![]() |
Gehaktballen.
Gisteren wat gemengd gehakt gescoord aan bodemprijzen bij de lokale slager.
Een deel gewoon ingevroren, van de laatste kilo ga ik gehaktballen maken en invriezen. Altijd handig bij weinig tijd of inspiratie. Normaal gebruik ik mijn jarenoude recept maar mits allerlei tips en hacks van jullie wil ik dat voor een keertje wel eens aanpassen. Het mijne: 1kg gehakt Aanvullingen? Laat maar komen. Maar laat het niet te lang duren want ik zocht er direct nog aan te beginnen... |
Citaat:
Dat is natuurlijk persoonlijk maar ik vind die mosterd overbodig, laat staan 5 lepels! |
Mss ook een klein beetje zout en peper toevoegen?
|
1 kg gemengd gehakt
1 ei 40 gram ricotta 30 gram parmezaan een halve fijn gesnipperde (rode) ui 4 fijn gesnipperde teentjes knoflook Een schep mosterd (scherp, zacht, veel of weinig, da's eigen goesting) 50 gram chapelure |
Citaat:
Het is wel de bedoeling om BigF raad te geven betreffende zijn recept. Althans zo lees ik het. |
gehaktballen van gehakte ballen ? (contacteer uw plaatselijke stierenvechtersbond)
|
Citaat:
|
(Mjam ik krijg zin om zo'n gehaktbroodje te maken......)
|
Citaat:
Het zijn wel vijf afgestreken koffielepels eh, geen 5 bomvolle soeplepels. |
Citaat:
Ik gebruik tegenwoordig gehaktkruiden van Verstegen en die smaak krijg ik door zelf te kruiden niet verbeterd. Normaal gebruik ik de hoeveelheid die aangegeven staat op het potje, bij reeds gekruid gehakt gebruik ik nog de helft. Als je wat te veel groene kruiden gaat gebruiken krijg je meer van die kruidenballen en dat is bij een gewone gehaktbal niet de bedoeling. Die moet naar gehakt smaken, niet naar rozemarijn of tijm ofzo. Groene kruiden gebruik ik dus niet meer in gewone gehaktballen. |
Ik gebruik gehakt voornamelijk om pita vulling te maken. Gewoon bakken met wat zout en kruiden van ‘t pakje. En dat in een pita broodje met uit, tomaten, sla,…
![]() |
Citaat:
|
Citaat:
|
Op volle maan muteer ik alles in gehakt met rode saus (niet van Bulgaarse makelij). Njamnjam.
|
Citaat:
- paar teentjes verse look - paprikapoeder en/of heel fijngesneden puntpaprika (minder vocht dan gewone paprika) - provencaalse kruiden (tijm, oregano, basilicum, rozemarijn) - beetje chilipoeder - ofwel peper en zout, ofwel een samengesteld kruidenmix zoals satekruiden Eventueel kieper je die hele kg in een cakevorm (of gietijzeren pate-vorm) met ontbijtspek erboven op en zo de oven in. |
Citaat:
|
|
Citaat:
Ik haalde gisteren 30 gehaktballen van 40gr uit een kilo gehakt (eierdooiers wegen ook iets, net als chapelure en mosterd). Daar gaan 5 koffielepels mosterd en een tiental druppels tabasco bij. Dat is welgeteld 1/6 van een afgestreken koffielepel mosterd per bal. En dat is bijlange na niet genoeg om zo'n bal een mosterdsmaak te geven hoor. Om over de tabasco helemaal maar te zwijgen. Het is zoals bij mayonaise, daar zit ook mosterd in zonder dat je daadwerkelijk mosterd proeft. Maar laat 'em weg en je mist toch dat wrange een beetje. Net zo bij gehaktballen. |
Citaat:
Vaak wordt dat hier gemaakt om de restjes uit de koelkast op te werken. Je kan daar immers vanalles bij kieperen. Werkt ook: als je geen gehakt hebt: alle restjes uit de koelkast bij mekaar en het gehakt vervangen door ei. Bakken in een cakevorm en laten afkoelen tot lauw. Met 'restjes' bedoel ik dan een laatste wortel, een verloren gelopen bol mozzarella, een paar lapjes spek, nen halve paprika,... Zo'n dingen. Ik ga de overschot van de ovenschotel met puree, prei en zalm niet in mijn gehaktbrood duwen eh? |
Citaat:
Ic vreese ic ni lanc leve ! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:23. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be