![]() |
Soep.
Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',...
Nee, niks van dat alles. Gewoon 1 recept per persoon. Uw favoriete soep-recept. That's it. Hoe moeilijk kan het zijn? En omdat ik het waarschijnlijk toch nog een tweede keer ga moeten uitleggen: Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',... Nee, niks van dat alles. Gewoon 1 recept per persoon. Uw favoriete soep-recept. That's it. Hoe moeilijk kan het zijn? |
Citaat:
|
Ajuin, water, pastinaak, peper& zout, koken, mixen, garnalen toevoegen.
|
Een goede, lekkere soep klaarmaken vergt tijd. Veel tijd!
Ik had ooit een Collega die 'soep' klaarmaakte in 10 minuten. Toen ik haar vroeg hoe ze dat deed antwoordde ze: "een 1/4 zakske soepgroenten met 1 deciliter water in den blender. Daarna wat peper en zout toevoegen. Daarna opwarmen in de microgolf". 8O8O8O8O |
Citaat:
|
Citaat:
|
Telt hutsepot of chili con carne ook mee? :lol:
|
Uiensoep.
Rundsboullion. 200 gram ui pp. Dikke sjallote. Een deftige prei. Stokbrood, of broodsnedes Zwitserse, zoete kaas. Gemalen of plakjes maakt weinig uit. (emmentaal bv) Snipper de heilige drievuldigheid (groenten dus) tot hapklaar formaat Fruit de ui tot die mooi goudbruin en gecaramaliseerd is. 60 gram boter, 100 gram bloem voor de roux die de basis voor de soeppot gaat vormen. (voor 4 porties maaltijdsoep) Goed mixen tot de bloemgeur volledig weg is. Je kan beginnen met een beetje rundsboullion bij te voegen om het smeueriger te maken. (om decadent te doen, waarom geen mengsel van boter en smout gebruiken?) Als de roux en boullion een lichte saus begint te vormen, voeg de groenten toe en laat het geheel verder garen op een zacht vuurtje, langzaam meer runderboullion bijvoegende tot de verhouding groenten/vocht interessant word. Na 90 minuten is het goed met elkaar in contact en zijn de smaken gemengd. Neem een fijne zeef, en leg die in de soep. Voeg een beetje bloem toe in die fijne zeef en roer tot de bloem volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de soep de "dikte" heeft die gewenst is. (hangt van de groenten af) Voeg peper en zout toe naar smaak. Lepel in een kommetje Voor de kaasbeschuit topping. 1 cm dikke stokbrood schijven toasten. (alternatief, op maat gesneden 1 cm dikke broodsnedes. Persoonlijk zou ik gaan voor een goed donker grof brood) Leg die toast op de gevulde kommen zodanig de bovenkant een volledige laag heeft. Leg daar de emmentaal op, zodanig de kaas een rand kan vormen op de kom-rand. Zet dit in een oven met de gril bovenaan goed heet, tot de kaas lekker gesmolten is en wat afdruipt. |
Citaat:
|
Ik heb hier ergens een recept liggen op basis van camembert & Duvel.
Enorm lekker. Zal er eens naar zoeken. |
Citaat:
Zijn versies van soepen die al langer gekend zijn, maar met een persoonlijke flair. |
Ik had ooit een goed recept van een gast uit Papoea die wel eens soep maakte, alleen was het hoofd ingredient maar af en toe beschikbaar. Maar als het er was, was het wel 3 dagen feest voor het hele dorp.
Anyway als je het hier zou willen maken, zou ik enkel met een bouilion van het hoofdingredient gebruiken. Anders gaat ge last krijgen met de polies, papieren invullen en zo en dan is uw goesting al over. Maar als ge nu ene kent met een storvat bvb die daar regelmatig eens een uur of 2 in weekt... ja dan is het enkel nog groentjes toevoegen he. |
Citaat:
Ik zou voorstellen om het Nieuw Guinese recept aan te passen met een lokale specialiteit. Belgisch 4 seizoenen lantaarnpaalfruit. We hebben daar toch zeer veel van, en dan kan het eens nuttig ingezet worden. |
Citaat:
|
Citaat:
Om elke vorm van overdraagbare aandoening te vermijden. Harde delen zijn afval. Alles wat in harde delen zit, is afval, al is het nog zo zacht en zoet. |
Citaat:
|
Paprikasoep met linzen en spicy meat balls en een scheutje volle room.
Beter bestaat niet. |
Mijn vrouw maakt meestal iets met prei in en nog wat dingen.
In een machine. Gaat vanzelf voor de rest. Veel soep eet ik trouwens toch niet. |
Citaat:
En de bouillon, de Bouillon trek ik liefst zelf van ne rundsknook met nog een beetje vlees aan. Dat vlees komt dan in kleine sliertjes los, is heel lekker in de soep. Meestal trekken wij bouillon waarmee we twee of drie keer soep kunnen maken. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:14. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be