![]() |
Bakpannen
Welke gebruiken jullie/welke vinden jullie de beste?
Ikzelf heel content van: -twee gietijzeren pannen met emaille binnenkant. Komen nog van mijn grootmoeder dus ze kunnen makkelijk 100 jaar oud zijn. Emaille is binnenin hier en daar beschadigd maar ze bakken nog perfect. Nadeel: heel zwaar. -GreenPan met keramische anti-aanbaklaag. Houden goed stand, heel makkelijk zuiver te maken, bakken niet aan. Vrij licht van gewicht en dus makkelijk hanteerbaar. -DeMeyere roestvrij staal. Prima voor vlees. Komt met gebruiksaanwijzing. Vlees kleeft immers direct aan de bodem maar dan moet je geduld hebben. Eenmaal het vlees dichtgeschroeid raakt komt het ook perfect los. Onverslijtbaar wegens één en al roestvrij staal. Geen anti-aanbak laag. Loodzwaar. Niet content van: -KitchenAid. Niet-keramische anti-aanbaklaag. Ooit gekocht via een spaaractie ofzo. Waardeloos. Anti-aanbaklaag komt in vellen van de pan. -Tefal. Idem KitchenAid De vraag komt omdat er momenteel bij Bol een 1+1 gratis-actie loopt voor bepaalde braadpannen (Tefal, Greenpan, Demeyere, BK,...). Ik was wel geinteresseerd in de Demeyere Alu Cosi 3 Ceraforce. €59 voor 2 Demeyere pannen lijkt me een prima deal. Ik zou in eerste instantie voor het merk GreenPan gaan omdat die me uitstekend bevallen maar de 1+1 gratis promotie geldt daar weer niet voor de 24cm pannen en dat zijn net degene die ik nodig heb... Vandaar dat ik voor de Demeyere zou kiezen. Wat jullie? Ervaringen? Tips? ... |
Mijn oude tefal pannen heb ik weggesmeten en zou ik ook niet meer nemen omwille van de PFAS. Die vellen waarover je spreekt zijn kankerverwekkend!
Tijd voor nieuwe! |
Ik pan altijd links, rechts en ook wel eens in het midden.
Om over mijn avonturen met een Flanger maar te zwijgen. |
grill pan uit gietijzer, ooit eens in de ikea gevonden, absoluut koopje want volledig in gietijzer en voor cheepo, nu ja voor een gietijzeren pan dan he, want die kunnen aardig in de papieren lopen natuurlijk.
en dan 2 De Buyer pannen, dat is een soort staal, dat ge eigenlijk moet inbakken, die zien zo zwart als iets als ge die begint te gebruiken, maar een heel goede pan, Dan nog een gietijzeren maar met email bodem dat is voor sausen etc in te brouwen. geen een tefal dat komt hier niet binnen. |
Wij hebben jaren geleden al onze pannen met teflon weggegooid. Als je die dingen met teflon op hoge temperatuur gebruikt (bv bakken van een steak) en je hebt vogels in huis, dan is de kans heel groot dat ze het niet overleven.
Sindsdien enkel kleefpannen (goedkope zelfs), gietijzeren pannen/schotels van Staub (kan je ook als pan gebruiken en makkelijk in de oven of onder de grill te zetten). Wie niet zonder anti-aanbaklaag kan bakken kan beter uit de keuken wegblijven. Ik heb voor mijn dochter die op kot zit enkele kleefpannen op de Lidl-shop gekocht. Heel goede kwaliteit voor een goede prijs. Staub Skillet Staub schotels ![]() |
Wij weerwolven kunnen met bakpannen niks aanvangen, wij verorberen onze festijnen vrij onder de zachte gloed van de volle maan.
Ik bedoel, wat een prachtige pannen allemaal. |
mijn favoriete pan is merkloos met antiaanbaklaag
ik blijk dus een favoriete pan te hebben #shootme |
Citaat:
Ik denk niet dat ze die nog maken. Ze vallen goed mee, op 30 jaar nog geen water binnengekregen. |
Citaat:
Citaat:
|
Als het aan mij ligt, alleen gietijzer.
In het ergste geval kan ik er 0.1mm uitfrezen, en kan ze terug ingebakken worden. Maar dan moet het al echt gortig verbrand zijn. Vol RVS heeft soortgelijke voordelen, maar daar kan je minder karakter in opbouwen. |
Gietijzer heeft zijn charmes maar toch ook een hoop nadelen vind ik.
De pannen zijn loodzwaar. Niet evident om een gerecht even op te schudden. Onderhoud is niet altijd simpel. En het idee dat er olie in de pan moet trekken staat mij om allerlei redenen ook niet aan. Als er olie in kan trekken, wat trekt er dan samen met die olie nog allemaal in? Ik heb ook nog een paar gietijzeren maar die zijn langs binnen ge-emailleerd en dat vind ik oké. Naakt gietijzer vind ik niet zo aangenaam om in te bakken. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
Citaat:
Citaat:
Citaat:
https://www.youtube.com/shorts/Ri5k_3oXQ1c Maar als gietijzer echt te zwaar is, kan je nog steeds gaan voor gewoon goed staal. https://www.youtube.com/watch?v=p6CoIEiIMOo Ik heb ook nog een paar gietijzeren maar die zijn langs binnen ge-emailleerd en dat vind ik oké. Naakt gietijzer vind ik niet zo aangenaam om in te bakken. |
Hier BK bak- en roosterpannen
|
Citaat:
Citaat:
|
Een Greenpan, een roestvrij stalen braadpan van Lagostina en een stoofpan met email van rond WO2.
|
Citaat:
nog een nadeel, je mag dat niet laten vallen, want dan kan dat kapot. Maar verder is dat allemaal best te doen. Maar voor sausen bvb gebruik ik ook die geimailleerde bvb dat is ideaal Ik denk dat dat ook de beste pan is voor de meeste gebruikers. |
Hier 1 gietijzer pan en 1 gietijzer wok van Weber. Wordt uitsluitend gebruik voor op de bbq. Ik ga daar nooit mee koken op ons vuur. Vraag me trouwens af of dat wel zou lukken voor inductie.
Voor de rest is alles greenpan behalve 1 kleefpan die ik gebruik voor het bakken van steak. Vroeger hadden wij tefal, maar die goedkope brol komt hier nooit meer binnen. |
Citaat:
Gietijzer is magnetisch (Ferro), dus ja dat gaat op inductie. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:47. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be