worden vegetarische burgers, worsten etc...al industrieel gedraaid en echte vegetariërs of veganisten draaien hun vleesloze kostje zelf. :roll: Misschien om er op termijn ook soylent green mee te draaien? :rofl: |
Citaat:
|
Citaat:
Terwijl ze vies zijn van vlees! |
Ik sample al eens van die "namaakvlees" dingen en er zijn er al enkele die ik lust (en neen,een vegetarische hamburger zit daar niet bij,maar de gevalletjes waar dan ook nog eens een groentenvulling in zit wel)
Het begint ietwat te lijken op de cola oorlog van 30 jaar geleden... Terwijl de luidruchtstigste meute bezig was dat "nooit" de twee bekende merken cola zouden vervangen worden,waren de klanten en fabrikanten van die andere cola's al lang verder gegaan....Op een bepaald moment is het "dicht genoeg" om als "cola" herkenbaar te zijn en is een EIGEN smaak juist het verkoopsargument... En die bekende "legacy" merken cola zijn er nog steeds... 40 jaar geleden verschenen de eerste broodbakmachientjes...(Japans nota bene...O Philips ,waar ergens lag U te slapen?) Je kapt er wat ingredienten in,duwt op wat knoppen en enkele uren later verkrijgt U een gebakken produkt.Zelfde verhaal...Puriteinen vinden dat geen "echt" brood.De liefhebbers ondertussen hebben hun machientje en bakken hun broodjes.Nog steeds.Het is "dicht genoeg"... Dat zal met vlees vlees en kunstvlees ook zo gaan... Dat 3D printgedoe lijkt me niet voor massaproduktie maar misschien wel om naast uw broodbakmachientje te zetten ;-) |
Die 3d vleesprinters zijn wel voor massa productie. Er schijnt énorme bestellingen te zijn.
Het zijn dan ook geen gewone 3d printers. De bedoeling is de winkelrekken vol te leggen met artificieel vlees, goedkoper en voor de massa. En tegen de tijd dat de meeste mensen het door hebben liggen ze toch in hun put. Groentjes by the way zijn zeer schadelijk door het nog steeds in gebruik zijnde atrazine die in verdelgingsmiddel zit. Nu verboden in Europa maar niet daar buiten en het merendeel van groenten en fruit komt met atrazine van daar. https://scientias.nl/pesticide-veroo...tsverandering/ |
Als dat naar smaak en textuur vergelijkbaar is dan wil ik dat graag overwegen.
|
Citaat:
|
Citaat:
Misschien omdat het eindproduct goeiekoper is dan authentiek vlees. Neen, van groenten maak ik liever soep. |
Citaat:
![]() Textuur wordt redelijk goed benaderd, steeds beter. Het vervangt vlees dus mag zo genoemd worden. Vegetarisch gehakt in de bolognaisesaus is toch spot on al vind ik. Juicy burgers smaken zeer matig naar vlees, maar benaderen wel de textuur. Ik koop het gros in de Aldi aan 2 euro per pakske maximum. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:46. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be