Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Braadworst en frikandellekes (https://forum.politics.be/showthread.php?t=273198)

reservespeler 22 november 2024 15:25

Braadworst en frikandellekes
 
Veel mensen worstelen met de pan om frikandellekes (van gehakt) en / of braadworst gaar te krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien.

Hoe doen jullie dat?

Herr Flick 22 november 2024 15:28

op tijd keren he

reservespeler 22 november 2024 15:30

Zelf kook ik braadworst of gehaktfrikandellen in water.

Gehaktfrikandellen:

Gemengd gehakt kopen.
Uit fijn snipperen
Peterselie fijn snipperen (gevriesdroogde kan ook).
Paneermeel
2 eitjes
Peper
Nootmuskaat
Zout

Gewoon alles door mekaar mengen, met het paneermeel zorg je dat het gehakt niet meer plakt.

Gehaktballekes draaien.
Koken in water tot ze gaar zijn.
Afbakken in de pan.

Gehaktbrood, zelfde werkwijze, als je dat snel wilt eten, even afbakken in de pan. Je kan het ook afbakken in den oven.

Skobelev 22 november 2024 15:44

De kookplaat niet te warm zetten en rustig aan laten bakken.
Irl: de inductieplaat op 3 ipv op 8

Onzijdig 22 november 2024 16:44

Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.

Onzijdig 22 november 2024 16:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev (Bericht 10438565)
De kookplaat niet te warm zetten en rustig aan laten bakken.
Irl: de inductieplaat op 3 ipv op 8

Heel juist, niet te snel willen gaan.

Ik prik de braadworst enkele keren en bak ze traag met een deksel op.

Universalia 22 november 2024 19:04

Bratwurst mit sauerkraut?


Skobelev 22 november 2024 21:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig (Bericht 10438599)
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.

Niets van aan, gewoon in een kom.

reservespeler 23 november 2024 08:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig (Bericht 10438599)
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.

Ik ook.

reservespeler 23 november 2024 08:38

Hoe bakken jullie spek?
Voor onze avondwandeling serveren wij boekweitkoek met spek.
Het spek, 20 kg, wordt voorgebakken.

Vroeger kochten we dat, zo voorgebakken spek kostte toen 10 euro / kg (gebakken). Nu durven ze daar al 20 euro voor te vragen, dit komt ook wel omdat er veel van het gewicht verloren gaat.

De slager deed zoiets in een speciale oven, waarbij hij het smout (is vet) opving.

BigF 23 november 2024 15:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 10438556)
Veel mensen worstelen met de pan om frikandellekes (van gehakt) en / of braadworst gaar te krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien.

Hoe doen jullie dat?

Dingen gaar krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien: oven.

Effe aanbakken in de pan, daarna bij 180 graden de oven in.

Nooit gezever.
Werkt bij gehakt, kip, vis, biefstuk, varkenshaas,...

BigF 23 november 2024 15:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig (Bericht 10438599)
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.

Smaaktip voor de lekkerste gehaktballen: mosterd.
En daar mag redelijk wat van in.

reservespeler 23 november 2024 15:24

Om terug te komen op het (voor)bakken van spek.

Hoe doen jullie dat?
Ik heb soms de indruk dat het varken nog leeft als ik (vers of gezouten) spek in de pan heb liggen.

jogo 23 november 2024 15:31

telefoontje plegen en wachten tot Piet het komt doen.

reservespeler 28 november 2024 18:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 10438987)
Om terug te komen op het (voor)bakken van spek.

Hoe doen jullie dat?
Ik heb soms de indruk dat het varken nog leeft als ik (vers of gezouten) spek in de pan heb liggen.

Ik heb een misschien wel heel speciale methode om het spek voor te bakken.
Het gaat in de eerste plaats snel.

Ik bak het spek voor in ...

Vul het gerust aan hoor.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:43.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be