Einherjar |
30 april 2005 16:48 |
Burgers maken jacht op illegalen
Eigen volk is immigratiegolf meer dan beu
TUCSON - Burgers in het diepe zuiden van de Verenigde Staten zijn de illegale immigratiegolf vanuit Mexico meer dan beu. Sinds kort maken zij op eigen initiatief langs de grens jacht op Mexicaanse gezinnen, die huis en haard hebben verlaten en op zoek gaan naar een betere toekomst in het welvarende Amerika.
Het omstreden ’Minuteman project’ telt alleen al in Arizona 1500 leden en overal langs de landsgrenzen schieten lokale branches uit de grond. Het initiatief wordt met name omarmd door ultrarechtse krachten, die vinden dat de grenspolitie de afgelopen jaren schromelijk tekort is geschoten.
Gedurende de eerste twee weken van april werden zo’n 2500 illegalen opgepakt in de 40 kilometer lange woestijnstrook tussen Naco en Douglas, dat grenst aan Mexico. De gewapende burgerwachten patrouilleren vooral ’s nachts in hun terreinwagens getooid met grote Amerikaanse vlaggen. Op grond van de Amerikaanse wet zijn ze bevoegd een illegaal aan te houden. Ze mogen daarbij echter geen geweld gebruik en het ’slachtoffer’ dient meteen te worden overgedragen aan de lokale autoriteiten.
Dat het er echter niet altijd zachtzinnig aan toe gaat bij een ’burgerarrest’ bewijst het groeiende aantal Mexicanen dat de afgelopen weken in plaatselijke ziekenhuizen moest worden behandeld voor diverse verwondingen. De leiding van het ’Minuteman project’ ontkent het gebruik van geweld echter in alle toonaarden.
„Dat zijn allemaal wilde verhalen vanuit Washington”, zegt woordvoerder Grey Deacon. „De federale overheid kan het niet verdragen dat een stel oma’s en opa’s op klapstoeltjes er binnen enkele weken in geslaagd is de grenzen te sluiten.”
President Bush is evenwel een andere mening toegedaan. Hij kwalificeerde de „klapstoelmilities” onlangs als „vigilantes”, een negatieve benaming voor radicale of criminele burgerwachten. Toch heeft Washington opvallend weinig ondernomen tegen de opmars van deze ontevreden burgers. Hoewel de Democratische minderheid schreeuwt om actie, zijn de Republikeinen verdeeld over de kwestie.
De ethischconservatieve vleugel ziet wel wat in het burgerinitiatief dat werd geboren uit de ’eigen volk eerst’-gedachte. Wetten zijn er immers om gehandhaafd te worden en dat geldt ook voor immigratiewetgeving. De Republikeinse senator Wayne Allard uit Colorado heeft zelfs geopperd de burgerwachten de status van hulpsheriff te geven.
De meer pragmatische (en opportunistische) Republikeinen, met Bush aan hun zijde, zien in het afremmen van de illegale stroom immigranten een forse aderlating voor het Amerikaanse bedrijfsleven. Het is publiek geheim dat veel bedrijven zonder de goedkope krachten uit Mexico niet kunnen voortbestaan.
Feit is wel dat nooit eerder zoveel illegalen de Verenigde Staten proberen binnen te komen. Volgens schattingen staken vorig jaar meer dan 1,1 miljoen illegale immigranten de grens over tussen Mexico en Arizona. Uit Texas, New Mexico en Californië komen gelijksoortige geluiden.
In door grote werkloosheid geteisterde staten, zoals Georgia en Alabama, spreekt de bevolking van een ware plaag aan Mexicanen en illegalen uit Midden- Amerika.
„Je ziet ze overal werken. In de grote kippenboerderijen, de tapijtindustrie en de bouw. ’s Avonds wordt het straatbeeld door ze beheerst”, moppert de 57-jarige bankwerker James Burke, die al drie jaar zonder werk zit.
Bron: De Telegraaf
Waar de overheid tekort schiet, moet het volk het recht in eigen handen nemen. Mocht je dat hier doen dan krijg je beslist het CGKR op je dak want zij kiezen liever partij voor vreemde indringers dan hun eigen volk te beschermen.
|