Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door solidarnosc
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomB
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mieke 79
Als je weet hoe ze kinderen opvoeden in Japan... daar is de wedloop naar een goede school al bezig voor dat die kleine goed en wel geboren is...
De klein mannen die daar niet stressed zijn, zijn zeldzaam, denk ik.
|
Yep, Japan is een voorbeeld van hoe ook een kapitalistisch systeem kan uitdraaien op vreemde situaties waar allescontrolerende megacorporations een levensvisie opleggen.
|
In de jaren 70 en 80 konden onze rechtse vrienden nochans niet zwijgen over het Japanse 'wonder' idem trouwens voor de VS in de jaren 90 waar nu is gebleken dat het één grote zeepbel was en waar dezelfden zich nu ook van distanciëren.
|
The new economie aapjes, waaronder een aantal zogenaamde prominente economisten duiken bij elke zeepbel weer op. Die bestaan al van in de jaren 20 en praten vooral voor hun eigen bollenwinkel. Het is niet toevallig dat de meeste van die saloneconomici zelf stocks traden en van de commissies leven op die omzet. De klassieke economie waarbij aandelen gevalueerd worden op hun mogelijke omzet (price/earnings ratio is een mooie indicator en hij staat alle dagen in de FET), slaat ALTIJD terug. Als men mij komt vertellen dat een aandeel zoals bv. Cisco een 'value buy' is terwijl het zelf na de crash, vandaag nog steeds 39.8 jaar aan totale verkoop nodig heeft om de prijs van het aandeel terug te betalen, dan stel ik mij de vraag: Wat voor groei in verkoopscijfers verwacht u dan wel niet? Of vind u het normaal dat u 38 jaar gaat nodig hebben om uw investering terug te verdienen (zonder kosten dan nog). Welk magisch product gaat Cisco lanceren dat die prijs verantwoord? Traditionele beurswaarden, zoals General Motors betalen hun aandeelprijs terug in 6 a 7 jaar op de huidige markt, een meer realistisch cijfer.
Wat u trouwens zegt is verkeerd, wat rechtse vrienden vertelden over de zeepbellen is sinds 1920 niet meer gebackt door de policy makers. Als u denkt dat Allan Greenspan ooit geloofd heeft in the new economy, dan raad ik u aan om zijn persmededelingen uit de jaren 90 eens door te nemen.
Japan ligt al jaren te worstelen met een diepe crisis, maar blijft toch aan de top van de wereld staan inzake economie. In zekere zin is dat een mirakel op zich. Ik begrijp de koers van de Japanse overheid niet goed, maar ooit komt het 'mirakel' uit Japan terug. Zozeer Japan een slecht voorbeeld is van hoe het moet, is Japan een goed voorbeeld van hoe communistisch geinspireerde implosiescenarios voor het kapitalisme niet gebeuren.
|